Inlägg från: Anonym (Hytt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hytt)

    Freddie / Freddy till en tjej

    Gillar det men tänker åxo på Saltkråkan.

    Hade stavat det: Freddie.. (gillar även Sam och Billie)

  • Anonym (Hytt)

    Finns det namn som är mobbingsfria då?? Där ingen med det namnet någonsin blivit mobbad?!!

    Tycker definitivt att Elliot är ett unisex namn.. eller så har jag tittat för mkt på "Scrubs" skulle hon på något vis i framtiden kan hon bara kalla sig Elli om herrskapet hade godtagit det.

    Elliot, Teddy/Teddie, Freddy/Freddie, Sam, Sammi, Robin, Kim, Conny/Connie, Billy/Billie m.fl kvalar även in på listan, för min del passar "ie" bäst på tjejer.

    Hade när jag var liten en klasskamrat som hette Kim, idag är hon gift med Kim..

    Ang vad släkten tycker så är det lätt att ha åsikter innan.

    Vi valde ett ovanligt namn till vår dotter och kände att släkt skulle ha lite synpunkter så därför så vi inget förrän hon var född, då var det inte "vi funderar på "......"" utan "Detta är "......."" då håller folk ofta tyst och accepterar ens val även om de rynkar lite på näsan till en början..

  • Anonym (Hytt)
    Anonym (.) skrev 2018-06-17 19:42:09 följande:

    Ja namn som är lite vanligare som inte drar till sig uppmärksamhet och frågetecken är betydligt mindre risk för mobbning.


    Inte ovanligt heller att det kommer från inskränkta föräldrar hemifrån..

    -"Vi har fått en ny tjej i vår klass"

    -"Jaså, vad heter hon?"

    -"Elliot"

    -"Kan hon ju inte heta, det är ett pojknamn"...

    En konversation som inte känns helt ovanlig..

    Ang "Ursula" så menar jag att även om just den personen blev mobbad tvivlar jag starkt på att alla som heter "Ursula" har blivit mobbade för sitt namn.

    Lydia i den ena klassen kan bli mobbad och kallas klamydia medans Lydia i parallellklassen kan vara den populäraste tjejen på hela skolan.

    Krävs oftast mer än bara ett namn för att bli ett mobb-offer..
  • Anonym (Hytt)
    Anonym (Inte Freddie) skrev 2018-06-18 22:13:59 följande:

    Kör inte namn som slutar på vare sig -ie eller -y. Tjejnamn skall sluta på -a annars låter det som en strippa. Men visst, vill du att din dotter skall jobba som strippa så döp henne till Freddie.


    Så namn som inte slutar på "A" är strippnamn, jag kanske inte är ute i svängen så mkt men inte träffat på så många strippor vid namn Esther, Lisbeth, Marie, Josefin, Rut, Louise, Judith, Signe, Sigrid, Edith, Gun, Line, Anne, Estelle, Agnes osv osv...

    Så alla flicknamn ska sluta på A och om det inte slutar på A så är det ett pojknamn eller ett strippnamn, ledsen att jag upprepar mig men har svårt att förstå hur du tänker.

    Gillar som sagt namn som Freddie till både killar och tjejer.

    Det är ju trots allt föräldrarna som namnger sina barn och skulle du (eller någon annan i denna tråden) träffa på en tjej som heter Freddie får Du/Ni hålla era inskränkta åsikter för er själva eller Du/Ni är lika otrevliga och tuffa när ni står öga mot öga med bäraren av namnet...
Svar på tråden Freddie / Freddy till en tjej