• Äldre 8 Apr 19:03
    77583 visningar
    82 svar
    +2
    82
    77583

    Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...

    Hej,
    I höstas registrerade jag mig på en datingsite. Insåg tämligen snabbt att det inte var speciellt seriöst. Försökte då avsluta mitt medlemskap, men det gick inte. Enda sättet att avsluta, var via fax, och det nummer som angavs fungerade inte! Efter att ha försökt några gånger gav jag upp. I samma veva gick mitt kreditkort ut, så jag tänkte att då dras det ju inga pengar.
    Efter ett tag kom det påminnelser via mail att jag inte betalat. Försökte svara på dessa mail, men det gick inte. Efter några månader började jag få mail från inkasso i Tyskland; Fairmont GmbH. Där stod att de representerade företaget i fråga. Det kom hela tiden nya mail med inkassokrav-varje gång var datumet för inbetalning framflyttat. Sökte på nätet efter firman, och fann att det var tämligen ökänt för liknande indrivningar. Efter ett par månader fick jag mail från en advokatfirma i Tyskland; Auer Witte Thiel. De sades också representera företaget i fråga. En sökning på nätet gav ungefär samma resultat som föregående. En amerikansk advokat som svarar på frågor, hade kontrollerat och inte hittat någon sådan advokatfirma i Tyskland. Han rådde också den som skickat frågan att inte bry sig om mailet. Han sade att en "riktig" advokatfirma inte skickar mail i sådana ärenden.
    Jag har inte heller brytt mig om mailen, men häromdagen fick jag ett brev från advokatfirman. En påminnelse om min skuld och hot om domstolsförhandlingar! Språket var udda för att vara ett juridiskt dokument, bl.a tycker de att jag ska "sluta sticka huvudet i sanden"... Det medföljde även ett papper som jag skulle skicka till dem, där jag skriver på att jag är skyldig pengar, och hur jag ämnar betala!
     Tilläggas skall, att jag sen en vecka tillbaka får mail från den ursprungliga datingsiten. Där står att jag har möjlighet att åter få åtkomst till min sida. Jag skulle då bara behöva betala en tredjedel av vad jag sägs vara skyldig!
    Har någon annan erfarenhet av detta, och är det nåt jag behöver oroa mig för...?
  • Svar på tråden Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...
  • Tue 13 Aug 2019 16:42
    #31
    FredrikC skrev 2019-08-08 16:09:25 följande:

    Har inte fått något Mail/brev än. Gått nästan en månad?

    Har kanske klarat mig. Efter hur långt tid fick du Mail/brev.

    Jag har iaf skickst ett brev redan för 2 veckor sen


    2 månader
  • Wed 14 Aug 2019 13:48
    #32

    Får du kraven via Mail eller Brev?

  • Fri 16 Aug 2019 16:04
    #33

    Har fått ett pappersbrev i juni, nu manglar dom på e-posten
    Undrar hur det gick för han som starta tråden, måste ju fått ett avslut då han inte är aktiv längre.
    Har läst en länk på nätet och det går inte att avsluta ett medlemskap.
    https://perfect.is/dating/sv/www.ungvillha.com

  • Mon 9 Sep 2019 17:09
    #34

    Hej! Nu har det börjat hos mej. Hur har  det gått?

  • Tue 10 Sep 2019 16:27
    #35

    Fick ett nytt krav idag från sverige@auerwittethiel.com men dom verkar vara snällare i tonen nu hihi

  • Fri 13 Sep 2019 14:31
    #36

    Fick brev idag på 119,61 EUR 2019-09-21

  • Thu 26 Sep 2019 18:08
    #37

    Hur har det gått för er?


    Hur har ni aggerat och vad har sedan hänt?

  • Fri 4 Oct 2019 16:26
    #38

    Svarar alltid med att jag bestrider fordran, har i veckan fått 2 mail från sverige@auerwittethiel.com. fick mitt första krav 23 maj 2019 från [email protected]. hur går det för andra i tråden?

  • Sun 13 Oct 2019 22:52
    #39

    Jag struntade fullständigt i första brevet, nu har de skickat mail. Summan är oförändrat men datumet framskjutet.


    Ska suga på karamellen hurvida jag ska svara (då vet de ju faktiskt att jag läst deras meddelande) eller bara ska ignorera dem. 


    Ingen drar någon till domstol över den summan de ställt krav på till mig (1200kr ish). om man har något som helst vett när det gäller pengar då det är en rak torsk att bekosta ett domstolsärende och inte få igen pengarna då det blir ett förenklat tvistemål.


    Har en helt uppsjö argument om jag väl skulle ta striden med dem men jag orkar fan inte med såna här, det känns som det kan ta fram till semestern 2020 att bli kvitt dem annars. Skulle nästan uppskatta om de la ärendet till ett seriöst svenskt företag/myndighet så kunde jag bara bestrida och lägga över ärendet på någon annan :) 


    Vore tacksam om någon som hade med dem att göra för drygt ett år sedan kunde tala om hur de gjorde, och om de är av med dem idag.


     

  • Fri 18 Oct 2019 16:16
    #40

    Har studerat lite på nätet om  Paidwings AG


    Fairmount GmbH
    Auer Witte Thiel

    Och vi är i deras affärsidé har heller inte hört nån från 2018 hur det har gått jag får fortfarande krav mitt första var i maj-2019
Svar på tråden Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...