• Äldre 1 May 15:51
    3660 visningar
    8 svar
    8
    3660

    Låneföretaget gått i konkurs

    Bad min svärfar om pengar till en bil. Han hade ej pengar men tog lån på ett företag. Nu har dessvärre företaget gått i konkurs. Men lånet ska vara avbetalt. Men svärfar begär fortfarande pengar av mig för att betala av lånet.

    Vet någon hur man kan göra när ett företag gått i konkurs. Hade det varit en vanlig bank så kan man begära utdrag av alla sina inbetalningar och kontrakt. Men hur gör man i detta läge?

  • Svar på tråden Låneföretaget gått i konkurs
  • Syster­Y
    Äldre 1 May 17:38
    #1

    Hur tänker du nu? Självkart ska du betala tillbaka till din svärfar så att han i son tur kan betala tillbaka sitt lån. Att företaget har gått i konkurs ändrar ingenting.

  • Anonym (?)
    Äldre 1 May 18:21
    #2

    Du vet väl hur mycket pengar du lånade och hur mycket du betalat tillbaks? Du får ju betala tills du betalt tillbaka allt. Hur han fått pengarna du lånade spelar ingen roll.

    Har ni skrivit kontrakt?

  • Äldre 1 May 18:43
    #3

    Fast hon skriver ju att lånet ska vara avbetalt, antar då att du anser att alla pengar är tillbakabetalda och lånet bör vara löst medans han påstår att det är kvar på lånet. Kan det vara så att du inte tagit ränta med i beräkningen? Det är ju fortfarande ditt lån och du som bör betala även räntan. Har du betalat kontant eller satt in pengar? Annars är det ju bara att gå tillbaka och börja räkna vad du betalt och vad den totala skulden hamnat på med ränta. Är det fler år du betalat än vad som syns på nätet kan man beställa hem utdrag för en längre tid tillbaka från banken.

    Annars får ni ha en diskussion och räkna ihop och hoppas på att ni kommer överens, alltid lättare att sitta mitt emot varandra och göra gemensamt, blir inga missförstånd då.

  • Syster­Y
    Äldre 1 May 18:49
    #4

    Lånet ska vara avbetalt även om företaget gått i konkurs. Antingen så innebär att skärgården har betalat av lånet men att ts fortfarande har en skuld till svärfadern. Eller så tror ta att skulden till företaget försvinner nu när föreraget gått i konkurs.

  • Syster­Y
    Äldre 1 May 18:53
    #5

    Ts kan forrfarande vända sig till konkursförvaltaren och se hur det ligger till med lånet. Men det spelar ju ingen roll egentligen eftersom ts skuld är till svärfadern och inte företaget.

  • Äldre 1 May 19:07
    #6

    Precis, vad skulden för svärfadern är till företaget är helt betydelselöst eftersom han kan valt att betala av det på 3 gånger medans ts betalat på 24 ex. Det enda sättet för ts att ta reda på exakt hur mycket hon betalat är att kolla sina egna bankutdrag från egna banken och höra med svärfadern hur mycket som tillkommit i ränta.

  • Anonym (IDIOT­)
    Äldre 2 May 00:24
    #7

    Snåla jävel!

    Har man tagit ett lån ska man betala tillbaka oavsett hur svärfar kom över pengarna du lånade! De är han som är skyldig konkursförvaltaren pengar!De krävs in!Advokat som är konkursförvaltare har till uppgift att dörsöka då in så mycket skulder som möjligt!Vad trodde du?Att man slipper undan?

  • Äldre 22 May 12:21
    #8

    Hur mycket var lånet på och hur mycket har du betalt? Be att få se papper av din svärfar. Kolla dina överföringar till din svärfar med. Har du fortfarande pengar att betala, trots företaget gått i konkurs, ska du fortsätta betala.

Svar på tråden Låneföretaget gått i konkurs