• Äldre 6 Nov 14:14
    29262 visningar
    354 svar
    354
    29262

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Luno skrev 2018-11-06 08:51:02 följande:

    Vad tråkigt att det inte fungerar för er Milnyr. Har tyvärr inga tips om tistuationen :(

    Var hos min svägerska i helgen och fick accidently veta att de är gravida efter sitt IVF!!!!

    Blev så så glad men också så frustrerad. De bor i Uppsala och från det att utredningen startades fick de göra sina prover och undersökningar, inga fel hittades och allt var klart för IVF på tre månader.

    Jag bor i Luleå, är nu tre månader in i utredning (men kontakt med vården i ärendet 1,5 år) och har inte ens fått göra spermaprovet. Läste en annan tråd om just Luleå där man skrev att väntetiden på vårat sjukhus var 6-7 år för IVF (och då gör man ändå det slutgiltiga IVFet i Umeå (4 h bilresa), man gör bara förundersökningarna på plats här) , vilket jag verkligen inte hoppas stämmer. Det är fullt privat också.


    Kul för din svägerska!

    Men, vad segt med denna väntan...

    Vi har äntligen varit på ett första besök idag! De ringde igår och gav oss en återbudstid. Äntligen!! Proverna vi tagit var bra och min VUL var utan anmärkning, så nästa steg är spolning.
  • Äldre 6 Nov 19:50
    April2 skrev 2018-11-06 19:07:24 följande:

    Å vad skönt att få en tid och besked! :) Vi har fått tid i slutet av nästa vecka.. Jag ska nog ringa och säga att vi gärna kommer på återbudstid! Hur gör man för att ta ledigt? Sjukanmälan? Jag vill ju inte berätta på jobbet ännu innan jag vet mer.. Jag har ett jobb där jag inte kan ta in vikarie så måste ställa in flera möten..


    Ja, känns skönt! Det var helt otippat att jag skulle bli uppringd och få en tid. Men skönt att det inte är jättelång tid kvar för er ändå.

    Jag har ett jobb där det är ganska fritt. Jag styr mil egen dag kan man säga. Men jag sa bara till min chef att jag behöver gå en sväng på grund av läkarbesök.
  • Äldre 6 Nov 19:59
    April2 skrev 2018-11-06 19:54:38 följande:

    Praktiskt! :) Tyvärr ligger mitt jobb 25 mil från sjukhuset där jag ska göra undersökningen så kommer behöva vara ledig en hel dag! Känns väldigt bra att ha fått en tid i alla fall!


    Aha, då är det lite svårt förstår jag :) Då vet jag faktiskt inte hur man brukar göra. Det kanske är semester man brukar ta?!

    Lycka till! Hoppas det blir ett bra möte!
  • Äldre 29 Nov 15:09
    +1
    Jitang skrev 2018-11-29 07:58:23 följande:

    Jag och min sambo körde oskyddat i 6 månader, och inget hände. Jag vet att många säger att det kan ta minst ett år. Men jag ville vara säker på att inget var fel då jag visste att min ena äggledare var total blockerad vilket upptäcktes vid titthålsoperation. Så jag ville bara veta att allt annat funkar som det ska. Under en period fick jag akupunktur och kinesisk medicin. Iaf så ringde jag en privat klinik och fick komma dit inom några dagar precis efter min mens och ta alla prover och sen dag 12 tror jag det var som jag spolades. Första spolningen var det tjockt i båda och jag höll på att gå sönder av smärta, men sen släppte det och vätskan kunde passera. Även i den högra som dom så var helt blockerad under operationen. Det är inte helt fri passage Så gick till en kinesisk läkare som nu ger mig behandling, tydligen har jag mkt slemi kroppen också som jag måste få bort.

    Men eftersom den som varit helt blockerad har öppnat sig, fast läkaren inte ens lyckades under operation, så har jag inget att förlora på att fortsätta. Dessutom mår jag så bra efter varje gång. Plus läkaren har hela väggen full med tack kort och baby bilder. Ca 150 bebisar som hon hjälpt till att få fram!!


    Okey, spännande. Vad skönt att det spolades rent.

    Själv väntar på jag att få mina äggledare spolade. Får se när det blir. Segt med all väntan!
  • Äldre 12 Dec 17:37
    SevenSeas skrev 2018-12-09 17:36:23 följande:

    Förstår att Ni känner Er ledsna och besvikna, kanske en klen tröst men för de flesta par tar den 1-1,5 år att bli gravida, utan att det är något som är "fel". Jag och min sambo (33 & 36) har försökt få barn i 4 år utan att lyckas. Vi har gjort en fertilitetsutredning där det visade sig att jag inte har någon egen ägglossning, så under sex månader fick jag äta ägglossningstimulerande tabletter, som inte gav något resultat. Därefter fick vi remiss till en IVF-klinik. De två första försöken resulterade i tre ägg, men ingen befruktning. Efter dessa två försök kände vi oss ledsna, besvikna, nedstämda och psykiskt nedbrutna. Vi la allt vad barn hette "på hyllan" en tid och försökte istället hitta tillbaka till varandra. Efter ungefär ett år var vi redo att göra det tredje och sista landstingsfinansierade försöket. Denna gången blev det fyra ägg, ett blev befruktat och ligger nu i min livmoder. Vi håller tummar och tår så hårt vi kan och hoppas innerligt att den lille tänker stanna kvar där inne i nio månader.

