• Anonym (gå eller inte?)
    Äldre 4 Jun 14:24
    28986 visningar
    115 svar
    115
    28986

    Jag är bara bjuden till kyrkan på min väns bröllop

    Har en vän som jag iallafall skattat som en av de närmare. Dock ses vi inte ofta pga att vi bor en bit ifrån varandra och har olika rutiner i våra liv. Men periodvis har vi hörts och setts mer under årens gång. Senaste två åren har hon bott och jobbat i London och vi har inte setts under denna tid så mycket  men sms ett par gånger under året. Inte så ofta, men sådan var vår relation. När vi ses är det dock jättetrevligt och vi beter oss då som om vi setts dagligen. Vi pratar om allt och det känns som vi är nära. 

    Nu har hon kommit hem från London och har killen med sig. De ska gifta sig och jag fick ett sms att jag gärna får komma till kyrkan. Jag har inte träffat killen någon gång, så honom känner jag inte och henne träffade jag senast 1,5 år sen, när hon var en sväng i Sverige på besök. 

    Det stod ingenting om fest i sms:et men jag antar att det är en fest efteråt. Jag vill inte fråga och jag vet ju inte heller om det är fest. Kanske hon bara vill ha sin och hans familj på festen och då kan jag förstå att man bar blir bjuden till kyrkan. Men är det fest och andra vänner är bjudna, då känns det unket. Dock stod ingen förklaring till varför jag bara blev bjuden till kyrkan. Hade det stått att jag endast blir bjuden till kyrkan pga att festen är för de närmaste så hade det känts bättre. 

    Jag känner mig lite blåst på konfekten. Det är ju festen som är skoj att gå på och även om det är fint att få närvara på vigseln så är det ju så kort tid och man känner sig lite utanför om det är en fest efteråt som man inte blir bjuden på... Om det nu är fest. 

    Är kluven och lite ledsen faktiskt. Jag vill som sagt inte fråga, det känns dumt. Det känns också trist att få det på ett sms istället för att hon nu när hon är tillbaka istället hör av sig för att ses. 

    Ska man gå eller inte? 

    Hur känner ni inför sånt här? Det verkar vanligt i Sverige vad mina kollegor hävdar. För mig är det nytt iallfall. 

  • Svar på tråden Jag är bara bjuden till kyrkan på min väns bröllop
  • Äldre 4 Jun 14:28
    #1

    En av dina närmaste vänner är hon ju inte om ni träffas så sällan, så hennes inbjudan är inte alls konstig.

  • LFF
    Äldre 4 Jun 14:31
    #2
    Salmiakk skrev 2018-06-04 14:28:05 följande:

    En av dina närmaste vänner är hon ju inte om ni träffas så sällan, så hennes inbjudan är inte alls konstig.


    Man kan vara nära vänner även om man inte träffas så ofta. Har också en sådan. När vi väl lyckas träffas så är det som att vi inte varit ifrån varandra alls även fast det kan ha gått upp emot ett år sen sist.
  • Äldre 4 Jun 14:36
    #3

    När du säger "kommit hem?" menar du då att de ska bo här? En kompis till mig kom hem för att ha ett litet bröllop med fika efteråt i Sverige för äldre släktingar skull. Det "riktiga" bröllopet stod sen ett år senare i hans hemland dit gamlingarna inte skulle orka åka. Det är nog inte så vanligt att ha bröllop utan fest, men dra inte på för stora växlar. Kanske är hon gravid och vill ha själva bröllopet innan det syns, och festen planeras till ett senare tillfälle av ekonomiska skäl. Det finns alla varianter.

    Har du missförstått? Har hon velat bjuda dig först innan inbjudningarna går ut för att hon verkligen vill ha dig där men uttryckt slarvigt och bara nämnt kyrkan?


