• Äldre 29 Nov 07:58
    29219 visningar
    354 svar
    354
    29219

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Jag och min sambo körde oskyddat i 6 månader, och inget hände. Jag vet att många säger att det kan ta minst ett år. Men jag ville vara säker på att inget var fel då jag visste att min ena äggledare var total blockerad vilket upptäcktes vid titthålsoperation. Så jag ville bara veta att allt annat funkar som det ska. Under en period fick jag akupunktur och kinesisk medicin. Iaf så ringde jag en privat klinik och fick komma dit inom några dagar precis efter min mens och ta alla prover och sen dag 12 tror jag det var som jag spolades. Första spolningen var det tjockt i båda och jag höll på att gå sönder av smärta, men sen släppte det och vätskan kunde passera. Även i den högra som dom så var helt blockerad under operationen. Det är inte helt fri passage Så gick till en kinesisk läkare som nu ger mig behandling, tydligen har jag mkt slemi kroppen också som jag måste få bort.

    Men eftersom den som varit helt blockerad har öppnat sig, fast läkaren inte ens lyckades under operation, så har jag inget att förlora på att fortsätta. Dessutom mår jag så bra efter varje gång. Plus läkaren har hela väggen full med tack kort och baby bilder. Ca 150 bebisar som hon hjälpt till att få fram!!

  • Äldre 30 Nov 19:39
    Barnlängtan31år skrev 2018-11-29 15:09:59 följande:

    Okey, spännande. Vad skönt att det spolades rent.

    Själv väntar på jag att få mina äggledare spolade. Får se när det blir. Segt med all väntan!


    Ska du göra det via landstinget? Jag hade inte tålamod för det, utan ville göra på en gång. Tips, se till att du får smärtstillande. Jag hade tagit två tabletter hemma, sen fick jag en Citodon hos läkaren och en lugnande. Gjorde så fruktansvärt ont ändå för mig.
  • Äldre 16 Dec 17:54
    Gylleneprinsessa skrev 2018-12-12 21:36:02 följande:

    Hej! Jag funderar på att gå och få mina äggledare kollade. När vi gjorde fertilitetsutredning via landstinget så hoppade de över att kolla dem eftersom vi försökt i så många år redan. Så de gick direkt till IVF. Om det är så att IVF inte funkar för oss så vill jag veta att allt annat där nere funkar som det ska. Krävs något särskilt för att de ska kolla äggledarna och spola dem om de är igensatta?


    Jag valde att göra det privat för att slippa väntetider, då kan man själv fatta beslut om att göra det också.
  • Äldre 15 Jan 17:20
    April2 skrev 2019-01-08 19:11:55 följande:

    När jag frågade om spolning på läkarbesöket sa hon att det i princip aldrig är det som är felet och att de därför inte gör det i mitt landsting, hon remitterade direkt till ivf! Konstigt att det är sån skillnad :)


    Vad konstigt, jag vet flera som blivit gravida efter att dom spolat. Då det rensat rent lite. Det brukar även läkare säger också.
  • Äldre 27 Feb 23:45

    Hur många dagar kan det diffa med ägglossning från en månad till en annan? Jag vet att någon månad har det varit en dag tidigare än min app sagt. Men nu är min mens 5 dagar sen, och negativt test. Tänkte om det kan bero på att ägglossningen var senare... Blir ju knäpp.

  • Äldre 3 Mar 07:41
    Dontgiveup skrev 2019-03-02 17:25:02 följande:

    min läkare sa också att spolning inte gör någon skillnad, är det stopp så är det stopp. min läkare sa att det är helt onödigt att göra en spolning och istället skicka remissen direkt för IVF. jag tog upp det då jag ville spola. hon sa att spola är en risk också för infektion.


    Fast det beror ju helt på vad stoppet beror på.

    Jag har haft en äggledare som varit helt blockerad. Nu sist när jag spolade så var det stopp först, sen andra gången började det rinna igenom, det hade det ju inte gjort om jag inte spolat.

    Jag vet flera andra som försökt länge, men som lyckats direkt efter spolning.

    Så klart om man spolar bort något som är i vägen så måste det göra någon skillnad.
  • Äldre 4 Mar 08:19
    Dontgiveup skrev 2019-03-03 20:28:48 följande:

    jo det är ju sant. jag tog upp det med min läkare att det kan rensa ut lite. hon tittade bara konstigt på mig och sa "nej är det stopp så är det stopp" och jag tog upp det att jag läst många som plussar efter spolning, hon sa att det bara är tur. jag fick göra en spolning om jag ville, men jag sa att hon kunde skicka remissen för IVF istället. men nu börjar jag tveka, kanske ska prova att göra en spolning ändå.


    Jag spolade och ställde mig i IVF kön samtidigt, så tänkte jag att vi försöker tills det blir vår tur.

    Min ena var verkligen helt blockerad då dom såg det under laparoskopi, men som sagt på spolningen nu så fick hon igenom på andra försöket, och jag såg det själv på skärmen med.

    Tycker alltid man ska lyssna till flera läkare och inte enbart på en eller två. Sen har inte alltid alla läkare rätt heller.
  • Äldre 7 Mar 00:51
    Dontgiveup skrev 2019-03-04 20:02:34 följande:

    okey, jag ska nog ta upp att jag vill prova att spola ändå. för som du säger man vill ju försöka allt. gjorde det ont att spola? och hur kändes det efteråt?


    Det är lite olika som man hört. Mig är nog inte rätt person att fråga då det gjorde fruktansvärt ont på mig.

    Men så värt det. Det är ca 15-20 min av ens liv. Så då känns det ganska okej. Men man måste ta smärtstillande innan. Min man höll på att svimma när dom skulle bedbedövaöva livmodern för tydligen är sprutan stor, men jag valde att inte titta, men jag kände. Mkt tårar och en jobbig smärta. Men sen finns det dom som inte känner knappt något. Så vi kan hoppas att det blir så för dig. Efteråt känns det som mensvärk så ingen fara. Tror om man kanske är inställd på att det ska göra ont så är det hanterbart
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...