• McSlemmy

    Skit som folk säger till gravida...

    Alltså fy vad less jag blir på alla människor som ska komma och berätta en massa skitsnack om graviditet och förlossningar för gravida.

    Är det inte skräckhistorier från random tant på Ica om sfinkterrupturer så är det att ?graviditet inte är en sjukdom?. Mm... Tack Anna-Berta! Ska tänka på det när jag kräks för femtioelfte gången i ett hörn på stan dit jag vaggat med min foglossning.

    Ös ut era irritationer på svärmödrars bullshit, kärringars skitsnack och andra illvilliga människors ?bättre vetande? om din graviditet.

    Det tänker jag göra iaf...


    Äggbert: Coming this december
  • Svar på tråden Skit som folk säger till gravida...
  • zdudmwml

    Varför väljer du att bli sårad, förbannad och kränkt?
    Det ÄR ingen sjukdom fastän du kräks för trehundrasjugosjätte gången men du kan alltid välja att låta det inte påverka dig. Valet är ditt men du kanske vill bli sårad, förbannad och kränkt?

  • McSlemmy

    Jag blir inte sårad, förbannad eller kränkt. Det är dina ord.

    Blir bara så extra spyless på att en som gravid räknas som offentligt villebråd för urusla råd, andras sk bättre vetande och människors påhopp om hur jag hanterar min kropp, vad jag får och inte får göra med den under graviditeten osv.

    Kan ta folks råd med en nypa salt. Tycker mest det är konstigt beteende från andra att förutsätta att de vet vad som är bäst för en människa de inte känner.


    Äggbert: Coming this december
  • Anonym (Lemmi)

    Haha, åh vad trött jag blev efter att pappa för femtionde gången sa att det ine var en sjukdom, att graviditeten var den enkla biten och att jag inte får glömma bort min man i allt det här. Och så blev jag irriterad på min mamma som varje dag skylt fråga om bebisen rörde på sig, för hon kände minsann rörelser i vecka 16. Min moderkaka är i framvägg så det tog till vecka 23 för mig.

    Sen så är jag rätt less på att få höra hur stor jag är. Typ tack, jag vet, har du märkt det så har väl jag också gjort det.

  • Anonym (XY)

    Jag hatar kommentarer om min mage, samt när folk rör vid den.

    Jag förstår att det rör sig om komplimanger så jag är inte otrevlig tillbaka men seriöst, det är inte bebisen. Det är min mage.

    Hur svår är den skillnaden egentligen? Bebisen är på insidan, du kommer inte åt honom. Du klappar på min mage.

    Egentligen är "reglerna" inte så svåra enligt mig. Hade du rört vid min mage om jag inte var gravid? Låt det svaret guida ditt beslut om vad du bör göra nu när jag är gravid.

  • Workingmom

    "Har du inte fått ännu?"

    "Tjena tjockis"

    Å allt detta långt innan Bf faktiskt inträffat.. dock ännu värre efter Bf då man själv är spyless och trött i kroppen.

  • Utvandraren2

    Det ?välvilliga? kommentarerna om hur fel epiduralen tog och att förlossningen hon fått utan epidural var den bästa blablabla.

    Jag sa bara att ok, det var tråkigt att du haft den upplevelsen, jag har hört det motsatta från andra, så jag kommer att ta epidural oavsett. Så sa jag ordagrannt.

    En del känner ett enormt behov av att få tala om hur jävlig deras förlossning var. Tack, men jag vill inte veta. Det finns absolut ingenting jag kan göra åt det, bebisen måste ut tillslut och det blir som det blir.

  • Fritidsmamman

    Oj, jag fick aldrig höra sådant. Det enda jag fick höra, då endast av närstående, var "ta ALL smärtlindring som de erbjuder dig!!!".

    Det slutade dock med noll smärtlindring, inte ens lustgas.

    Kanske skulle ha lyssnat på mina nära? ;P Fast det gick bra ändå. Men hade säkert varit "skönare" med smärtlindring.

  • Utvandraren2

    Ja, jag det är från de närstående jag hört att jag ska ?ta epidural för guds skull! ? Så jag hör mer på dem. Dessutom erbjuder inte mitt sjukhus lustgas pga regler. Så det är epi eller inget. Så för mig blev valet lätt. Men enorm respekt till er som törs föda utan!

  • Anonym (Suck)

    Själv blev jag trött på alla som lindade in allt i gulligull. Som hysshade ner berättelser om jobbiga förlossningar och sa åt mig att inte lyssna på sånt.

    Jag var inte rädd för att föda , jag var öppensinnad och vet att en förlossning kan vara både skräck och helt underbar. Jag ville höra alla varianter.

    Men blev sjukt trött på alla som klappade mig på huvudet och målade upp allt flufgigull de bara kunde komma på och bara presenterade allt positivt.

    Jag hade inte direkt hjälp av deras historier eftersom min första förlossning var traumatisk och både jag o bebis höll på att dö.

  • Anonym (Nyfiken)
    Utvandraren2 skrev 2018-06-06 10:42:45 följande:

    Ja, jag det är från de närstående jag hört att jag ska ?ta epidural för guds skull! ? Så jag hör mer på dem. Dessutom erbjuder inte mitt sjukhus lustgas pga regler. Så det är epi eller inget. Så för mig blev valet lätt. Men enorm respekt till er som törs föda utan!


    Detta blev jag nyfiken på: finns det sjukhus som har regler emot lustgas? Vet du varför? Vore intressant att höra! Inte hört om det innan.
Svar på tråden Skit som folk säger till gravida...