• Anonym (Kläds­topp)
    Äldre 8 Apr 23:34
    12649 visningar
    47 svar
    47
    12649

    Vad är era bästa spartips

    Har helt slutat att gå på stan? / i köpcentrum om jag inte behöver något specifikt - dvs jag går inte dit bara för att umgås och köper alltså inte längre någonting sådär på måfå. Finns ingen rea som är billigare än att inte köpa något alls. Rensar också och ändrar ordningen bland mina kläder några gånger per säsong för att bli påmind om vad jag har och tänka på att använda det istället för att köpa nytt. Köper alltså inga kläder, skor, accessoarer eller heminredning som jag inte behöver. Dock lägger jag en del pengar på att gå på café/restaurang några gånger i månaden, tycker det ger mig mer än att köpa saker.

  • Anonym (Kläds­topp)
    Äldre 9 Apr 10:23
    #9
    ellinoras skrev 2018-04-09 10:18:37 följande:

    Apropå dina andra frågor: vi har helt ok ekonomi men vill dels spendera pengar på ett bra sätt (bättre kvalitet och bra mat), och dels arbeta deltid eftersom vi är en småbarnsfamilj. Dessutom finns det ju också starka miljöskäl att ex inte överkonsumera och åka bil i onödan.

    Lycka till!


    Samma här. Vi har gått ner till 80% vardera och måste hushålla lite med pengarna eftersom vi sparar för att köpa större bostad men de andra skälen känns ju också vettiga så det är inte säkert att vi börjar konsumera mer igen senare utan hellre lägga mer pengar men bättre kvalitet som du säger.
Svar på tråden Vad är era bästa spartips