• Anonym (Din kärlek)

    Ett brev till killen som förstörde mig.

    Hur i hela friden kunde du välja bort en tjej som faktiskt ville ha dig? Hur kunde du stöta bort någon som skulle göra allt för dig? Hon behövde bara ett litet bevis på att det finns en lycklig framtid för henne och att du kommer skapa plats för henne i ditt liv, men det var självklart allt för mycket att begära. 

    Hon ville älska dig. Hon ville vara bredvid dig. Hon ville se ditt meddelande när hon vaknade och hon ville gå och lägga sig med dig i hennes tankar. Hon ville att du skulle vara glad, och att se dig le var det finaste hon visste. Hon ville ha en framtid med dig. Hon ville inte mycket, hon ville bara älska dig och bli älskad av dig. 

    Allt du behövde göra var att behandla henne bra. Det var inte nödvändigt att plocka ner stjärnor från himlen åt henne, även om hon förtjänade dom. Det fanns inget behov av dyra presenter eller något som var för mycket att begära. Det enda du behövde göra var att behandla henne bra. Du behövde bara visa henne att hon är viktig för dig, visa att du bryr dig om henne, berätta hur mycket hon betyder för dig och hur du vill samma saker som hon gjorde för er två. Allt du behövde göra var att anstränga dig lite för att få henne stanna i ditt liv. 

    Men det var för mycket att be om, eller hur? Även "grundläggande" saker, även den minsta ansträngningen, även de saker hon förtjänade att få var för mycket att ge henne? Du var inte redo att göra något för henne, oavsett vad hon gjorde för dig. Du var bara inte på samma våglängd som hon var. Du brydde dig inte så mycket som hon gjorde. Men det borde du ha gjort. 

    Du trodde att du kanske förtjänade mycket mer än vad hon hade att erbjuda och du var för självisk och glupsk. Och hon var helt osjälvisk när det gällde att ge kärlek till dig. 

    Du gjorde henne inte till din prioritet eller värdesatte hennes ansträngningar. Allt hon gjorde, gjorde hon för er två. Hon fortsatte hitta hopp på platser som ingen tidigare hade letat. Hon stannade vid din sida även när en "normal" person hade lämnat för länge sen. 

    Men du såg aldrig något av det. Eller åtminstone brydde du dig inte om att se det. Du erkände aldrig någon av hennes ansträngningar eller brydde dig inte om att tacka henne för hon slogs för dig. Istället tog du allt för givet. Du trodde att hon skulle stanna vid din sida trots att du inte gav henne något. Att hon skulle kämpa för dig bara för att. Du trodde fel. 

    Du förlorade henne när du fick henne att be om att få vara med dig. Du förlorade henne när du visade att du inte kunde bry dig mindre om hennes känslor. Du förlorade henne när du vägrade att slåss för henne. Det tog ett tag för henne att inse att hon kämpade för någon som var okej med att förlora henne. 

    Hon planerade faktiskt att stanna, men du stötte bort henne. Du stötte bort henne med ditt skitbeteende, genom att inte uppskatta henne, genom att få henne känna sig ensam även om hon var med dig. Grattis, du förlorade en tjej som var en på miljonen. 

    Du förlorade en tjej som ville vara din. Du förlorade en bra tjej- en som bara behövde din kärlek och uppskattning och ingenting mer. Du förlorade en tjej som kunde gjort dig glad om du bara hade låtit henne. Du förlorade en tjej som någon annan skulle dö för att ha. Du förlorade en tjej du ska leta efter i alla andra tjejer från och med nu. 

    Ingen av de andra tjejerna kommer att vara lika bra för dig som hon var. Ingen av de andra tjejerna kommer älska dig som hon gjorde. De kommer inte offra allt som hon gjorde, och de kommer inte stanna när du visar dom dina dåliga sidor. Ingen kommer att vara lika dum som hon var. 

    Hon stannade hos dig, oavsett hur många gånger du svek henne. Oavsett hur många gånger du lät henne gråta sig till söms. Oavsett hur många gånger du tärde på hennes hjärta. Visst, hon hade sina brister och misstag. Men vet du vad som är skillnaden på henne och dig är? Det är att hon kämpar, så hårt, allt hon kan, för att fixa sina misstag. Men du däremot, du gör ingenting. Du lägger all skuld på henne, hela tiden. 

