Inlägg från: Maramba |Visa alla inlägg
  • Maramba

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Hej!

    Blev lite less på att nästan det enda som diskuteras i alla gravidgrupper är hur man ska bli medlem i motsvarande grupp på FB. Finns det någon som vill stanna här på FL och bolla tankar kring sin graviditet? :)

  • Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL
  • Maramba
    Mikeybe skrev 2018-06-18 11:22:38 följande:

    Hej :) jag hade tänkt stanna här! Är i v 8+1 idag :) typ inga symtom. Hur långt gången är du? Några symtom? :)


    Hej! Vad kul :)

    Då är vi nästan exakt lika, 8+2 för mig idag. Hade mycket symptom förra veckan men i helgen klingade det av och nu är det inte så mycket. Brösten ömmar på nätterna och sen svag molvärk i livmodertrakten som kommer några sekunder i stöten. Och trött då. Men inget illamående eller så. Har du barn sedan innan?
  • Maramba
    Mikeybe skrev 2018-06-18 17:55:48 följande:

    Inga barn sen innan, har du?


    Nej jag har inte heller några barn sedan innan. Men varit gravid en gång tidigare för ett år sedan. Fick MA i vecka 10 (fostret hade dött i vecka 7). Så man är minst sagt lite nojig nu.
  • Maramba
    Siggepiggelin skrev 2018-06-19 20:16:09 följande:

    Hoppar in jag också! Bf 23 januari här ????


    Välkommen! :) första barnet?
  • Maramba
    AK78 skrev 2018-06-18 22:52:45 följande:

    Hänger på här med! Är med i en februari-tråd också för är inte 100 på BF. Men stannar gärna här! Har inte Facebook.

    Just nu är BF 1:a februari men har dålig koll på min mens. Födde barn i december och har inte riktigt kommit igång ordentligt. Här jobbar vi snabbt.. haha.. trodde nog att det skulle ta lite längre tid.. blir 40 i höst. Tre killar sedan innan på 16, 13 och 6 månader.


    Vad roligt! Ska du göra något ultraljud för att ta reda på hur långt gången du är? :)
  • Maramba
    Mikeybe skrev 2018-06-19 15:52:18 följande:

    Blev flyttad 1 dag så nu är jag i v.8+3 istället <3


    Men så kul det måste vara att få se den lille! <3
  • Maramba

    Hoppas alla haft en fin midsommar!

    Jag är helt överlycklig för jag har just lyckats höra bebisenshjärtljud med min doppler!

    Gick in i vecka 10 igår och nu känns graviditeten plötsligt verklig. <3

  • Maramba
    Bobno1 skrev 2018-06-25 09:10:07 följande:

    Härligt! Vad har du för doppler? Går in i vecka 11 idag och har inte KUB-UL förrän om 21 dagar... tiden går så långsamt! Skulle vara kul att kunna lyssna på bebisen


    Jag har en sån där angelsounds som jag verkligen kan rekommendera. Köpte min på tradera för ett år sen för nån hundring.

    Men, man måste veta precis hur man ska göra. Tex lyssna mycket längre ner på magen än man kan tro samt trycka ner den ganska hårt och sen ha en ängels tålamod. Rekommenderar att kolla youtubeklipp innan, dels för att på tips på hur man ska göra samt lära sig vilka ljud man ska lyssna efter så man inte misstar sig och tror man hör bebisen när det egentligen är ens egen puls eller tarmljud man råkar fånga. :)
  • Maramba

    Är det nån i gruppen som börjat känna av fosterrörelser?

    Jag är nu i 17+3 och väntar med spänning på att känna något för första gången. Om jag försiktigt pressar handflatan långt ner på magen så tycker jag att jag kan känna något supersvagt då och då men kan inte avgöra om det verkligen är bebis eller typ tarmarna. Har inte kommit så här långt i en graviditet förut så har inget att jämföra med.

    8 dagar kvar till rul och oron/ångest/förväntan stiger varje dag. Jag vet i alla fall att det finns något där inne som har ett hjärta som slår eftersom jag kan lyssna på hjärtljudet med min doppler. Det lugnar åtminstone en del. Är så glad för er som redan varit på rul och allt sett fint ut!

  • Maramba

    Ja. Vecka 25 för mig. Har haft en jämn livlighet länge nu ända fram till igår. Då Kände jag ingenting alls. Hade en ångestfylld arbetsdag då jag inte kunde koncentrera mig på jobbet utan satt bara och ?kände efter? hela tiden. Övervägde att åka upp på akuten men kände mig samtidigt löjlig. Drack iskallt vatten och gick in på toaletten på jobbet och la mig på rygg på golvet (då jag brukar känna bebis mer när jag ligger ner) men kände inget då heller. Till slut fick jag en enda buff som lugnade lite men oron fanns kvar då det inte var som det brukar. Direkt när jag kom hem på kvällen dammade jag av min doppler som jag inte använt sen typ v 17. Hittade hjärtatljuden direkt och kunde äntligen slappna av. Sen på kvällen var bebis igång som vanligt igen.


    linnea12533 skrev 2018-10-12 08:25:50 följande:

    Känns era bebisars rörelser olika från dag till dag? Tex att det är mer livligt där inne en dag för att nästa dag vara lugnare? Och att det en dag känns tydliga sparkar medan nästa dag känns det mer som fladder? Så är det här och alla lugna dagar blir jag så orolig.


Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL