• Äldre 22 May 14:36
    27993 visningar
    30 svar
    30
    27993

    Vad lägga ut så att dom inte kan parkera där?

    Vi har gräsmatta ut mot vägen där bilar och lastbilar ofta parkerar i väntan på något. Det är vår tomt och irriterande som fan så nu vill jag lägga ut något så att det inte går att parkera där men vad? Tyvärr får vi inte ha staketet ända ut till gatan och gräset behöver klippas med en åkbar gräsklippare där så man måste komma runt hindren på något lätt sätt. Vi får plantera buskar och blommor men vill helst inte skapa mer jobb. Har någon lust att hjälpa mig att komma på vad vi ska lägga ut för att slippa dessa fordon?

  • Svar på tråden Vad lägga ut så att dom inte kan parkera där?
  • Äldre 22 May 14:46
    #1

    Ja du kan ju skriva en skylt och spika fast den i en stolpe. Skriv "Ej parkering" eller nåt.

    Jag hade gått apeshit om någon parkerade på min gräsmatta. Hade sprungit dit och knackat på rutan. Men vad ska dom veta om det inte är en skylt eller något i vägen? Tror inte de kan läsa tankar direkt så det är ju inte heller en självklarhet.

    Sätt skylt, eller sätt upp lättare pinnar efter vägen (såna små man kan bygga hage med)

  • Äldre 22 May 14:46
    #2

    Jag ser många som sätter upp skyltar på staketet där det står "privat mark" med en parkeringsförbudssymbol på. Fixa något liknande där ni lägger till "Parkera ej på gräsytan" eller nått sånt. Folk kanske bara inte fattar att det är er mark?

  • Caramb­olan
    Äldre 22 May 15:19
    #3
    +4

    En parkeringsautomat

  • Äldre 22 May 17:04
    #4

    Vi har det likadant på en liten bakgata i ett samhälle, jag funderar på att lägga ett bildäck på gräskanten lagom så att de inte kan ställa sig för vår stig ut.

  • Äldre 22 May 19:37
    #5
    Carambolan skrev 2018-05-22 15:19:31 följande:
    En parkeringsautomat smile1.gif
    Ett bra förslag.

    Vill bara tillägga förslag på pris.

    100kr för 10minuter. 
    500kr för 1 timma. (100kr rabatt blir det i praktiken)
    11500kr för 24 timmar. (500kr rabatt blir det i praktiken)
    72 000kr för en vecka (ett dygn i rabatt blir det i praktiken)

    Kan ju ge en pytte liten, rabatt på 1timmas, och 24timmars parkering och en veckas parkering,  för att inte verka för snål..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Äldre 22 May 19:41
    #6

    Jag hade ringt kommunen så fort någon hade ställt sig där. När folk blivit lappade ett par gånger ger förhoppningsvis upp. Om det inte är hög cirkulation på de som parkerar)

  • Äldre 22 May 19:41
    #7

    Lecablock

  • Äldre 22 May 19:51
    #8

    Stenbumlingar som "staket". Inte så lätt köra över kanske...Vi har det på landet på en grässlänt mot en allmän grusväg. Ingen tjyvparkering alltså utan bara en avgränsning och faktiskt ganska dekorativt. Det går lätt att ansa gräset med trimmer runtom, resten tar åkgräsklipparen.
    Vi var för övrigt lite för lata för att själva leta stenar, så vi beställde från ett företag som levererar jord och grus och just sten till stenmurar. Det blev långt billigare än att bygga ett staket, vilket vi övervägde ett tag, men staket ska hållas efter och målas. Stenbumlingarna funkar fint och passar in i omgivningen.

  • GGN
    Äldre 22 May 22:36
    #9

    Varför får ni inte flytta ut staketet?

  • Äldre 22 May 22:53
    #10

    Parkeringsautomat.

    Tror jag gör en kombo med skylt och stenbumlingar. Fast om det inte blir stenbumlingar vad kan man sätta dit istället? Det får ju gärna se snyggt ut samtidigt.

    Det är uppenbart att det är vår tomt men folk parkerar där ändå vilket är jätteirriterande. Staketet får tyvärr inte gå vid tomtgränsen ute vid vägen utan måste vara 2 meter bakåt från vägen fast det är vår tomt ända till vägen.

Svar på tråden Vad lägga ut så att dom inte kan parkera där?