    Antagligen bryr du dig inte nu. Men jag lovar, en dag kommer du göra det. Fan vad det kommer göra ont i dig när du själv inser att du valde bort en tjej som du var hela världen för. Det kommer göra så fruktansvärt ont för dig att se henne lycklig, när du inte längre är anledningen. Förhoppningsvis kommer du stöta på henne någon dag, du kommer kolla på henne, medan hon snabbt vänder bort blicken och låtsas att hon aldrig sett dig. 

    Du kommer sakna hennes närhet. Du kommer sakna hur hon höll om dig när du sov. Du kommer sakna hur hon alltid pysslade om dig när du var ledsen. Du kommer sakna stunderna med henne när ni låg och skrattade åt saker som bara ni förstod. Du kommer sakna hur underbart det var att krama henne, kyssa henne och få hålla om henne. Du kommer sakna att vakna upp bredvid henne. Du kommer sakna hur hon kom ut ur duschen med blött och rufsigt hår, i stor tröja och trosor. Du kommer sakna hur hon brydde sig om dig. Du kommer sakna hennes sms där det stod "har du kommit hem ordentligt?", för hon ville inte att något skulle hända dig. Du kommer sakna henne så in i helvete mycket, bara vänta. 

    Under den tiden du stötte bort henne, lärde hon sig att leva utan dig. Fattar inte du hur mycket hon kämpade för dig? Fattar du inte det ärligt talat? Du var det absolut viktigaste i hennes liv, och hon gick sönder utan dig. Hon valde bort alla andra för din skull. Hon valde alltid dig först, ALLTID. Hon väntade i flera månader på dig, dag ut och dag in. 

    Hon ville inte ha någon annan än dig. För henne var du toppen av Mount Everest och alla stjärnor på himlen. Hon höll ihop er vartenda gång något försökte slita er isär, hon lämnade aldrig dig. Hur i helvete kunde du låta henne gå? Hur?

    Någon dag kommer du inse att hon är borta. Hon kommer inte längre finnas där för dig. Hon kommer inte svara på dina sms eller när du ringer. Hon kommer inte höra av sig till dig. Hon kommer inte lägga det minsta uppmärksamhet på dig, och det kommer ta sönder dig för det gör så ont. Hon kommer inte längre sakna dig. 

    Det är då du förstår hur bra hon är. Hur otroligt vacker hon är. Hur mycket hon brydde sig om dig och att hon bara ville dig väl. Det är då du förstår att det är hon du vill ha, att det bara är hon. Men vet du? Hon är borta. Du släppte henne. 

    Flera gånger fick du henne att känna sig i en tävling med andra tjejer. Du fick henne aldrig att känna sig som "den enda". Du gav henne aldrig den uppmärksamheten. 

    Någon dag kommer du se henne med en annan kille. En kille som har världens största leende på sig. Han håller hennes hand och hon kollar på honom på det sättet som hon en gång kollade på dig. Hon kommer inte märka av dig, för allt hon fokuserar på är honom. 
    Gud.. du kommer sakna henne så mycket. Du kommer jämföra alla tjejer med henne. Du kommer kolla på alla platser som ni var på, men det är tomt, hon är inte där. En annan gång kommer du se en gammal bild på er två, när det var ni två. När du hade möjligheten att kalla henne för din. Snart kommer du förstå vad du gått miste om. 

    Men vet du vad? Du gjorde det här till en bra sak för henne. Du låter henne gå och öppna utrymme för någon som kommer att uppskatta henne och älska henne som hon förtjänar att bli älskad. Vem hade anat- i slutändan gjorde du någonting rätt. 

    Kan du inte se hur hårt hon försöker? Kan du inte se att du är allt hon någonsin hoppats på? Kan du inte se att hon försöker så hårt bara för dig? Vilken annan kille som helst skulle välja henne utan att behöva tänka igenom det två gånger. Och ändå låter du henne glida ifrån dig. 

