• Äldre 21 Jun 14:54
    29238 visningar
    354 svar
    354
    29238

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Hej,

    Känner väl igen mig. Jag fyller 30 i år o min sambo är 28. Vi har försökt i 15 månader. Påbörjade utredning i april. Igår skickades remissen för Ivf. Kan ju vara väldigt lång väntetid. Inga fel har hittats på oss alls. Spolade mina äggledare i måndags. Hade då väldigt tunn slemhinna för att vara så nära ägglossning. Börjar oroa mig att det är vårat problem. Jobbigt när alla vänner får barn eller är gravida. Urs! Vet många av dina nära att ni försöker? Jag har varit rätt öppen med detta (dock inte till mina föräldrar) kram du är inte ensam <3. Juste aldrig plussat innan heller.


    Just påbörjat utredning för ofrivillig barnlöshet
  • Äldre 21 Jun 15:39
    #6
    Barnlängtan31år skrev 2018-06-21 15:23:19 följande:

    Ja, det känns tufft med alla gravida magar överallt! Sen känns det så konstigt när tanken kommer upp att man kanske inte kan få barn.

    Jag har pratat med min närmsta vän om att vi ska påbörja utredning till hösten och några till vet om att vi försöker få barn. Det känns jobbigt att så pass många vet att vi försöker faktiskt. Det blir liksom en prestation. Jag har egentligen inte velat berätta att vi försöker men flera frågar om hur våra tankar går kring barn. Troligtvis för att vi har kommit upp i 30+.

    Min mamma vet att vi försöker men inte att vi försökt så länge. Vet inte om jag ska berätta.

    Vad skönt att de inte var så att du inte hade några ägg eller att din sambo har dåliga/inga spermier. Men kan förstå din oro gällande slemhinnan, men det kanske bara var något tillfälligt! Hoppas verkligen att det tar sig för er snart! Vissa har väl blivit gravida efter de spolar äggledarna. Hoppas att så är fallet för er!

    Har ni testat olika tillskott? Har köpt Zink idag som jag tänkte ge till min man. Själv äter jag Munkpeppar just nu och har gjort det i 2,5 månad. Verkar inte ge någon effekt på oss.

    Tack för ditt stöd!Kram


    Ja det ör svårt om man ska berätta eller inte!! Är så känsligt på något vis. Har du regelbunden mens? Jag köpte just e vitamin som kan vara bra för slemhinnan. Egentligen tror ja inte på vitaminer men va gör man haha... ja jag hoppas att spolning kan hjälpa oss. Gyn sa 30 procent bättre chans 3 cykler efter spolning. Men könns segt att hinnan va så himla tunn :(. Hoppas på tillfällighet! Zink ska nog va bra för sperman iaf!!
    Just påbörjat utredning för ofrivillig barnlöshet
  • Äldre 8 Oct 09:17

    Äggplock idag! Allt har gått snabbt för oss från utredning till dagsläget! Inga fel hittade på oss. Hoppas de kan få ut fina ägg idag. Så värt att äntligen ta tag i barnlösheten på riktigt.


    Oförklarligt barnlös. Började med första ivf-försöket 29/9
  • Äldre 8 Oct 10:23
    Kawi skrev 2018-10-08 10:15:50 följande:

    Lycka till idag, det kommer gå jättebra! Jag var väldigt nervös för äggplock men i ärlighetens namn kände jag i stort sett ingenting, vågade nästan inte säga det för alla runt omkring var så himla omhändertagande och tog hand om en med sån omsorg liksom.. 


    Tack!! Åå hoppas på samma då! Såg att du plussat? Är det efter första ivfen? Vad hade ni för problem? Grattis!!
    Oförklarligt barnlös. Började med första ivf-försöket 29/9
  • Äldre 9 Oct 19:43
    Kawi skrev 2018-10-09 19:35:38 följande:

    Hoppas det gick bra idag..? Ja, detta är första ivf-försöket, och de hittade inget problem utan vi tillhör gruppen ?oförklarliga?...


    Nej det var faktiskt förjävligt! Mina äggstockar lågt högt upp så var svåra o nå. Tjöt mig igenom alltihop :(. Okej samma som oss. Inget hittat alls. Vart har du gjort ivf? Kram
    Oförklarligt barnlös. Började med första ivf-försöket 29/9
  • Äldre 9 Oct 21:30
    Kawi skrev 2018-10-09 21:06:31 följande:

    Åh nej fy, din stackare! Usch så jobbigt :(

    Vi går på privat klinik i Göteborg, och ni..?


    Ja! Hoppas man inte behöver göra om det! Okej, går via landstinget i Stockholm. Satte du in efter 2 eller 5 dagar?
    Oförklarligt barnlös. Började med första ivf-försöket 29/9
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...