• Anonym (MP)

    Böneutrop!

    Generellt, borde inte tillåtas. Men kan tycka att undantag kan vara okej vid speciella tillfällen, likt hur kyrkklockor ringer vid bröllop och begravning. 

    Är rå-ateist själv så har inget intresse av att tvingas höra på religösa inslag i vardagen, men tycker undantag är helt okej.

  • Anonym (MP)
    Anonym (...) skrev 2018-03-26 19:53:56 följande:

    Om det förbjuds böneutrop så borde kyrkklockorna också förbjudas.


    Kan de gärna få göras. Nu bor jag inte längre så jag hör de, men jobbade en gång precis brevid en kyrka. Fy satan vad irriterande och högt det lät när de satte igång. 
  • Anonym (MP)
    Anonym ("Svenska tokvänstern") skrev 2018-03-26 20:44:31 följande:
    Rätt och riktigt. De som engagerar sig mest för böneutrop är V- och MP-anhängare.

    Intressant att vänsterkvinnor brinner för böneutrop i svenska moskéer.

    Tro ni att en kvinna skulle få delta i en muslimsk sed eller tradition? 
    Lol. Jag är nog så vänster man kan bli i de flesta frågor. Syftar på politisk ställning då, inte nödvändigtvis partiet. Men många skulle säkerligen klassa mig som tokvänster.
  • Anonym (MP)
    Anonym (Funderar) skrev 2018-03-26 22:49:55 följande:
    varför ska din rå ateism gå före någons super religiositet? Du tvingar ju på någon din icke tro genom förbud mot religiösa.
    Gör jag ju inte. Att jag inte vill bli påtvingad att höra på religösa inslag i min vardag hindrar ju inte någon från att utöva sin religion. Kyrkklockor måste inte ringa för kristna och böneutrop måste inte ske för muslimer. Att jag är "rå-ateist" har egentligen inget med det att göra. Oavsett hur man ställer sig så borde inte alla omkring behöva utsättas för någons religion på det viset. 
Svar på tråden Böneutrop!