    Hon vet att hon inte är perfekt, men hon försöker. Hon försöker vara bra för dig med varje liten atom i hennes kropp, med hela hennes hjärta och själ. Hon är outtröttlig och oavsett hur hårt hon träffar dina väggar och studsar tillbaka, kommer hon alltid välja att försöka en gång till. Och en till. 

    Hon vill bara ha någon som älskar henne tillräckligt för att matcha hennes ansträngningar. Och det är allt. Saker är så enkla med henne, varför kan inte saker vara enkla med dig också? 

    Hon föll hårt för dig och hon kan inte dölja det. Inte för att hon vill det ändå. Hon är den typ av tjej som bär sitt hjärta på utsidan och hon skäms inte för det. Hon skämdes inte över att falla för dig. Hon skäms inte för att älska dig. Men hon kommer skämmas över att ge dig hennes allt om du visar dig att inte vara värd det. 

    När hon försöker sitt bästa för att vara tillräcklig för dig, även om hon förmodligen skulle vara mer än tillräcklig för någon annan, kämpar du för ett Guinness World Record i att komma med ursäkter. Det är inte så att hon inte är värd dig, det är du som inte är värd henne. 

    Innan du förstör båda era liv, innan du krossat henne tillräckligt mycket att hon inte kan stå upp, stanna upp en sekund och tänk efter. 
    Tänk på vem som har kämpat för dig hela tiden. Tänk på vem som har vart där för dig hela tiden. Tänk på vem som har vart där för dig när du behövt det. Tänk på vem det var som lyssnade på dig när ingen annan gjorde det. Alla vägar leder till henne. Du är bara för jävla blind för att se det. 

    Du berättade hela din historia för henne. Minns du att du alltid var rädd för att berätta för alla andra lämnat dig? Hon gjorde inte det. Hon lyssnade, mer än vad någon annan gjort och kommer göra. Oavsett vad du hade gjort i ditt liv och vad du upplevt, så såg hon enbart det bra i dig. För henne var du alla stjärnor på himlen. Hon accepterade dig, för exakt så som du var, vart och blivit. 

    Hon har sett dig falla ihop. Men hon fick alltid upp dig på benen igen, och du hade alltid henne som stöd bredvid dig. Hon har torkat dina tårar, hållit om dig när gråtit, skrattat med dig, låtit dig somna i hennes famn samtidigt som hon kliat dig i håret. Hon kunde vakna upp på natten bara för att se till att du hade täcke på dig så du inte skulle frysa. Hon gjorde allt det där fina som du aldrig såg. Hon har jämt lyssnat på dig, alltid velat ditt bästa och hon ville att du skulle uppnå dina drömmar och mål. Du var hennes prioritering i livet. Hon hade alltid plats för dig, oavsett. Hon kunde skita i alla andra bara för din skull. 

    Varför, VARFÖR lät du henne gå? 

    Hon gav dig allt hon hade. Och vad gjorde du? Du gav henne absolut ingenting tillbaka. Du använde hennes förtroende så många gånger att hon inte kunde lita på dig längre. Du misslyckades. Du misslyckades hårt. 

    Du förstod inte att hon gick extramil för dig. Varje gång. Hon skulle flytta berg och hav för dig. Hon skulle välja dig över sig själv varje gång. Och du gav henne ingenting. 

    Det var ingen överraskning att hon var tvungen att ge upp på dig. Du vet att hon gjorde allt arbete i ert förhållande. Det var hon som höll det levande. 
    Hon gav dig all uppmärksamhet och tillgivenhet hon hade. Hon såg till att du hade allt. 

    Du utnyttjade hennes vänlighet. Du spottade på hennes snälla ord och älskade gester eftersom att du inte respekterade henne. Du borde ha tagit henne i dina armar och aldrig släppt taget. Så behandlade hon dig, och du förtjänade inget utav det. 

    Långsamt blev du hennes börda. Hon kunde inte längre bära dig på ryggen. Hennes ben vikna. Hon kunde inte ta det. Även om hon fortsatte ge dig andra chanser, fortsatte du avfärda dom. Du förstörde dom en efter en och du slutade inte eftersom du var helt säker på att du skulle få en ny chans. 
    Du visste att hon var godhjärtad och hon skulle inte lämna dig bara sådär och tyvärr utnyttjade du det. 

