Om du vill bjuda på kladdkaka så finns det ett recept på Javligtgott.se som är enkelt, det tar inte mer än 5-10 minuter att röra ihop. Det blir väldigt gott.
Man bakar det med 1dl av spadet i en burk kikärter, jag brukar använda Garants ekologiska tetrapack.
När du bakat kakan:
Vill du ha någon sorts ?vispgrädde? till barnet, så kan du passa på att vispa upp resten av kikärtsspadet. Det gör du lätt med en stavmixer, och när den blivit fluffig så fortsätt mixa i lite citron och en hel del vaniljsocker efter smak. (Den kommer att ha en aning bakgrundssmak av kikärter, så det är det man vill maskera så gott det går)
Annars kan man kanske ha mosad banan till kakan, eller aprikospuré.
Här är kladdkakereceptet:
VEGANSK KLADDKAKA
150 g mjölkfritt margarin
1 dl bönvatten (vätskan i en tetra/konservburk med kikärtor)
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
GÖR SÅ HÄR
1. Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa formen.
2. Smält margarin i en kastrull och häll ner bönvattnet när du tagit kastrullen från plattan.
3 . Rör ner strösocker, vetemjöl, salt och kakao.
4. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen. För en form på 22-24 cm gräddas kakan i 15 minuter, för en form på 18-20 cm form gräddas kladdkakan i 17-18 minuter.
Serveras ljummen eller kyld.