• Dontgiveup

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Hej!
    Jag hade tänkt att starta en egen tråd först, men såg nu att många är i samma situation.Jag och min sambo har försökt skaffa barn i 2 år nu och inget har hänt.
    känner en stor sorg varje månad. vi har varit på första utredning i våras och inge fel har dem hittat än på någon av oss. läkaren skrev ut letrozol som jag åt i 4 månader men inget hände. vul visade att jag hade äggblåsor som skulle ägglossa men inget hände.Varit utan Letrozolen nu i två månader. vi har vidare utredning nu i oktober. hur ska man orka mer? man har ju ingen att prata med riktigt heller om det här.
    vad är det för fel på mig, jag har ju ägglossning varje månad och jag har mens regelbundet varje månad.

  • Dontgiveup
    Lillatjejen1992 skrev 2018-08-23 12:15:20 följande:
    Är i precis samma sits som du. Över 2år av försök och ingenting har hänt trots utredning och letrozole. Dock har min sambo få spermier så jag tror att min pcos och hans problem inte ger allt för höga odds :(

    Har du fått kolla att du faktiskt ägglossar med blodprov? Jag fick nämligen aldrig göra det vilket är väldigt dumt. Fick heller inte spola äggledarna så kan ju lika gärna ha stopp någonstans :(

    Nu är det tydligen krav på äggledarspolning så kräv en sån plus att få ta blodprov för att se att ägget verkligen släppt.
    hej, nej jag har aldrig kollat med blodprov, läkaren kollade bara med vul hur många äggblåsor jag hade, och varje gång har jag haft 2 st äggblåsor som varit mogna. varit så glad när man gått därifrån för att sen när mensen kommer varit så ledsen. jag hade jätte ont när mensen kom också fy fan, vakna på natten och aldrig haft så ont, tror det va letrozolen.
    jag har tänkt på det med äggledarspolning och kommer ta upp det i oktober. och sen kommer jag kräva blodprov. äter du letrozol nu ? hur mår duav den?
  • Dontgiveup
    H@llon skrev 2018-08-23 15:24:43 följande:

    Hej!

    Hittade den här tråden och jag är i samma sits. Jag och min sambo har en son på tre år och har försökt få ett syskon i över två år. En utredning var visat superspermier och att jag har gott om äggblåsor (trots att jag snart blir 34 år, tack vare att jag har multicystiska äggstockar) men att jag har hydrosalpinx på vänster sida, d v s att min vänstra äggledare är vätskefylld. Detta gör att spermierna endast kan befrukta ägg som lossar från min högra äggstock, där spolning visar ?viss passage?. Hydrosalpinx gör även att äggledaren kan läcka vätska till livmodern som gör att befruktade ägg inte fäster eller framkallar missfall. Ska träffa vår specialistläkare igen nästa vecka men förmodligen ska vi ?stänga av? vänster äggledare med kirurgi innan vi kan påbörja IVF. Allt känns så himla långt borta och jag blir mer och mer deppig. Vi har under sommaren provat med Letrozol och är inne på omgång tre. ALLA blir gravida runt mig och jag får så dåligt samvete över att jag inte kan glädjas deras graviditeter, det känns bara som att alla smiter före i kön. Oj vilket långt inlägg det blev, behövde nog skriva av mig.

    Skönt att se att man inte är ensam om att kämpa, tillsammans ska vi orka!

    Kram


    jag kan känna igen det där med att alla andra blir gravida, visa har till och med hunnit föda och här sitter jag. jag tror att vi får försöka tänka att snart är det våran tur, vi måste bara kämpa lite hårdare än andra och det kommer bara göra oss starkare och jag tror till och med att vi kommer pussa på våran bäbis extra mycket när vi lyckats.jag har till och med tänkt när jag varit väldigt nere att "snälla ge mig bara ett plus på testet bara för en dag,jag vill bara se ett positivt test. vi ska kämpa.
  • Dontgiveup

    Det har inte hänt något för oss heller sen sist jag skrev. Jag har ätit letrozol i omgångar hade lite paus för några månader sen. Nu har jag ätit letrozol dubbel dos den här menscykeln och har bim på tisdag, men hoppet sviker och det känns åter igen som mensen är på ingång. Min läkare har nu sagt att nästa menscykel ska jag ta letrozol+ovitrelle så lite hopp kanske finns. Har någon bra erfarenhet av ovitrelle? Jag har bra ägg varje månad när jag varit på vul och mannen har bra spermier. Men det tar sig inte 2.5 år har gått.

  • Dontgiveup
    Jitang skrev 2019-01-15 17:20:44 följande:
    Vad konstigt, jag vet flera som blivit gravida efter att dom spolat. Då det rensat rent lite. Det brukar även läkare säger också.
    min läkare sa också att spolning inte gör någon skillnad, är det stopp så är det stopp. min läkare sa att det är helt onödigt att göra en spolning och istället skicka remissen direkt för IVF. jag tog upp det då jag ville spola. hon sa att spola är en risk också för infektion.
  • Dontgiveup
    Jitang skrev 2019-03-03 07:41:29 följande:
    Fast det beror ju helt på vad stoppet beror på.