    Hon gav upp på dig eftersom du gav henne mer sorg än lycka. Det var den typ av liv som hon inte ville leva. Vad som nu är ännu sorgligare är att hon faktiskt tänkte tanken att allt detta var hennes fel. Hon trodde att hon inte hade tillräckligt med tålamod och förståelse för dig. Det var du som fick henne att tro att hon inte var tillräckligt bra. 

    Du var så modig och självsäker. Du trodde verkligen att hon inte vågade lämna dig. Du trodde verkligen att hon skulle fortsätta ge dig nya chanser. Var du verkligen så säker? Du borde ha tänkt om. 

    För den här gången var det, "Hejdå, ses aldrig igen". Hon hade stått ut med dig till denna punkt. Hon kommer inte att ge dig fler chanser eftersom hon vet att du inte vill ändra på dig. Du vill inte växa och mogna. Hon behöver inte det i hennes liv. 

    Hon gav upp på dig eftersom du var ett arsle som tog henne för givet och trodde du kunde komma undan med det. Allt du gav var tomma ord och falska löften som inte betydde någonting. Inte längre. Hon litade helt på dig och du svek henne. Allt du gjorde var att göra henne besviken, om och om igen. 

    Hon gav upp på dig eftersom hon inte hade något annat val. Du tog henne till en återvändsgränd. Du målade in henne i ett hörn och hon hade verkligen inget annat val än att lämna. Hon gav dig tid till att ändras. 

    Hon hade varnat dig flera gånger att det inte skulle fungera på detta sättet. Men du tog hennes ord och handlingar för givet och du fortsatte göra saker på dina egna villkor utan att samordna med henne eller någon. Du la ner noll ansträngning för att få det fungera, ändå trivdes du med henne. 

    Hon gav upp för att hon insåg att hon spelade roll. Hon kommer inte spendera sitt liv på förlorare och idioter som du. Hon kommer inte att spendera sitt liv på någon som inte är värdig henne. Även om hon fortfarande älskar dig, kommer hon inte göra samma gamla saker mot sig själv längre. Hon kommer äntligen sätta sig själv först för att hon kan. 

    Ho har äntligen insett att hon kan hitta någon annan som kommer älska henne som hon förtjänar att bli älskad. Hon kan hitta någon som behandlar henne på samma sätt som hon behandlar honom. Hon kan hitta någon som är henne jämlike. 

    Hon har funnits där så länge att du tar henne för givet. Du trodde att oavsett vad du sa eller gjorde, så skulle hon finnas kvar, för att hon alltid funnits där. Så du tillät dig själv att behandla henne illa. Du tillät dig själv att förlora henne. 

    Hur kunde du inte se att hon var värdig? Hur kunde du inte se att hon var den typ av tjej som förtjänade hela världen eftersom hon skulle vända upp och ner på sin värld för dig? Allt förjävligt du gjorde mot henne under flera års tid var saker som inte ens skulle förekomma under ett förhållande. 

    Hon tolererade dig längre än någon annan skulle men hon var alltid annorlunda, det var därför hon stannade så länge. Hon lyckades alltid hitta hopp där ingen annan någonsin skulle tänka sig att leta. Hon lyckades hitta hopp i dig när ingen trodde att det fanns något kvar. Hon stannade även när de sa till henne att lämna. 

    Hon ville aldrig lämna din sida. Hon ville inte lämna dig hjälplös. Hon ville inte göra det även när du fick henne att känna sig som ett vrak. Hon kämpade för dig. Hon försökte. Gud vet hur mycket hon försökte och hur mycket hon kämpade för dig men det var tills hon insåg att det inte fanns något kvar att kämpa för. 

    Du har ingen aning om vad du har gjort. Du har ingen aning om hur stort misstag du har gjort i livet. Och den värsta nyheten för dig är att det inte finns något i den här världen du kan göra för att ångra det. För när du tar en tjej som henne för givet och stöter bort henne och hon faktiskt lämnar dig, går det inte att ta tillbaka. 

    Men, en dag kommer du vakna upp och det kommer slå dig. En dag när du är färdig med alla blåsta tjejer du dejtat, efter du jämfört alla tjejer med henne, så kommer du sakna henne. Något enormt. 

