• sextio­talist
    Äldre 29 Apr 21:08
    3525 visningar
    18 svar
    18
    3525

    Förslag på förrätt

    Det står still, middag i morgon

    Huvudrätt, en matig fisksoppa med hembakt bröd. Efterrätt blåbärs-cheesecake, ingen äter chevreost eller lever. Det ska vara lätt och snabbt att göra då jag har kort tid i morgon

  • Svar på tråden Förslag på förrätt
  • Äldre 29 Apr 21:36
    #1

    Caprese

  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 21:38
    #2
    OlgaElvira skrev 2018-04-29 21:36:05 följande:

    Caprese


    Gott, men blir det inte för lite, passar det inte bättre till en tyngre huvudrätt. Men lägger det på minnet
  • Äldre 29 Apr 21:44
    #3

    Bästa förrätten jag ätit var helt klart en franskskiva stekt i smör. Ovanpå låg det grillad halloumiost, tunna skivor av rökt älghjärta, honung ringlad över och så en klick hjortronsylt till. Rätt norrländsk förrätt, så jäkla gott!

    Fast kanske inte så snabbfixat om man inte, som vi, alltid har älghjärta i frysen;)

  • Äldre 29 Apr 21:46
    #4

    Toast skagen

    Västerbottenostpaj (i muffinsformat)

    Pilgrimsmusslor

    Vitlöksbröd

    Vitlöks- och chiliräkor i smör

    Snittar av nåt slag


    Jag skulle vara mer optimistisk om jag trodde att det hjälpte
  • modsey
    Äldre 29 Apr 22:02
    #5

    Vit sparris med hollandesås o eventuellt forellrom. Eller

    Har du nässlor, gör soppa o toppa med små bitar av rökt lax

  • elyse
    Äldre 29 Apr 22:05
    #6

    Baconlindad sparris med parmesanflarn.

  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 22:06
    #7
    Vixen90 skrev 2018-04-29 21:46:55 följande:

    Toast skagen

    Västerbottenostpaj (i muffinsformat)

    Pilgrimsmusslor

    Vitlöksbröd

    Vitlöks- och chiliräkor i smör

    Snittar av nåt slag


    Västerbottenpaj verkar ett bra alternativ
  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 22:07
    #8
    modsey skrev 2018-04-29 22:02:10 följande:

    Vit sparris med hollandesås o eventuellt forellrom. Eller

    Har du nässlor, gör soppa o toppa med små bitar av rökt lax


    Nässelsoppa är supergott, men soppa som förrätt och huvudrätt.

    Måste plocka nässlor
  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 22:08
    #9
    septemberbarn08 skrev 2018-04-29 21:44:16 följande:

    Bästa förrätten jag ätit var helt klart en franskskiva stekt i smör. Ovanpå låg det grillad halloumiost, tunna skivor av rökt älghjärta, honung ringlad över och så en klick hjortronsylt till. Rätt norrländsk förrätt, så jäkla gott!

    Fast kanske inte så snabbfixat om man inte, som vi, alltid har älghjärta i frysen;)


    Nja, älghjärta har vi inte :)
  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 22:08
    #10
    elyse skrev 2018-04-29 22:05:57 följande:

    Baconlindad sparris med parmesanflarn.


    Låter gott
  • Äldre 29 Apr 23:07
    #11
    septemberbarn08 skrev 2018-04-29 21:44:16 följande:

    Bästa förrätten jag ätit var helt klart en franskskiva stekt i smör. Ovanpå låg det grillad halloumiost, tunna skivor av rökt älghjärta, honung ringlad över och så en klick hjortronsylt till. Rätt norrländsk förrätt, så jäkla gott!

    Fast kanske inte så snabbfixat om man inte, som vi, alltid har älghjärta i frysen;)


    Är det bara jag som vill bli bjuden på middag av dig nu? Skäms
  • sextio­talist
    Äldre 29 Apr 23:10
    #12
    BurningDiamond skrev 2018-04-29 23:07:29 följande:

    Är det bara jag som vill bli bjuden på middag av dig nu?


    Verkar så ;)
  • Äldre 29 Apr 23:14
    #13
    sextiotalist skrev 2018-04-29 22:07:36 följande:
    Nässelsoppa är supergott, men soppa som förrätt och huvudrätt.

    Måste plocka nässlor
    Skulle väl vara om du byter ut efterrätten till en soppa också =P

    Jag skulle nog ha valt samosas med någon/några dipp till. Små samosas och en gemensam dipp om ni är ett litet sällskap.

    Eftersom du ska ha fisksoppa till huvudrätt så skulle jag nog undvika kött för att inte "upstage"-a huvudrätten. Förrätten ska ju vara god och gärna bidra till gemenskapen och god stämning, men den ska ju inte överskugga paradrätten. Det kan efterrätten få göra istället.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Äldre 29 Apr 23:16
    #14
    sextiotalist skrev 2018-04-29 21:38:21 följande:

    Gott, men blir det inte för lite, passar det inte bättre till en tyngre huvudrätt. Men lägger det på minnet


    Ta lite extra av mozzarellan och komplettera med några skivor rostad bröd, då blir det lite matigare.
  • Äldre 29 Apr 23:19
    #15

    Blinier med löjrom och rödlök är mitt förslag. 

  • Äldre 29 Apr 23:21
    #16
    Just raw skrev 2018-04-29 23:19:39 följande:

    Blinier med löjrom och rödlök är mitt förslag. 


    och creme fraiche förstås. 
  • modsey
    Äldre 30 Apr 06:52
    #17
    sextiotalist skrev 2018-04-29 22:07:36 följande:

    Nässelsoppa är supergott, men soppa som förrätt och huvudrätt.

    Måste plocka nässlor


    Ah missade det! Då skulle jag köra på vit sparris
  • Äldre 30 Apr 07:04
    #18
    +1

    Du måste berätta för oss vilken förrät det blev. Ha en trevlig Valborgsmiddag.

Svar på tråden Förslag på förrätt