• Andreasgenberg

    Utkastad snart, vart ta vägen?

    Hej, jag har sökt lägenhet i snart en vecka då klockan går och tiden blir allt knapert för varje sekund som går. Jag behöver Verkligen råd - ser inga alternativ längre. :(


    Jag har skrivit att jag söker lägenhet i Facebook-grupper, och jag tänkte att jag lägger upp min såkallade "presentation" här. Har även sökt på Blocket utan framgång.. :(


     


    ---------------------------------


     


    Här skriver jag hela historien om dom senaste 3 åren. Uppdatering!! Den första sökningen jag gjorde på en lägenhet var via blocket, texten står längst ner.


    Min förvaltare godkände inte att jag ens får hyra ett andrahandskontrakt, men nu när han förstått allvaret så har han gått med på att jag får hyra, men han vill att hyresvärden ska veta om lite saker, och acceptera det.
    Kan påpeka, jag gör allt för en anledning, läs vänligen längst ner.


    Efter att ha bott själv i Åkersberga i ca 3 år, så har jag blivit tvungen att flytta hem igen till mina föräldrar som inte behandlar mig särskilt bra hemma - det var antingen det eller Vandrarhem.


    Nu tvingas jag bli utslängd. 'Bo på gatan, eller vandrarhem' men jag vägrar vandrarhem då det finns kriminella där och en massa droger och annat skit! Jag vill heller inte bo på gatan och vara hemlös, jag har för stora drömmar och mål i mitt liv - vill inte att allt ska brinna upp pga mina diagnoser.. Autism, svag borderline och posttraumatisk stress, jag är en fin kille..


    Jag berättar gärna mer om mig själv, om min barndom i en förort som jag försöker fly ifrån och mina framtidsmål om du är intresserad.


    Jag söker en lägenhet, jag har inte oändligt med pengar, så hyra mellan 4.000-8.000:- hade varit toppen.


    Jag har en vecka på mig, innan jag blir utslängd så det är lite akut.


    Krav:


    Jag har inga direkt stora krav, men gärna så vill jag bo i en trygg miljö där jag kan känns mig säker om dagar och kvällar - samt nätter.


    Jag är så himlans trött på att behöva vara rädd för ungdomar och gäng som bara vill mig illa, eller folk som vill mig illa. ????


    Hör gärna av dig, med vänliga hälsningar


    Andreas Genberg
    23 år


    ------------


    Mitt namn är Andreas Genberg, jag är 23 år gammal.


    När jag blev 18 fick jag ett arbete på ett lager inne på Hötorget, och jag hade alltid en dröm att få flytta hemifrån, då mina föräldrar inte behandlar mig så bra pga alkohol och så, så jag bestämde mig för att flytta ut. Min syster hjälpte mig att hitta ett andrahandskontrakt, vi fann en liten stuga på 15KVM ute i Åkersberga, Skånsta - vi sökte och jag fick hyra den "tillsvidare".


    Jag bodde i Åkersberga i ungefär 3 år, tills hyresvärden bestämde sig för att skicka ut mig, vi kom inte så bra överens, de alternativ jag hade var att få flytta till vandrarhem och bo där eller flytta hem igen till mina föräldrar, jag fick flytta hem - detta skedde för 2 månader sen ungefär. Jag trivs verkligen inte här, mina föräldrar har alkoholproblem och varje gång dom dricker så blir dom våldsamma och hotar mig, senaste hotet var att dom ska skicka ut mig om 2 veckor och tvinga mig till att få bo på ett vandrarhem - men med mina psykiska besvär så skulle aldrig ett vandrarhem fungera för mig, jag är rädd för kriminallitet och droger och sånt, så jag skulle inte må bra på ett vandrarhem.


    Under tiden jag bodde i Åkersberga så ville jag ta tag i mitt liv på riktigt, jag sökte hjälp på Prima i Åkersberga, jag träffade Psykologer och läkare för att få rätt hjälp. Jag fick även en förvaltare för jag hade ett spelberoende på nätkasinon, så socialen tvingade mig att få förvaltare, nu idag har jag kvar samma förvaltare som tar hand om min ekonomi och ser till så jag får rätt hjälp av samhället och ser till att räkningar och så sköts rätt, han hjälper mig i livet faktiskt.