    Jag har haft en äggledare som varit helt blockerad. Nu sist när jag spolade så var det stopp först, sen andra gången började det rinna igenom, det hade det ju inte gjort om jag inte spolat.

    Jag vet flera andra som försökt länge, men som lyckats direkt efter spolning.

    Så klart om man spolar bort något som är i vägen så måste det göra någon skillnad.
    jo det är ju sant. jag tog upp det med min läkare att det kan rensa ut lite. hon tittade bara konstigt på mig och sa "nej är det stopp så är det stopp" och jag tog upp det att jag läst många som plussar efter spolning, hon sa att det bara är tur. jag fick göra en spolning om jag ville, men jag sa att hon kunde skicka remissen för IVF istället. men nu börjar jag tveka, kanske ska prova att göra en spolning ändå.
  • Dontgiveup
    Luno skrev 2019-03-03 11:31:13 följande:
    Blir så irriterad! Äter ju också Letrozol. Hade ett fint ägg och efterfrågade ovitrelle och de sa att "de brukar inte använda det" och vill istället höja dosen nästa gång. Hallå? Vi har ett ägg, varför ska vi planera för nästa omgång istället för att ba ta ovitrelle och få det här ägget att släppa! Har läst flera som får samma svar på vissa kliniker. Verkar vara väldigt olika. Blir så trött. Hoppas verkligen att ni får  till ÄL. Hur har du haft det med ägg? Positivt Äl-test? Flera ägg? Jag hade 18 mm på dag 12 men sen dess inget positivt ÄL (förutom att jag hade en ÄL-flytning dag 15.) Nu dag 22.. Känner du biverkningar av letrozolen? 
    jo jag har märkt att det beror på vilken läkare man har, för nu den här omgången jag åt letrozol ringde jag läkaren efter avslutat kur och frågade om jag inte kunde få prova att få ta ovitrelle,det var INTE min läkare jag pratade med utan en annan som var jätte otrevlig, hon sa direkt nej du får inte ta ovitrelle,helt onödigt för dig sa hon. jag blev så ledsen och ville att min läkare skulle ringa upp mig så fort hon var tillbaka. Min läkare ringde mig i fredags och sa direkt att om jag inte lyckas på den här kuren med letrozol så ska jag ta letrozol och ovitrelle, jag blev så glad.
    jag tycker du ska stå på dig och säga att du verkligen vill prova ovitrelle, det är värt ett försök iallafall. mina ägg har varit 20mm. har ofta två ägg på 20 mm, så finns risk för tvillingar.jag får alltid positivt på äl test på dag 14. jag känner mig jätte nedstämd, huvudvärk ont i magen av letrozolen. hur går det för dig med den? nu väntar jag bim på tisdag.
  • Dontgiveup
    Jitang skrev 2019-03-04 08:19:09 följande:
    Jag spolade och ställde mig i IVF kön samtidigt, så tänkte jag att vi försöker tills det blir vår tur.

    Min ena var verkligen helt blockerad då dom såg det under laparoskopi, men som sagt på spolningen nu så fick hon igenom på andra försöket, och jag såg det själv på skärmen med.

    Tycker alltid man ska lyssna till flera läkare och inte enbart på en eller två. Sen har inte alltid alla läkare rätt heller.
    okey, jag ska nog ta upp att jag vill prova att spola ändå. för som du säger man vill ju försöka allt. gjorde det ont att spola? och hur kändes det efteråt?
  • Dontgiveup
    Barnlängtan31år skrev 2019-03-05 14:28:59 följande:
    Det är väldigt olika hur ont det gör. På mig gjorde det väldigt ont, det spände liksom på ett sätt jag aldrig varit med om förut. Jag skulle ta en värktablett en timme innan men fick ont ändå. Men som sagt, det är olika!

    Förstår om du vill få en koll. För min del var det ju bra för att annars skulle jag inte få någon remiss för IVF på ett bra tag.
    ja det var ju bra att du gjorde den så ni slapp väta så länge på IVF. har ni fått veta när det kommer bli av?
    jag kommer säkert få vänta länge, är så trött på all väntan hela tiden. man vet att man endast kan bli gravid en gång i månaden, och kanske har den dagen blivit den bästa just nu i allt.
    I morgon ska jag börja en ny omgång med Letrozol.
  • Dontgiveup
    Kandelaber skrev 2019-03-05 15:21:39 följande:

    5 dagar till bim, haft molvärk hur länge som helst. Jätteont igår. Sååå jobbigt att vänta, alltså det är sån uppladdning nu så Är så rädd att bli besviken och ledsen igen :( Känns som att ALLT hänger på dessa dagar och kommer avgöra så mycket att få mens eller inte....det är så jobbigt att vänta....


    jag förstår dig där. man får försöka att inte tänka på det. man går ju jämt med denna molvärken och känner av minsta lilla man känner. jag håller tummarna för dig nu. jag ska börja med en ny omgång letrozol i morgon dubbel dos. fan mår piss dem dagarna, känns som man är i nå klimakteriet eller nå.helt deppig blir man.
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...