Forum Juridik - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...

  Sön 22 apr 2018 10:27 Läst 10385 gånger Totalt 43 svar
  Visar endast inlägg av Steinberger58 - Visa alla inlägg
 • Sön 22 apr 2018 10:27 #4
  RDNZL skrev 2018-04-08 19:03:41 följande:
  Hej,
  I höstas registrerade jag mig på en datingsite. Insåg tämligen snabbt att det inte var speciellt seriöst. Försökte då avsluta mitt medlemskap, men det gick inte. Enda sättet att avsluta, var via fax, och det nummer som angavs fungerade inte! Efter att ha försökt några gånger gav jag upp. I samma veva gick mitt kreditkort ut, så jag tänkte att då dras det ju inga pengar.
  Efter ett tag kom det påminnelser via mail att jag inte betalat. Försökte svara på dessa mail, men det gick inte. Efter några månader började jag få mail från inkasso i Tyskland; Fairmont GmbH. Där stod att de representerade företaget i fråga. Det kom hela tiden nya mail med inkassokrav-varje gång var datumet för inbetalning framflyttat. Sökte på nätet efter firman, och fann att det var tämligen ökänt för liknande indrivningar. Efter ett par månader fick jag mail från en advokatfirma i Tyskland; Auer Witte Thiel. De sades också representera företaget i fråga. En sökning på nätet gav ungefär samma resultat som föregående. En amerikansk advokat som svarar på frågor, hade kontrollerat och inte hittat någon sådan advokatfirma i Tyskland. Han rådde också den som skickat frågan att inte bry sig om mailet. Han sade att en "riktig" advokatfirma inte skickar mail i sådana ärenden.
  Jag har inte heller brytt mig om mailen, men häromdagen fick jag ett brev från advokatfirman. En påminnelse om min skuld och hot om domstolsförhandlingar! Språket var udda för att vara ett juridiskt dokument, bl.a tycker de att jag ska "sluta sticka huvudet i sanden"... Det medföljde även ett papper som jag skulle skicka till dem, där jag skriver på att jag är skyldig pengar, och hur jag ämnar betala!
   Tilläggas skall, att jag sen en vecka tillbaka får mail från den ursprungliga datingsiten. Där står att jag har möjlighet att åter få åtkomst till min sida. Jag skulle då bara behöva betala en tredjedel av vad jag sägs vara skyldig!
  Har någon annan erfarenhet av detta, och är det nåt jag behöver oroa mig för...?
  Auer Witte Thiel Rechtsanwälte, bosatt i Muenchen, är ett seriöst advokatsföretag. De gör enbart sitt jobb. Inte suspekt på något vis. 
  Suspekt är dejtingföretaget som du anlitat. 

  Skicka dina fax om avslutning på medlemskapet till Muenchen. Nästa gång borde du kolla fotnotan. Menar, var i världen denna dejtingsida kommer ifrån. 

  Att avsluta betalning och all kontakt bara för att du bor i Sverige, kommer inte vara någon höjdare. Det kallas EU-Jurisdiktion. 
 • Sön 22 apr 2018 10:35 #5

  Förresten, sluta sticka huvudet i sanden, hör auf den Kopf in den Sand zu stecken, menar att du inte kommer undvika deras krav.

  Jag vet inte vilken amerikansk företag inte kunde hitta denna advokatbyrån, men jag kan berätta om för dig att:

  Auer, Wilke und Thiel Rechtsanwälte

  Bayerstr. 27 80335 München (Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt)Bayern


  (089) 59989760


  (089) 5503871

  existerar.


Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll