• Äldre 8 Sep 11:07
    29222 visningar
    354 svar
    354
    29222

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Hej! Vi har försökt i ca 1 och ett halvt år. Påbörjat utredning i maj 2018. Inga barn sedan tidigare och har ännu inte fått träffa någon läkare eller barnmorska utan bara fyllt i formulär och lämnat prover. Min sambo fick besked om att han behöver lämna ett till spermieprov nu i slutet av september. Jag är glad att vi är igång men blir tokig på att vänta.. Känns som att jag väntat i flera år, först på att komma igång med att försöka få barn, sedan på att det ska lyckas och nu på att få besked.. Jag är 34 och min sambo några år äldre!

  • Äldre 20 Sep 18:37
    #98
    Barnlängtan31år skrev 2018-09-20 17:21:09 följande:

    Jag är precis i samma situation nu. Vi har lämnat papper och prover och väntar på tid. Allt känns sååå otroligt segt. Vill gärna ha svar på proven nu!

    Sa de varför din kille skulle göra om spermaprovet? Och när fick ni reda på att det skulle göras om?

    Har precis fått mens Så nu har vi försökt i 15 cykler... Hemsk väntan och stor längtan.


    Så jobbigt för er! Vi har försökt ungefär lika länge då! Vi fick bara ett brev hem att han behövde lämna ett nytt prov, tolkade det som att mängden i förra var färre än normalt.. Så segt med väntan och jag känner mig lite knäpp eftersom jag tänker på barn och varför det inte funkar för oss jämt!
  • Äldre 26 Sep 21:08
    Barnlängtan31år skrev 2018-09-20 19:12:58 följande:

    Förstår att det är jobbigt! Det är i tankarna dagligen. Väntan är otroligt påfrestande.

    Hur lång tid efter det första provet fick ni hem brevet om ett andra spermaprov?


    Jag kommer inte ihåg riktigt men tror att det bara tog några veckor! Dock fick vi vänta flera månader på tid för nytt prov och idag när det skulle lämnas hade de missat att boka in honom.. Så irriterande! Vill ju bara komma till nästa steg! :)
  • Äldre 12 Oct 16:32

    I väntan på att vår utredning ska bli klar någon gång så fortsätter vi ju försöka själva, månad 18 nu.. Jag kan inte låta bli att hoppas och känna efter, värst är det mellan ägglossning och mens. Nu tycker jag att jag haft ömma bröst sedan ÄL +4 vilket är ovanligt tidigt för mig. Idag började jag även känna en diffus känsla i livmodertrakten.. Känns som att man blir lite manisk i allt googlande efter andras symtom och solskenshistorier. Skönt att få skriva av sig lite i alla fall! BIM - 6 idag så några "galna" dagar återstår! :)

    Trevlig helg till er alla!

  • Äldre 12 Oct 16:51
    H@llon skrev 2018-10-12 16:45:14 följande:

    Hahahaha, känner så igen mig. ?Lätt illamående dagligen några dagar innan mens?, ?extra ont i brösten? o s v, man griper efter halmstrån. Men plötsligt kanske det händer. :)


    Ja, vem vet! Världen kryllar ju av barn så det verkar ju inte vara omöjligt även om det i mitt huvud känns otänkbart att jag och min sambo plötsligt skulle lyckas! :) Vi får verkligen hoppas att det är vår tur snart och tills dess är halnstråna ganska tröstande konstigt nog! ;)
  • Äldre 12 Oct 16:57
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-12 16:48:54 följande:

    Nej, den tiden är den västa! Är på BIM-5 idag, så är i exakt samma sits :) Dock känner jag ingenting speciellt i kroppen. Brösten är inte alls ömma och ingen värk. Dock brukar mina symtom inför mens variera väldigt mycket. Jag har tyvärr inga förväntningar alls på att det ska funka denna gång. Jag hoppas ju såklart innerligt, men hoppet finns inte riktigt.

    Håller tummarna för oss båda!

    Trevlig helg!


    Precis så är det för mig med att jag vissa cykler inte känner något mellan ägglossning och mens och andra gånger har jag alla möjliga symtom. Jag är en som inte velat testa utan alltid väntar ut mens och temperaturdipp. Denna månad har jag dock bestämt mig för att prova testa lite innan mens, tänker att man kanske haft något tidigt MF och vid det här laget skulle i alla fall det kännas tröstande för då vet jag ju att det faktiskt går och då kanske hoppet ökar! :)

    Spännande att se hur det går gör oss, verkar ju som att det är olika för alla som blivit gravid så symtomen innan spelar nog ingen roll!

    Ha en fin helg! :)
  • Äldre 14 Oct 12:38
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-14 11:36:58 följande:

    Jag har tagit en del grav-test, är ju spännande! Men nu försöker jag undvika det, känner bara att jag blir besviken. Kostar ju en del pengar också :)

    Har du testat än? :) Hoppas, hoppas!

    Själv känner jag att mensen är på G. Har fått mensvärk och känner igen proceduren... men men, bättre lycka nästa gång!


    Jag har inte testat än, har ganska kort lutealfas, 11-12 dagar så testar nog imorgon eller på tisdag först! :) håller tummarna att din mens håller sig borta nu! Jag brukar inte känna av mensen förrän samma dag den kommer! Förstår att man blir less att testa och se minus.. Jag beställde hem ett gäng ganska billiga stickor, hoppas att de fungerar!
  • Äldre 14 Oct 13:32
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-14 13:20:06 följande:

    Okey! Du får verkligen lycka till :)

    Själv kom precis lite blod, så ja, mensen sätter nu igång ordentligt inom ett par dagar.


    Å nej, vad tråkigt! :( Gissar att min också dyker upp som ett brev på posten på torsdag!
  • Äldre 15 Oct 19:14
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-15 18:06:26 följande:

    Komiskt nog fyller jag 32 idag och mitt namn på familjeliv är Barnlängtan31år. Fattar inte varför jag valde det namnet. Trodde nog att jag skulle bli gravid snabbare och inte hänga kvar här på familjeliv. Men men! Lycka till alla som kämpar!


    Grattis på födelsedagen! :)
  • Äldre 16 Oct 06:11

    Verkar som att mensen är på gång, tempen dippade lite idag, brösten känns mindre ömma och graviditetstest negativt.. Känns skönt att vi är igång med utredning i alla fall! :)

Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...