Inlägg från: äldreochklokare |Visa alla inlägg
  • äldreochklokare

    Hjälp mig bestämma unikt namn på vårt barn

    Hm, vi har en Hugo här hemma, men jag reagerar på att det ska vara ett unikt namn och Hugo är inte unikt. 

    De flesta namnen är egentligen inte så unika (fast det beror väl på vad du menar med unik, ska ingen annan heta det alls får man ju verkligen ligga i för tat hitta något helt nytt)

    Sedna har ni några "hittepå" som jag tycker mest blir fåniga ärligt talat. Du oroar dig för om Barne ska presentera sig som Hugo. Tänk då gapflabbet när barnet heter Seckalina (vad är det ens? En säck+ plus en lina?). Tundra blir rätt fånigt eftersom det är ett geografiskt begrepp (och rimmar på flundra Flört )

    Kevlin blir bara festavat Kevin och människor hela barnets liv kommer säga fel och skriva fel eller tro att ni menade Kelvin. 

    Alla de är sk alternativa stavningarna blir lite too much. Varför stava Jessica på ett annat sätt om man ändå ska säga Jessica? Hoppas barnet inte föds med dyslexi Flört.  Det  typen av stavningar begriper åtminstone inte jag. Stavningar bör stå för något, inte vara bara något på ett papper. 

    De övriga namnen finns ju på olika sätt ute i världen så de är inte så unika, i af inte om man ser till platser i världen där de används även om de kanske inte är supervanliga i Sverige. Jag ser att ni har flera som flörtar med England/Irland 

    Min sista synpunkt: Jourline (är det en jourlinje alltså?) 

Svar på tråden Hjälp mig bestämma unikt namn på vårt barn