• LovisaM

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Har haft 3 missfall och ägglossningen har kommit 2 veckor efter blödningen startar. Alla missfall var i vecka 5+2 och ett i 5+3.

    Har inte blivit gravid igen men väntar på rätt tillfälle

  • LovisaM
    Imra skrev 2018-04-07 16:48:43 följande:

    Måste bara höra en sak med er.

    Förra helgen bokade vi en resa till Kroatien i september. Ett bra tag kvar men tanken slog oss båda att tänkt om man är gravid? Som man självklart hoppas på att man är.

    Men man funderar självklart på hur långt in i graviditeten man skulle våga flyga? Och skulle ni åkt utomlands om ni var gravida? Om man skulle bli gravid nu vid nästa äl skulle det vara beräknat i början av januari.

    Kände bara att jag var tvungen att höra hur ni tänker och känner med resa om ni var gravida? :D


    Reste en vecka till Cypern när jag var i vecka 25, tog med ett intyg från vårdcentralen på "komplikations fri graviditet" om något skulle hända.
  • LovisaM
    UndrandeSökare skrev 2018-04-15 10:21:16 följande:

    Eftersom ni redan haft 3 missfall skullr jag rekommendera er att direkt kontakta Kvinnokliniken för att göra en Missfallsutredning.

    Landstinget resonerar så att 1 eller 2 missfall kan alla få, men får man 3 missfall så är det något fel och då gör man en utredning. Det kan vara kö, så kontakta dem direkt.


    Har gjort utredning utan anmärkning, blir det ett till missfall skulle dem ta fler prover.
  • LovisaM

    Har plussat, bim igår men ingen mens.

    Har tre missfall som alla kommit i innan vecka 5+4, så det känns som en lång väntan innan man vågar lite på att man är gravid.

  • LovisaM
    babytjejen skrev 2018-04-23 10:16:43 följande:

    Grattis!! Hoppas det går vägen denna gången...får man fråga hur fort du blev gravid efter dina missfall? Jag fick ett ma o tog cytotec förra veckan, har precis slutat blöda. Hoppas kroppen återhämtar sig fort så vi kan bli gravid fort...har fortfarande starka gravtest men hoppas det sjunker snabbt...


    Väntade en eller två mens innan jag försökte igen. Hade missfall i aug 17, nov 17 och feb 18. Kroppen med ägglossning kom igång jättefort, behövde aldrig skrapas.
  • LovisaM
    EIJ90 skrev 2018-03-31 13:54:42 följande:

    Startar denna tråden för att vi som drabbats av missfall kan följas åt och stötta varandra fram till en lyckad graviditet.

    Vår första graviditet slutade tyvärr i missfall i v 7 för några veckor sedan. Man känner sig ensam och klart orolig även om man i efterhand förstår att det är ganska vanligt. Vi blev gravida relativt snabbt (andra "riktiga" försöket) så får vara glada för det. Vi hann aldrig berätta för någon och nu känns det inte aktuellt så känns bättre att skriva av sig här. Nu inväntar vi nästa Äl och hoppas på att bli gravida snart igen.

    Under min graviditet upplevde jag nästan inga symtom förutom molvärk, trötthet och metallsmak. Trodde tidigt att något inte stämde eftersom cb med veckoindikatorn visade en vecka för lite redan från start plus avsaknanden av illamående. Jag tempar med NC och nu har äntligen tempen varit nere på normala temperaturer i 5 dagar. När borde Äl komma igång igen?

    Finns det fler som är i samma sits? Känns så stressande att man inte vet om det kommer fungera nästa gång och känns som att alla runtomkring en blir gravida direkt, oplanerat jag och utan problem. Livet känns orättvist.

    Finns det fler som försöker bli gravida efter missfall och kanske nån som drabbades i sin första graviditet? Nån med erfarenhet där det gått bra efter missfall? All stöttning är välkommen!


    Har en dotter och efter det 3 missfall.

    Är nu gravid i vecka 17 men är ständigt rädd för missfall trots bra resultat på kub. Tror oron inte går över..,tyvärr.
  • LovisaM
    Anonym (2 missfall) skrev 2018-09-22 13:41:00 följande:

    Grattis till graviditeten! Vecka 17 är en bra bit på vägen. I vilka veckor fick du dina missfall?

    Min brors tjej berättade att oron minskade efter rul och efter hon kunde känna barnet röra på sig dagligen. Hon hade ett missfall innan vad jag vet.

    Får hoppas oron stillas lite ju längre in i graviditeten du går.


    Missfallen var vecka 5-7.
  • LovisaM
    Anonym (2 missfall) skrev 2018-09-22 13:52:36 följande:

    Beklagar dina missfall, måste ha varit jobbigt med 3 stycken. Fick ni en utredning och något sådant?


    Dem tog några blodprov som alla var normala och gjorde vaginaltultraljud för att kolla att livmodern såg bra ut, Om jag skulle få fler missfall så skulle dem ta fler prover,

    Läkaren tyckte inte att tre missfall är så mycket(!). Behöver jag säga att läkaren var en man.
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt