• Anonym (Bad momma)
    Äldre 7 Jun 22:46
    15729 visningar
    55 svar
    55
    15729

    Ångest inför skolavslutning

    Plötsligt slog det mig att imorgon är dotterns skolavslutning och vi har inte planerat något. Inte ens köpt nya kläder. Ingen av oss ska gå och hon blev väl lite besviken. Det har varit så mycket på sista tiden, jag jobbar för mycket och mår inte bra.

    Nu har jag ångest eftersom det känns som om jag försummat henne. Dumt nog så har vi inte tid för skolavslutningsfika imorgon efter jobb och skola utan får ta det på lördag eftersom jag jobbar så länge. Känns också sådär.

    Vad gör man på en skolavslutningsdag för en 7-åring?

  • Svar på tråden Ångest inför skolavslutning
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 7 Jun 23:02
    #5
    -1
    Anonym (JW) skrev 2018-06-07 22:48:51 följande:

    Kanske dags att sluta jobba så mycket att man försummar resten av livet nu då...


    Du har inte tänkt på att en del måste jobba för att klara försörjningen?
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 7 Jun 23:08
    #6
    -1
    Anonym (...) skrev 2018-06-07 22:52:23 följande:

    Kan ingen mormor, morfar, farmor, faster eller liknande följa med henne, och ta en mysig fika?

    Jag har sett till att jag är ledig och kan följa med på mina barns avslutningar trots enorm stress kring studier, jobb osv. Prioritering..


    Jag tänkte köpa hem lite gott till kvällen och fira då.

    Jag tror att om en pappa hade skrivit det här inlägget så hade många tyckt att det inte är nån fara. Skrev faktiskt ett inlägg om barnen för många år sedan som jag fick skit för. Efter ett tag skrev jag ett i stort sett identiskt och låtsades vara pappa. Då var tonen mycket vänligare och mildare. Man är mer förlåtande mot pappor.
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 7 Jun 23:10
    #7
    Jill 79 skrev 2018-06-07 22:58:36 följande:

    Nya kläder blir det inte. Men någon av oss föräldrar får försöka komma loss ett par timmar med lite fika och kolla avslutningen. Det är lika tråkigt varje år att stå i en svettig gympasal och inte se något. Men man har tyvärr inget val för barnens skull.

    Firar hemma gör vi dock inte.


    Jag ska kompensera genom att fira hemma. Hon överlever detta.
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 8 Jun 06:20
    #15
    Glinda från Oz skrev 2018-06-07 23:53:49 följande:

    Du verkar inte vara särskilt förtjust i ditt barn.

    Nya kläder är väl bara onödigt att köpa men att du eller barnets pappa har tagit fram något ur garderoben och strykt är lite märkligt. Det lilla hade du kunnat göra tycker jag.


    Fy fan vad elak kommentar. Du gör faktiskt folk ledsna.
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 8 Jun 06:51
    #18
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-06-08 06:44:00 följande:

    Alla har inte möjlighet att gå på avslutningarna,vi har varje år barn hos oss som har storasyskon som går i skolan men vars föräldrar av olika anledningar inte kan gå på avslutningen. Alla har inte jobb de kan flexa på,alla jobbar och bor inte på samma ort- så för att kunna vara med på en avslutning som kanske tar 1,5 h måste de vara borta 3-4 timmar från sitt jobb.. Själv står jag i år i den situationen att jag kanske inte kan gå på mina barns avslutning eftersom jag ännu inte fått min semesteransökan beviljad... Det hänger på hur många barn vi har och hur många kollegor som vill vara lediga... Jag hoppas att alla föräldrar som tänker att det ska vara lediga berättar det för oss snarast så att chefen kan bevilja min ledighet ( jag kan ju inte " flexa" eller " smita ifrån " en stund går ju inte att lämna barnen själva så som man kan göra med tex en bunt papper och en dator ) Vikarier är hopplöst att få tag på en dag som denna...alla som finns blir uppbokade väldigt snabbt ( och många av dem som själva har barn och satt sig som. " icke tillgängliga" just den tiden /dagen för att gå på sina egna barns avslutningar) Men se till att ens barn har finkläder som är rena och fixa håret etc kan man alltid göra samt se till att man kan göra något roligt/extra mysigt på em/kvällen när man hämtat på fritids.


    Tack för din kommentar! Det värmer med lite förståelse när man känner sig så dum.

    Har föreslagit en ny klänning hon aldrig använt men hon propsar på en 2 år gammal klänning som börjar bli för liten. Nu ska vi ha en mysig morgon och imorgon fikar vi på café för att fira. Jag ska aldrig mer missa en skolavslutning. Ärligt talat trodde jag fram till för en vecka sedan att det är nästa vecka. Kunde såklart tahit reda på det men plötsligt var det för sent att ta ledigt. Aldrig mer!
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 8 Jun 19:11
    #25
    Anonym (mmm) skrev 2018-06-08 07:41:43 följande:

    Bra TS att ni fått ihop någon slags lösning nu, men jag måste säga (och menar inte att vara taskig) men hur är det möjligt att ni inte har koll ens på vilken vecka ungen slutar skolan? Har ni ingen almanacka/kalender där ni skriver in viktiga saker? Kanske dags att skaffa en sådan, i så fall (en för hela familjen där man skriver in saker) (ett tips i all välmening - det underlättar verkligen en hel del när alla har mkt på agendan) 


    Det har blivit så för att jag är utmattad samtidigt som jag försöker få livet att gå ihop.
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 8 Jun 20:37
    #29
    Anonym (Moa) skrev 2018-06-08 19:36:10 följande:

    Alltså. Kan ju inte vara på riktigt, hur kan du missa när barnet har avslutning? Vid 7 årsåldern? Alla föräldrar kommer att vara där. Stackars barn.


    Drygt hälften av föräldrarna var där. Pappan var där.
  • Anonym (Bad momma) Trådstartaren
    Äldre 10 Jun 09:24
    #47
    Fliselisan skrev 2018-06-09 19:52:39 följande:

    Vi har 3 skolavslutningar samma dag och tid. Största barnet i 8an och hon vill inte att någon ska komma, de andra i 1an och 2an.

    Jag går på ena avslutningen, maken på andra. Mormor har tagit ledigt från jobbet hela dagen och kommer också.

    De får en liten blomma, ett kort med fina ord och ett ?presentkort? på 200kr på en leksaksaffär, sen tar vi med barnen dit efter avslutningen och de får köpa vad de vill.

    Är det fint väder åker vi antagligen och badar efteråt, maken åker tillbaka till jobbet. På kvällen jordgubbstårta och barnbubbel.

    Än är det ju inte försent för dig TS att ordna något, en ros kan du köpa vart som helst och gör sen ett hemmagjort presentkort med något kul. Ni kan väl äta något gott på kvällen?


    Skolavslutningen var i fredags och allt gick bra. Som jag skrev i en tidigare kommentar var pappan med. Det var flera föräldrar som inte var med.

    Vi firade ordentligt igår med tårta och köpte en present.
Svar på tråden Ångest inför skolavslutning