    En dag kommer du vakna upp och vilja ha tillbaka henne. Livet kommer få dig att inse vad du hade - tjejen som fortsatte försökte vara perfekt för dig. Tjejen som inte ville något annat än att vara där för dig, och att älska dig var det enda sättet hon visste hur hon skulle göra det. Tjejen som värdesatte dina brister lika mycket som dina styrkor. Tjejen som du borde ha kämpat för, men du valde att släppa taget. 
    Den dagen kanske du flyger upp ur sängen entusiastiskt och kanske göra en plan för hur du ska vinna tillbaka henne. 

    Men när du förstår att hon är mer än värdig kommer det att finnas någon annan vid hennes sida som redan skämt bort henne med sin uppmärksamhet och beundran. Hon kommer ha någon som inte tog henne för givet, någon som kämpade för henne och inte med henne. Du borde ha vetat att tjejer som henne inte slutar upp ensamma. Du borde ha vetat att det finns killar som bara väntar på någon speciell som hon hon är. Det skulle vara dumt att förvänta sig att hon ska vänta på någon som aldrig riktigt uppskattade henne. 

    Du är för känslokall och egoistisk. Du ser bara dig själv. Just nu tycker du antagligen att hon bara är irriterande och jobbig som springer efter dig. Men vet du? En dag kommer du vakna upp och sakna hur hon kämpade för dig, hur hon jämt valde dig trots att du valde en annan framför henne. Du kommer sakna hur hon fanns där. Du kommer sakna hur ni skrattade åt saker som bara ni förstod. Du kommer sakna hur hon alltid prioriterade dig först. Du kommer sakna alla era minnen ihop, alla platser ni vart på. Du kommer sakna ALLT med henne. 

    Du kommer få uppleva samma smärta som hon en gång hade. Det är din tur nu att ligga sömnlös på nätterna gråtandes, det är din tur att jämt ha en klump i magen, det är in tur att gå sönder. Nu är det hon som sover fridfullt på nätterna, vaknar upp med ett leende på läpparna, som äntligen skrattar och är glad. Och tyvärr.. så är du inte anledningen längre. 

    Hon vill inte ge upp på dig. Men du gav henne inget annat val. Hon dansar vidare i livet nu, utan dig. 

    / Den 17åriga tjejen som du totalt raserade, in och utifrån.

  • Svar på tråden Ett brev till killen som förstörde mig.
  • Pierott

    Den första kärleken är oftast den största. Men istället för att sitta och hysa agg mot ditt ex var glad att du slipper honom. Och du kan vara säker på att i framtiden hitta nån 1000gånger bättre:)

  • Anonym (123)

    Men vad är det här för gnäll? Dags att lära dig att alla du vill ha inte vill ha dig. 

    Och du är 17. Detta vore överdrivet för någon som blev lämnad efter 20 år tillsammans.

  • Anonym (B)

    Skummade bara dina första stycken, och mitt korta svar är ja visst gör det ont att känna sig lurad på sin dröm.

    Jag är också en sån som skrivit långa känslobrev som jag såklart aldrig skickade, men där jag malde min egen sorg och besvikelse varv på varv och nästan frossade i svärta och smärta. Gjorde vår (min?) kärlek större och speciellare än den var, den hade alltid ett skimmer över sig.

    Nu är mer jordad, tänker helt enkelt att sånt är livet. Kärlek kommer och går, besvikelser och krossade drömmar också.?Missförstå mig rätt, det är självklart att vara att bli ledsen och få sörja det som aldrig blev.

    Men jag går inte längre vilse i det som aldrig blev, utan kan numera sortera upp det som var mina förväntningar och vad som är verkligheten.

    I ditt fall tänker jag att han varken kunde eller ville ge dig det du ville ha. Och då var det inte ment to be.

    Mer komplicerat än så behöver det inte vara, och man kan lära sig acceptans och ödmjukhet inför både sig själv och den andre, det som aldrig blev.

    Ödet eller slumpen ville helt enkelt inte er två. Man måste släppa det, släppa taget och låta det flyga.

  • Pierott
    Anonym (123) skrev 2018-06-14 18:42:10 följande:

    Men vad är det här för gnäll? Dags att lära dig att alla du vill ha inte vill ha dig. 