    Jag önskar er all lycka till!


    Tack så mycket!

    Jo, det kan ju ta lång tid men snittet är sju månader och jag har flertalet vänner som blir gravida på en gång. Tror att 85 % blir gravida inom ett år. Men 1,5 år är inte så länge, dock känns det otroligt länge när alla runtomkring blir gravida efter ett par försök.

    Åh, vad härligt att ni äntligen blivit gravida!! Fantastiskt! Önskar er all lycka och hoppas verkligen att allt ska gå bra!
  • Äldre 12 Dec 17:40
    Luno skrev 2018-12-06 21:28:45 följande:

    Hej. Efter snart prick två år har jag äntligen fått göra en helt vanlig gynundersökning med någon som kan idag. Har under resan gjort gynundersökning med vanlig läkare som sa att allt såg bra ut. Bullshit! Hon idag tittade i tio sekunder och konstaterade det vi misstänkt. Jag har PCOS. De spolade mina ledare och FY SATAN, gjorde så ont!! Äggledarna såg bra ut men beskedet blev: Chansen till vanlig graviditet är mycket liten för er. Jag skriver remiss till IVF på en gång.

    Har både känt mig jätteledsen över det faktum att jag i princip inte kan bli med barn själv men samtidigt så glad att nu blir det full fart framåt mot IVF! Hoppas få göra det till våren eller senast hösten sa hon. Ska få köra letrozol under tiden som vi väntar på IVF.

    Skickar extra pepp till er idag!


    Kan tänka mig att det måste kännas väldigt jobbigt! Men det positiva är ju att ni kommer få komma igång med IVF!

    Om min spolning inte visar något fel, så kommer vi nog få vidare med IVF privat. Vi orkar inte vänta ytterligare ett år på att något ska hända.

    Hoppas ni snart kommer igång!
  • Äldre 12 Dec 17:43
    Jitang skrev 2018-11-30 19:39:31 följande:

    Ska du göra det via landstinget? Jag hade inte tålamod för det, utan ville göra på en gång. Tips, se till att du får smärtstillande. Jag hade tagit två tabletter hemma, sen fick jag en Citodon hos läkaren och en lugnande. Gjorde så fruktansvärt ont ändå för mig.


    Ja, det är via landstinget. Dock tror jag att jag kommer få göra det så snart det passar i min cykel. Jag var nämligen bortrest förra gången dag 7-13 och denna månaden kommer dag 7-13 infalla under jul. Så det känns riktigt segt! Så förhoppningvis blir det av i slutet av jan.

    Usch, vad jobbigt med smärtan! Såg det bra ut för dig?
  • Äldre 12 Dec 17:44
    Barnlängtan31år skrev 2018-12-12 17:43:05 följande:

    Ja, det är via landstinget. Dock tror jag att jag kommer få göra det så snart det passar i min cykel. Jag var nämligen bortrest förra gången dag 7-13 och denna månaden kommer dag 7-13 infalla under jul. Så det känns riktigt segt! Så förhoppningvis blir det av i slutet av jan.

    Usch, vad jobbigt med smärtan! Såg det bra ut för dig?


    Såg nu att du redan skrivit om vad spolningen visade :)
  • Äldre 16 Dec 13:11
    Gylleneprinsessa skrev 2018-12-12 21:36:02 följande:

    Hej! Jag funderar på att gå och få mina äggledare kollade. När vi gjorde fertilitetsutredning via landstinget så hoppade de över att kolla dem eftersom vi försökt i så många år redan. Så de gick direkt till IVF. Om det är så att IVF inte funkar för oss så vill jag veta att allt annat där nere funkar som det ska. Krävs något särskilt för att de ska kolla äggledarna och spola dem om de är igensatta?


    Hej!

    Jag vet inte faktiskt. Tror att det är en del i utredningen där jag är, i alla fall för oss som är oförklarligt barnlösa.

    Hur går det med IVF-proceduren?
  • Äldre 8 Jan 17:54
    Enmsik skrev 2019-01-08 13:19:01 följande:

    Jag och min sambo väntade på plusset 1 år och 3 månader och i december fick vi det äntligen. I v.7 fick jag ordentliga buksmärtor och åkte in och fick beskedet att det var utomkveds vilket ledde till akutoperation.. Nu efter utomkvedshavandeskapet så kände jag att jag behövde börja skriva av mig lite, så jag har startat en blogg. Har än så länge bara skrivit ett inlägg men tänkte lägga upp ett ikväll eller kanske imorgon om utomkvedet och allt som hände den dagen så om någon är intresserad att läsa så får ni gärna göra det och sprida ordet vidare. Nouw.com/fightofababy

    Är webbadressen. Kika gärna in och följ med på min resa och få mer utförlig beskrivning av vad jag och min sambo går igenom. Vet att jag har letat efter någon som skriver om detta ämne utförligt och man kanske kan känna sig mindre ensam och få reda på sanningen och inte vara det ytliga som man kanske är van att se och läsa om. lycka till med alla barnförsökanden. <3


    Vad kämpigt för er! Kan verkligen tänka mig att det känns väldigt tungt och det kan då kännas bra att skriva av sig.

    Ofrivillig barnlöshet är otroligt påfrestande.

    Hoppas ni snart blir gravida igen och att det då går bra!
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...