• Äldre 25 Apr 17:24
    4200 visningar
    3 svar
    3
    4200

    Snatteri för 15 årig /sommarjobb?

    Hej jag är en kille med 15 år som blev påkommen av snatteri av ICA. Jag tog totalt i värdet 28kr. Jag fick vänta i ett rum i ICA på polisen där dom sedan frågade om mitt personnummer b.l.a. Och sedan skrev upp grejer.

    Dem sa att jag skulle gå på ett möte med socialen och att ett brev skulle komma hem.

    Som jag har hört så blir det som en ?prick i registret? i belastningsregistret

    Problemet är att jag har fått sommarjobb i en grundskola där dem kommer att be om min belastningsregistret som de alltid brukas göra när man jobbar inom ungdomar och barn. Jag vet inte om jag kommer att få en prick eller någonting. Sedan om ja nu VÄL har en prick kommer dem inte kunna acceptera mig för en liten snatteri.

    Jag ångrar verkligen det ja gjorde och jag sa själv till polisen och personalen på ICA att detta skulle aldrig upprepas igen

    Tack så mycke för era svar i förhand!

  • Svar på tråden Snatteri för 15 årig /sommarjobb?
  • Äldre 25 Apr 17:27
    #1

    Min fråga är - kommer dem acceptera mig i den skolan eller kommer dem inte vilja ha någon som har blivit tagen för ett litet snatteri?

  • Caramb­olan
    Äldre 25 Apr 19:13
    #2

    Nej, den typ av utdrag man vanligen lämnar till skola och förskola omfattar inte snatteri. De visar mord, dråp, sexualbrott, misshandel, barnpornografibrott och grova rån.

    Däremot kan du gott sitta på ditt rum och skämmas ett tag och fundera på hur du kan bli en bättre förebild för de barn du ska arbeta med.

  • Anonym (Johan­na)
    Äldre 30 Apr 02:49
    #3

    Väldigt oansvarigt. När man snattar gäller det att vara proffsig. Man kan inte bara ta något så pass uppenbart. Höll du verkligen koll på personerna runt omkring dig?

Svar på tråden Snatteri för 15 årig /sommarjobb?