    Och du är 17. Detta vore överdrivet för någon som blev lämnad efter 20 år tillsammans.


    Äh, var du aldrig kär när du va ung? Man trodde livet var över o att man aldrig skulle träffa nån igen när första förhållandet var över.
  • Anonym (Din kärlek)
    Anonym (123) skrev 2018-06-14 18:42:10 följande:

    Men vad är det här för gnäll? Dags att lära dig att alla du vill ha inte vill ha dig. 

    Och du är 17. Detta vore överdrivet för någon som blev lämnad efter 20 år tillsammans.


    Dock så har du ingen aning om vad han utsatte mig för i många års tid. Du har ingen aning om allt jävligt han gjorde mot mig gång på gång. Alla gånger han manipulerade mig och allt annat för att få mig må dåligt. 
  • Anonym (Det gör ont.)

    Bry dig inte om dom som säger att du gnäller. För många njuter av trycka ner de som redan mår dåligt. Har han sårat har du rätt vara ledsen & arg ett tag. Så länge du inte skadar på något sätt. Tycker du skrev fint & kan vara skönt för dig få ut allt du känner. Det är bra att du ser ditt eget värde & en dag kommer han vara ett minne blott. Du kommer må bättre även om du inte känner så nu. All lycka till dig!!

  • Anonym (B)
    Anonym (B) skrev 2018-06-14 18:46:36 följande:

    Skummade bara dina första stycken, och mitt korta svar är ja visst gör det ont att känna sig lurad på sin dröm.

    Jag är också en sån som skrivit långa känslobrev som jag såklart aldrig skickade, men där jag malde min egen sorg och besvikelse varv på varv och nästan frossade i svärta och smärta. Gjorde vår (min?) kärlek större och speciellare än den var, den hade alltid ett skimmer över sig.

    Nu är mer jordad, tänker helt enkelt att sånt är livet. Kärlek kommer och går, besvikelser och krossade drömmar också.?Missförstå mig rätt, det är självklart att vara att bli ledsen och få sörja det som aldrig blev.

    Men jag går inte längre vilse i det som aldrig blev, utan kan numera sortera upp det som var mina förväntningar och vad som är verkligheten.

    I ditt fall tänker jag att han varken kunde eller ville ge dig det du ville ha. Och då var det inte ment to be.

    Mer komplicerat än så behöver det inte vara, och man kan lära sig acceptans och ödmjukhet inför både sig själv och den andre, det som aldrig blev.

    Ödet eller slumpen ville helt enkelt inte er två. Man måste släppa det, släppa taget och låta det flyga.


    Med reservation att jag som sagt inte läste hela, jag kan ha missat något eller missförstått.

    Menade inget illa iaf.

    Var relationen destruktiv hoppas jag du kan gå vidare, inte fastna i det som varit utan istället se framåt och bygga upp dig själv!
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Det gör ont.) skrev 2018-06-14 18:58:22 följande:
    Bry dig inte om dom som säger att du gnäller. För många njuter av trycka ner de som redan mår dåligt. Har han sårat har du rätt vara ledsen & arg ett tag. Så länge du inte skadar på något sätt. Tycker du skrev fint & kan vara skönt för dig få ut allt du känner. Det är bra att du ser ditt eget värde & en dag kommer han vara ett minne blott. Du kommer må bättre även om du inte känner så nu. All lycka till dig!!
    Håller med
  • Anonym (123)
    Anonym (Din kärlek) skrev 2018-06-14 18:57:28 följande:
    Dock så har du ingen aning om vad han utsatte mig för i många års tid. Du har ingen aning om allt jävligt han gjorde mot mig gång på gång. Alla gånger han manipulerade mig och allt annat för att få mig må dåligt. 
    Och du verkar ju gilla honom ändå om du är så besatt att du skriver detta.
  • Anonym (Din kärlek)
    Anonym (123) skrev 2018-06-14 19:52:36 följande:
    Och du verkar ju gilla honom ändå om du är så besatt att du skriver detta.
    Eller så kunde du bara skitit i att skriva något överhuvudtaget? Du verkar ju knappast ha mer sympati liksom haha.. 
Svar på tråden Ett brev till killen som förstörde mig.