Inlägg från: Anonym (NEJ!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (NEJ!)

    Böneutrop!

    Anonym (...) skrev 2018-03-26 19:53:56 följande:

    Om det förbjuds böneutrop så borde kyrkklockorna också förbjudas.


    Varför det? Kyrkklockor är en del av vår kultur, böneutrop är det INTE!
  • Anonym (NEJ!)
    EnAnonumius skrev 2018-03-26 22:10:24 följande:

    Nu syftar jag INTE på tråddeltagarna i tråden..

    Många verkar ju glömma bort att religionsfrihet går åt bägge hållen. Likväl som man skall utöva vilken religion man vill så skall ju man även ha rätten att slippa bli utsatt för andras religionsutövning.

    Så jag undanber mig böneutrop och kyrkklockor, dörrknackande religiösa, och dem som delar ut "flygblad med inbjudan till kyrkor/moskéer/synagogor.

    Ja, jag vet att kyrkklockor är en del av vårt kulturarv, dock så tycker jag det är ändå lite störigt med dessa också.


    Om du inte bor granne med en kyrka som helt plötsligt började ringa mer än genomsnittet, så håller jag det för helt osannolikt att du skulle bli störd. Själv kan jag inte påminna mig att jag hört kyrkklockor i Sverige sen 80-talet, annat än när det är dop, begravning eller bröllop. När jag är i Tyskland och Österrike hör jag det nästan varje dag däremot. :)
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-26 22:28:27 följande:
    Löjligt och naivt att jämföra med glassbilen. Muslimerna vill ha böneutrop en gång i veckan men kommer det att sluta med en gång i veckan?

    Detta är en långsiktig strategi av islamister, för att på sikt få ropa ut sina böner fem gånger per dygn precis som i sina hemländer. Varför ska de nöja sig med att endast ropa ut en gång i veckan när hela poängen är att de ska ropa fem gånger/dygn? De försöker genomföra förändringar i små steg. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen. De kommer inte vara nöjda innan de får böneutrop fem ggr/dygn.

    Den som inte fattar detta är antingen korkad eller naiv.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Katja) skrev 2018-03-26 22:38:06 följande:
    Sist jag bodde nära en kyrka vakna jag på nätterna av den och det var på 2000-talet.
    Då hade du väl (o)tur då, beroende på hur man ser på saken. Flört
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Glass) skrev 2018-03-26 22:46:53 följande:
    Dop, begravning och bröllop hålls flera gånger per vecka. Jag är visserligen morgontrött men jag blir ofta väckt på söndagmorgnar av kyrkklockorna, som ringer flera gånger före gudstjänsten. Jag bor i Sverige.
    Bor du också granne med kyrkan?
  • Anonym (NEJ!)
    EnAnonumius skrev 2018-03-26 22:42:46 följande:
    Jasså? Vem gav dig rätten att bestämma åt mig över vad jag skulle sannolikt bli störd av eller inte störd av?
    Berätta.Det är ju du som säger att jag "sannolikt inte skulle bli störd av det". Så berätta varför jag sannolikt inte skulle bli det?
    Jag bor faktiskt c:a 1 km från en kyrka, och den kyrkan ringer två gånger i veckan, vissa veckor tre gånger i veckan, och ja jag blir störd av kyrkklockan. Kyrkklockor är gjorda för att höras på några kilometers avstånd.
    Jag sitter och tänker varje gång de dra igång klockan. Om det är så viktigt att höra den där kyrkklockan så kan de väl ha en cd-skiva med kyrkklockan på och spela upp den i salen i stället.

    Och tänk, jag bryr mig inte hur det är i Tyskland eller Österrike. Det är deras problem och berör knappast mig då jag bor i Sverige.
    Jag skall resa till Tyskland, för det är en av mina drömresmål, och JA, jag får ta det med att det är ringande i kyrkklockorna dagligen när jag besöker Tyskland. Fast nu diskutera vi denna tråden om Sverige och åsikter om hur det skall vara i Sverige. 
    Om du lyckas bli störd av kyrkklockor på en kilometers avstånd, så har du större problem än själva klockringningen... I övrigt tycker jag att du kan spara lite på dina känsloyttringar. Det är ingen som försöker bestämma varken det ena eller det andra. Läser du ordentligt innantill, så ser du det också ganska snabbt. Kyss
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-26 22:58:16 följande:

    Hur många av er har blivit störda av glassbilen det senaste halvåret? :)


    Det är massvis med människor. Minst tre sura pensionärer åtminstone. Tungan ute
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Glass) skrev 2018-03-26 23:04:47 följande:
    Ungefär 100 meter från den. 
    Jag blir bara så förvånad, över att det finns människor som bevisligen ogillar klockringning, men ändå väljer att bosätta sig intill en kyrka?! Personligen tycker jag det är jättemysigt med klockringning som jag är van vid i främst Österrike, men skulle inte välja bostad utifrån närheten till kyrka, annat än om jag vore allergisk mot klockklangen (och då skulle det bli långt ifrån på förekommen anledning). Flört
  • Anonym (NEJ!)
    EnAnonumius skrev 2018-03-27 01:13:03 följande:
    Ja jag läser innan till. Gör det själv innan du hoppar på andra om att läsa innan till.
    Sedan så kan du lägga ned dina personpåhopp. Med. Du diskutera ju inte innehållet det är tydligen viktigare för dig att diskutera om mig som person bakom datorn. Varför är det viktigt för dig att sitta och komma med påståenden om att jag har "större problem" än kyrkklockorna?
    Vad är det för större problem jag skulle ha enligt DIG nu då. Ja jag frågar dig då det är tydligt så otroligt viktigt för dig viktigt att kommentera mig som person bakom datorn, än att kommentera innehållet i mina inlägg.

    Om du vägra att ta till dig att jag anser att kyrkklockor är störande så får det stå för dig. Det ger dig ingen rätt att sitta och spekulera om mig som person i stället för att bemöta min åsikt.
    Jag skall svara dig när du inte längre är i affekt. Att konstatera att du inte läser vad jag skriver, är inte något personangrepp, det är ett rent konstaterande. Jag skrev en sak, och du svarade på en massa olika saker som jag aldrig hade skrivit. Det blir lite tokigt att göra på det viset. I synnerhet då jag inte är värst intresserad av att ta ansvar för saker jag inte själv framfört.
    Fridens! Kyss
  • Anonym (NEJ!)
    EnAnonumius skrev 2018-03-27 01:20:32 följande:
    För att anamma din debatteknik. Spekulera om personen bakom datorn i stället för att bemöta innehållet.

    Du verkar ju ha svårt att förstå att kyrkor kan byggas i modern tid långt efter man har flyttat in i ett bostads område. Det verkar som du har stor brist att förstå. Så man kan ibland inte välja. 

    Bara för att du tycker klockringning är mysigt varför väljer du inte att bosätta dig bredvid en kyrka frivilligt?  Nej tydligen så skall det var viktigare att anklaga folk för att ha större problem än klockringning,  som inte tycker klockringning är mysigt. Svårt att begripa och ta till dig att folk gillar olika? 

    Bosätt dig vid en kyrka du som tycker klockringning är så mysigt.Drömmer
    Du ifrågasätter mitt förstånd, men beskyller mig för att komma med personangrepp? Grattis till dagens förstapris i dubbelmoral! Drömmer F.ö. har jag inga planer på att flytta, men skulle inte ha något emot att bo granne med en kyrka, tvärtom. :)
Svar på tråden Böneutrop!