• Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort)
    Äldre 23 Mar 14:51
    8586 visningar
    32 svar
    32
    8586

    Varför får jag inte göra abort?

    Var idag och skulle göra abort då jag fick reda på att jag är gravid i för ett par dagar sedan. Hade senaste mens 23/1. Han ville inte fortsätta med abort då de inte kunde se ngt på VUL. Jag är helt förstörd. Vill bara få bort detta. Nu måste jag vänta ännu längre. Får så kraftiga smärtor i magen så vet inte var jag ska ta vägen. Någon som vart med om ngt liknande? Mår så dåligt psykiskt. Ville ju bara få bort detta.

  • Svar på tråden Varför får jag inte göra abort?
  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 23 Mar 17:08
    #5
    Anonym (Bm) skrev 2018-03-23 15:00:05 följande:

    Därför att om det inte syns någon på vul så finns risken att graviditeten sitter någon annanstans än i livmodern. Då måste man vänta. Det är extremt viktigt att veta att den inte sitter i äggledaren. Smärtor i magen kan vara ett tecken på det.


    Får väl vänta om se...smärtorna kommer och går. Idag va hemskt. Gjord superont. De sa att jah borde åka in till gynakut om smärtorna kom tillbaka....
  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 23 Mar 17:08
    #6
    EpicNurse skrev 2018-03-23 14:58:53 följande:

    För att man måste kunna se att graviditeten sitter i livmodern innan man påbörjar en abort. Annars finns risken att man börjar aborten med så sitter graviditeten i äggledaren, och ett obehandlat utomkveds är potentiellt livsfarligt.

    I ditt fall låter som att det faktiskt skulle kunna vara ett utomkvedshavandeskap eftersom man inte såg något trots att du borde vara tillräckligt långt gången för att man ska se något, plus att du har ont.

    Jag hoppas dom tog blodprov på dig och och att du ska ta ett till om 2 dagar och att dom bokade ett nytt ultraljud efter det.


    Jag skulle bara avvakta.....
  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 23 Mar 18:06
    #10
    EpicNurse skrev 2018-03-23 17:19:15 följande:

    Men seriöst. Nej! Brukar inte säga att man ska åka in men i detta fallet är det befogat. Det är klassiskt för utomkveds att ha intermittent smärta. Alltså att det kommer och gåt. Det måste så klart inte vara det men det ska definitivt uteslutas.

    Nästa gång du får ont så ska du åka till gynakuten!


    Lovar att åka in då.
  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 25 Mar 16:45
    #14
    Meriall skrev 2018-03-25 07:59:18 följande:

    Jag hade ont precis på samma sätt som du när jag hade utomkvedes. Jag hade åkt in och kollat även om du inte har ont just då. Jag gjorde det bara "för säkerhets skull" och blev då inlagd akut och opererad inom en timme för så bråttom var det. Hade inte alls ont just när jag åkte in.


    Oj. Jag hade ont i natt igen och det stack på vänster sida. Låg och härdade ut. Borde såklart åkt in... pratade med vårdupplysningen och de sa också att jag borde åka in även fast det slutat göra sådär jätteont.
  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 25 Mar 20:44
    #26

    Jag ska åka in till akuten nu. Självklart är jag rädd om mitt liv. Man är väl inte dum. Jag har följt läkarnas råd. Uppdaterar sen.

  • Anonym (Varfö­r får jag inte göra abort) Trådstartaren
    Äldre 26 Mar 16:19
    #30
    Pr0nographic skrev 2018-03-26 00:46:29 följande:

    Hur går det? :o


    Det har gått bra. Fick ta massa prover och blev undersökt av en läkare. Hon kunde först inte se något ännu heller och jag fick avvakta på blodprov och hcg värden. De va rätt så höga. Blev undersökt av överläkaren också. Tillslut konstaterade de att graviditeten är inne i livmodern och inte utanför så nu har jag grönt ljus för abort. Tack o lov va det inget allvarligt. 
Svar på tråden Varför får jag inte göra abort?