Induktionshäll - hjälp för nybörjare!
Efter en flytt har jag plötsligt induktionshäll, efter att ha lagat mat på gasspis i massor av år (bor utomlands). Vill gärna ha tips på gör/gör inte etc. Jag och min induktionshäll har kommunikationssvårigheter, ibland när jag rengör den, piper den, och ibland när jag använder kokkärl som blir varma, låter den lite ändå. Är det farligt/skadligt/dumt? Kan man ha prylar på spisen (när den inte är på) utan problem. Har haft det, men fattar ingenting. Första måltiden på induktionshällen var pannkakor, lagade av mig och sonen. Vi prövade 5 värmelägen av 9 innan vi fattade hur värmen funkade. Tips för noviser mottages gärna! Kan tillägga att jag knappt kan laga mat på elplattor, har inte gjort det ofta de senaste åren. Det finns också lägen H (ok, hot) och P (=??). Svårt att tro det, men jag är riktigt bra på matlagning på gas ...