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Anonym (likna­nde)
    Äldre 4 Jun 15:04
    #4

    Jag har varit med om nåt liknande två gånger. Den första gången blev jag jätte sur, andra gången tyckte jag  det var helt ok (hade nog börjat acceptera att man inte kan tillhöra den närmsta kretsen jämt). Visst är det trist att man inte är så nära som man hade trott och så. Hursomhelst om ni umgås mer nu när hon kommit hem så kommer du nog få reda på varför upplägget är som det är (utan att du behöver fråga).

    Altså jag tycker du får acceptera att hon gör som hon gör. Det är ju mycket möjligt att det bara är en fest för typ familjen eller att festen kommer vara i London.

  • Äldre 4 Jun 15:11
    #5

    Förstår att det känns snopet.
    Kanske dels att du inte visste att de planerade att gifta sig och att du är inbjuden endast till kyrkan.

    Men det kan ju vara så att de bjuder in vänner till kyrkan och sedan "bara" har en middag eller likande för föräldrar och släktingar. Om brudgummen är från UK kanske han inte har så vidare många att bjuda i Sverige och då känns kanske inte en bröllopsfest så viktigt. Det viktiga är ju att de gifter sig...

  • Anonym (mmm)
    Äldre 4 Jun 15:17
    #6
    +1

    Men du vet alltså inte om det är något efter? De kanske bara ska ha en liten middag med familjen tex? 
    Jag tycker nog att du oroar dig liksom i onödan, att bli lite "putt" när du inte ens vet känns lite konstigt? 

    Är det någon annan vän du vet som är bjuden, ni kan ju jämföra inbjudan? 

  • Äldre 4 Jun 15:21
    #7
    LFF skrev 2018-06-04 14:31:26 följande:

    Man kan vara nära vänner även om man inte träffas så ofta. Har också en sådan. När vi väl lyckas träffas så är det som att vi inte varit ifrån varandra alls även fast det kan ha gått upp emot ett år sen sist.


    Det är helt sant. Jag och mina vänner jobbar, har familj, bor en bit ifrån varandra och träffas några gånger om året numera. Trist men sant. Jag älskar dem - men känns ändå helt okej. Har inte samna behov längre. Däremot är det superkul när man väl träffas och hittar på något !
  • Äldre 4 Jun 15:31
    #8

    Jag tycker det är extremt dåligt att smsa en inbjudan till kyrkan.

    Jag vet inte hur jag förhållit mig till detta. Om det vore en jättebra vän skulle jag ringa upp henne ! Gratulera till att hon ska gifta sig, låt henne berätta fritt kring bröllopet.

    Meddela inte förrän i slutet om du kan komma till kyrkan eller inte. Du kan ju då ha en anledning att tacka nej om du får dålig magkänsla och inte känner att det är värdigt.

  • Anonym (soatt­)
    Äldre 4 Jun 15:36
    #9

    Tycker inte ni låter särskilt nära. Ni träffas knappt, pratar knappt, du har aldrig träffat hennes livs kärlek som hon ska gifta sig med, du är inte tillräckligt bekväm med henne för att ens prata med henne om detta. 

    Du har ju inte ens någon aning om ifall du har någonting att vara arg över. Du har bara hittat på en fest du inte vet äger rum och sedan blivit arg över att inte bli inbjuden till din påhittade fest. Och du klarar inte ens av att prata med din vän du hävdar dig vara jättenära om detta. 

  • Äldre 4 Jun 16:13
    #10

    Hade ni varit nära vänner borde ni haft tätare kontakt än några sms om året.

    Numera är det inte så dyrt att ringa och annars finns skype eller it-telefon som inte kostar någonting.
    Sedan kan man istället för att skicka vanliga handskrivna brev skicka mail flera gånger i månaden.

    Hade ni varit nära vänner skulle du vetat om i ett tidigare skede att hennes sambo friat och att de tänkt gifta sig i Sverige och lite mer kring upplägget.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Jag är bara bjuden till kyrkan på min väns bröllop