    Jag började må dåligt efter jag slutade på mitt dåvarande jobb, min chef var inte så bra mot mig, jag blev utnyttjad och slagen, så jag sade upp mig.


    Jag började missköta min vardag, mitt liv. Rökte inne ibland för att undvika dom som hyrde ut till mig, dom var inte så trevliga. Bodde i en stuga på deras tomt. Jag hade ingen lust att städa, åka någonstans eller ens orka med livet , jag fick medicin utskrivet som har hjälpt mig otroligt mycket - och idag mår jag så bra att jag slutat med medicinen. Jag mår bra, jag vill ta tag i mitt liv och detta är min chans att få ett andrahandskontrakt.


    Åkersberga hjälpte inte mig, jag skulle få ett LSS-boende men det fick jag inte. Jag skulle få ett HVB hem men det nekade kommunen, jag skulle få bo på ett Behandlingshem i Bollnäs, men det vill inte kommunen betala.


    Jag har fast inkomst. Jag är en skötsam man, som vill ha det rent och fint omkring mig med en lugn miljö. Jag har några Hobbies, att göra musik på datan och spela World of Warcraft, som jag vill lyckas med. Jag har stora drömmar i livet, och jag vill uppfylla dom drömmarna - en dröm är att få öppna ett eget företag i framtiden och hjälpa personer som har diagnoser/störningar på vissa sätt och hjälpa dom i livet, ge dom en bra arbetsmiljö och rätt hjälp, en bra anställning helt enkelt.


    Mvh Andreas Genberg


  • Svar på tråden Utkastad snart, vart ta vägen?
  • popcorn88

    Kan du inte försöka hitta ett rum istället? Lägenhet är svårt att få. Bättre med ett rum än att vara hemlös. Du får jobba dig uppåt till bättre bostad senare.

  • viseversa

    Att få ett längre kontrakt i Sthlm är typ omöjligt. Vill du dessutom itne betala mer än högst 8000:- blir dety ännu svårare då många tyvärr mjölkar ur så mycket det går ur sina lägenheter dom hur ut. Ingen bedriver välgörenhet. Sen att du "inte kom överens" med din förra värd får du nog förklara lite närmare vad du menar med?

    Att du itne kunnat hålla rent runt dig och dessutom har ett speleroende drar också ner en del. Även fast du säger att du inte har dessa problem nu. Att röka inne är också ett big NO NO när man hyr någon annans hem. Så tyvärr ligger du lite dåligt till där. Dom flesta som hyr ut söker rökfria skötsamma människor som har råd att betala en saftig hyra och som håller rent runt sig. 

  • Långbenopluto

    Eftersom du har en förvaltare så är det hon/han som ska hjälpa dig med detta. 

    En förvaltare betyder att du inte har förmåga att ordna såna här saker själv.

  • Herrman Hedning

    Hur gör alla invandrare utan uppehållstillstånd? Du är per definition hemlös. Stackare. Klart staten och kommunen ska hjälpa dig. De la 60 miljarder förra året på invandrare exlusive alla dolda avgifter. Säkert 100 miljarder. Det motsvarar 1 års betalt boende för 1 miljon hemlösa svenskar då oroa dig inte. Du är svensk. SD älskar dig. Vi bryr oss.

  • SweeneyTodd
    Salmiakk skrev 2018-05-08 17:51:02 följande:
    Eftersom du har en förvaltare så är det hon/han som ska hjälpa dig med detta. 

    En förvaltare betyder att du inte har förmåga att ordna såna här saker själv.
    Du har fel. Man kan visst ordna såna saker själv om man har förvaltare. 
  • Långbenopluto
    SweeneyTodd skrev 2018-05-14 21:52:03 följande:
    Du har fel. Man kan visst ordna såna saker själv om man har förvaltare. 
    Du får inte skriva kontrakt med nån om du har en förvaltare.
Svar på tråden Utkastad snart, vart ta vägen?