• Anonym (Oväsen)

    Böneutrop!

    Hur ser ni på det? Ska det få tillåtas på allmän plats i Sverige och bör det lagstiftas om förbud?

  • Svar på tråden Böneutrop!
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-26 22:59:37 följande:

    Det är massvis med människor. Minst tre sura pensionärer åtminstone. 


    Sorry, men jag tror inte det. :)
  • oanonym
    Anonym (Funderar) skrev 2018-03-26 22:49:55 följande:

    varför ska din rå ateism gå före någons super religiositet? Du tvingar ju på någon din icke tro genom förbud mot religiösa.


    Nej, de får fortfarande vara religilösa, eller hur?
  • Anonym (Glass)
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-26 22:50:13 följande:
    Bor du också granne med kyrkan?
    Ungefär 100 meter från den. 
  • Anonym (Glass)
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-26 22:50:13 följande:
    Bor du också granne med kyrkan?
    Ungefär 100 meter från den. 
  • Anonym (En som vet)

    Hur många månader om året blir vi störda av glassbilen? Tre, max fyra månader kanske...:)

  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Glass) skrev 2018-03-26 23:04:47 följande:
    Ungefär 100 meter från den. 
    Jag blir bara så förvånad, över att det finns människor som bevisligen ogillar klockringning, men ändå väljer att bosätta sig intill en kyrka?! Personligen tycker jag det är jättemysigt med klockringning som jag är van vid i främst Österrike, men skulle inte välja bostad utifrån närheten till kyrka, annat än om jag vore allergisk mot klockklangen (och då skulle det bli långt ifrån på förekommen anledning). Flört
  • Anonym ("Svenska tokvänstern")
    oanonym skrev 2018-03-26 23:02:02 följande:

    Det jag vänder mig emot är inte det lilla oväsen ett eventuellt böneutrop orskar, utan vad religionen står för. Det är det som är det viktiga. Därför försvinner liknelser med glassbilar och dylikt, för mig.


    Så är det. Hemglass sprider inte hat, förtryck och underkastelse.

    Samtidigt kan jag förstå om man irriterar sig på Hemglass-bilens signal.

    En röst på vänstern är en röst för ett islamiserat Sverige där muslimska seder och traditioner fortplantar sig i rask takt.

    Tänk på det 9 september.
  • Anonym (MP)
    Anonym (Funderar) skrev 2018-03-26 22:49:55 följande:
    varför ska din rå ateism gå före någons super religiositet? Du tvingar ju på någon din icke tro genom förbud mot religiösa.
    Gör jag ju inte. Att jag inte vill bli påtvingad att höra på religösa inslag i min vardag hindrar ju inte någon från att utöva sin religion. Kyrkklockor måste inte ringa för kristna och böneutrop måste inte ske för muslimer. Att jag är "rå-ateist" har egentligen inget med det att göra. Oavsett hur man ställer sig så borde inte alla omkring behöva utsättas för någons religion på det viset. 
  • Aniiee
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-26 23:07:02 följande:

    Hur många månader om året blir vi störda av glassbilen? Tre, max fyra månader kanske...:)


    Hit kommer glassbilen året runt, på bästa nattningstid också, och den hörs ju inte bara när den är precis utanför. Den är här i kvarteren i någon timme, och låter var tredje minut eller så. Det trallar till och med på raksträckan motorväg utan stopp här ovanför.

    ___________________________________________________________

    I övrigt (warning, rant incoming.....)

    Bor dessutom mitt emot kyrkan, som, ja, är populär, gammal, satans vacker och har väldigt många medlemmar (för att det är en stor kommun). Klockan ringer MINST vid 10, 13 och 15 varje dag. Ofast även vid 16 och 18, och så på kyrkohögtidernas rigningar. Lägg till den centrumkyrkan, 100 meter åt andra hållet, som också slår minst en gång om dagen (två ibland, men den klockan har restrktioner för att inte störa för mycket i centrum...... fast den har mindre och tystare klockor än den som står bokstavligen bara 100 meter ifrån centrum)

    Och så järnvägen bakom kyrkan med pendel, fjärrtåg och (suck) godståg vid 3 på natten och som sagt, motorväg ovanför/bakom den, hårt trafikerad av jobbpendlare på väg till och från Stockholms stad och Sjukhuset. En och annan siren, så klart, för... ja.... sjukhuset.

    Och DÄR kom det ett godståg....... yay!

    Nattsuddare på väg från centrum som prata högt som fan, skränar och väsnas rent allmänt

    Eh..... vad handlade tråden om? Böneutrop? Jag skulle nog inte ens märka det i den allmänna kakafonin här. Men i övrigt? Nej. Få käft på kyrkklockorna också. Folk kan väl hålla rätt på sina religiösa stunder själva?
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • EnAnonumius
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-26 22:56:33 följande:
    Om du lyckas bli störd av kyrkklockor på en kilometers avstånd, så har du större problem än själva klockringningen... I övrigt tycker jag att du kan spara lite på dina känsloyttringar. Det är ingen som försöker bestämma varken det ena eller det andra. Läser du ordentligt innantill, så ser du det också ganska snabbt. Kyss
    Ja jag läser innan till. Gör det själv innan du hoppar på andra om att läsa innan till.
    Sedan så kan du lägga ned dina personpåhopp. Med. Du diskutera ju inte innehållet det är tydligen viktigare för dig att diskutera om mig som person bakom datorn. Varför är det viktigt för dig att sitta och komma med påståenden om att jag har "större problem" än kyrkklockorna?
    Vad är det för större problem jag skulle ha enligt DIG nu då. Ja jag frågar dig då det är tydligt så otroligt viktigt för dig viktigt att kommentera mig som person bakom datorn, än att kommentera innehållet i mina inlägg.

    Om du vägra att ta till dig att jag anser att kyrkklockor är störande så får det stå för dig. Det ger dig ingen rätt att sitta och spekulera om mig som person i stället för att bemöta min åsikt.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Böneutrop!