• Strudel

    Bakåtvänd bilbarnstol UTAN förankringsremmar

    Hejsan!

    Nu är det verkligen dags att byta upp från babyskyddet då dottern börjar få det trångt i det.Vi vill gärna ha en bilbarnstol med isofix och utan förankringsremmar. Vad jag har sett så har vi då valet mellan 

    1) Britax Max Fix II (~2900 kr)
    2) Britax Dualfix (~3500 kr)
    3) Cybex Sirona M2 isize (~3500 kr)
    4) Cybex Sirona Q isize (~5500 kr) 
    4) Cybex Sirona S isize (~5000 kr)
    5) Maxi Cosi Pearl XP isize (~3500 kr inkl bas)
    6) Besafe izi modular (~6700 kr inkl bas)

    Vi har en V70 och ska montera bilbarnstolen på baksätet. Har ni tips vilken som ger mest benutrymme för barnet samtidigt som det är bekvämast för alla andra som ska åka med? Har även läst att vissa har dålig med lutning när de är monterade i olika bilar så erfarenheter med stolarna i en relativ ny V70 uppskattas också :)

    Besafe vill vi helst inte köpa känns onödigt dyrt. Cybex har jag aldrig haft chans att känna o klämma på själv så det skulle vara kul att höra lite mer om de! 

    Jätte tacksam för lite input av er erfarna mammor och pappor därute  Solig

  • Svar på tråden Bakåtvänd bilbarnstol UTAN förankringsremmar
  • Strudel

    Sen finns ju Britax swingfix också, extrem bra funktion att kunna vrida den mot dörren för lättare in och urstigning men är det värt de extra pengarna??

  • MsM84

    Har inte erfarenhet av någon av de stolarna men tänk på att Isofix är bara godkänt till 18 kg om ni har ett stort barn.. Varför vill ni inte ha förankringsband? En stor fördel med Volvo är att den har typ metallöglor som man kan fästa banden i, t ex axkid minikid har väldigt smidiga band som man bara klickar i.

  • Strudel

    Dottern ligger konstant en kanal under mitten i både längd o viktkurvan så just nu känns det inte som om hon kommer bli speciellt lång eller tung Glad 
    Men tack för tipset kanske ska jag ändå kika lite på Axkidd också!

  • fjanten

    Rekommenderar att köpa utan isofix, annars blir det ju troligen att byta ännu en gång innan ni börjar använda framåtvänd

  • Studentpappa

    Jag tittade slumpmässigt på en av de där stolarna och är väldigt tveksam att vår nästan 3 år gamla dotter skulle få plats i en. Så som en ovan skrev, köp utan isofix om ni inte vill köpa ytterligare en bakåtvänd innan 4 års ålder. Vad är problem med band? Du monterar ju stolen en gång sen sitter den ju där under lång tid så det är inte särskilt bökigt om du inte tänker flytta den mellan bilar.

    Svärföräldrarna försökte skjutsa henne i en sådan stol för några helger sedan men hon hade knäna i ansiktet, möjligt att de inte kunde ställa om den men de är ju klart mindre. Svågern köpte en sådan till sin dotter och fick köpa en till då den blev för liten. 


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • cloudberry79

    Vi hade en Klippan triofix recline, just för att IFALL dottern skulle växa ur isofixvikten så kan man använda den utan basen, med förankringsband istället. Nu är hon sex år och har precis nått 18 kilo, så vi använde basen tills vi bytte till bältesstol istället, men det var skönt att veta att vi skulle kunnat använda samma stol hela tiden även om hon hade vuxit snabbare.


    Just NO.
Svar på tråden Bakåtvänd bilbarnstol UTAN förankringsremmar