Fråga till er som jobbat på burgerking
Hur länge får hamburgekött ligga framme innan det måste slängas? Är det alltid nygrillat kött som serveras..
Hur länge får hamburgekött ligga framme innan det måste slängas? Är det alltid nygrillat kött som serveras..
Jag jobbade inte på BK, utan på donken men jag tänker att BK har samma rutiner som också följer haccp.
Köttet ligger i värmeskåp i typ 10-15min, (så egentligen ligger de aldrig framme i sig). Sedan ska de slängas. Men man slänger i princip aldrig om man inte har någon regionalchef som tittar på.
Om det inte är rush så är det aldrig nygrillat kött som serveras.
Jag jobbade inte på BK, utan på donken men jag tänker att BK har samma rutiner som också följer haccp.
Köttet ligger i värmeskåp i typ 10-15min, (så egentligen ligger de aldrig framme i sig). Sedan ska de slängas. Men man slänger i princip aldrig om man inte har någon regionalchef som tittar på.
Om det inte är rush så är det aldrig nygrillat kött som serveras.
hur många grader är det i värmeskåpet? Händer det att köttet är typ en vecka gammalt och värms på nytt?
Har också jobbat på donken, i 8 år. Minns inte exakt hur varmt men ca 50-60 grader kanske. På den donken jag jobbade på värmdes aldrig kött upp igen, när vi stängde restaurangen kastades allt eller togs med hem av personalen. Men som föregående säger, om det inte är rush så är det inte nygrillat. Ett tips är att göra en jobbig specialburgare så att man tvingas grilla nytt kött så får du en god nygjord hamburgare! Jag gillade att hälla på garlicdipsås och bbq-såsen på qpkött med lök/sallad/tomat/ost. Jäkligt gott haha. Eller toast med senap och rålök på....mums
Va det i stockholm?
Har också jobbat på donken, i 8 år. Minns inte exakt hur varmt men ca 50-60 grader kanske. På den donken jag jobbade på värmdes aldrig kött upp igen, när vi stängde restaurangen kastades allt eller togs med hem av personalen. Men som föregående säger, om det inte är rush så är det inte nygrillat. Ett tips är att göra en jobbig specialburgare så att man tvingas grilla nytt kött så får du en god nygjord hamburgare! Jag gillade att hälla på garlicdipsås och bbq-såsen på qpkött med lök/sallad/tomat/ost. Jäkligt gott haha. Eller toast med senap och rålök på....mums
hur många grader är det i värmeskåpet? Händer det att köttet är typ en vecka gammalt och värms på nytt?
Har också jobbat på donken, i 8 år. Minns inte exakt hur varmt men ca 50-60 grader kanske. På den donken jag jobbade på värmdes aldrig kött upp igen, när vi stängde restaurangen kastades allt eller togs med hem av personalen. Men som föregående säger, om det inte är rush så är det inte nygrillat. Ett tips är att göra en jobbig specialburgare så att man tvingas grilla nytt kött så får du en god nygjord hamburgare! Jag gillade att hälla på garlicdipsås och bbq-såsen på qpkött med lök/sallad/tomat/ost. Jäkligt gott haha. Eller toast med senap och rålök på....mums
hur många grader är det i värmeskåpet? Händer det att köttet är typ en vecka gammalt och värms på nytt?
Allt överblivet slängs vid stängning. Så nej det händer aldrig, köttet blir som en seg skosula på bara några timmar. Friterad kyckling och fisk ligger i skåpet längst, eftersom de inte beställs lika ofta. De kan ligga i högst några timmar om de i köket är slarviga.
Finns det någon specifik anledning till att du frågar dessa frågor TS? jobbar du själv på Burger King?
Finns det någon specifik anledning till att du frågar dessa frågor TS? jobbar du själv på Burger King?
Nej men är orolig över deras hygien och hantering av maten
Det behöver du verkligen inte vara orolig för. Jag antar att de liksom donken har ?mystery shoppers? två gånger i månaden. En gång i månaden en kontroll av rikschefen, en gång i kvartalet görs en annan grundligare kontroll, en gång i halvåret en annan och en gång om året görs en jättekontroll av precis hela restaurangen.
Ska du vara orolig över restauranger så är det de fina gourmetrestaurangerna du ska passa dig för. Eller vilken restaurang som helst egentligen som inte ingår i en kedja. De har inga kontroller alls, överhuvudtaget. Kolla bara hur länge det tog för restaurangerna i Mall of Scandinavia att bli avslöjade att de hade en kackelacksinvasion. Och man såg ingen snabbmatsrestaurang vara med i kniven mot strupen, kitchen nightmares och allt vad de där programmen heter..
Gäller det alla burgerking och McDonalds även dom som ligger i små städer? Vad gör dom för typ av kontroller , kontrollerar dom bakterier i maten?
Jag jobbade inte på BK, utan på donken men jag tänker att BK har samma rutiner som också följer haccp.
Köttet ligger i värmeskåp i typ 10-15min, (så egentligen ligger de aldrig framme i sig). Sedan ska de slängas. Men man slänger i princip aldrig om man inte har någon regionalchef som tittar på.
Om det inte är rush så är det aldrig nygrillat kött som serveras.