• Äldre 3 Feb 13:30
    29385 visningar
    354 svar
    354
    29385

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Soffanl81 skrev 2019-02-01 19:17:13 följande:

    Jag hoppar in här...Jag är 37 och min msn 36 år, har försökt få syskon till min dotter på 7,5 år i 5,5 år. Dottern kom till ?naturligt? men sen ville det sig inte. Gjort 9 st ivf försök varav 8 insättningar, aldrig fått något till frysen. Blev gravid för 1,5 år sen på ?naturlig? väg men blev en missed abortion. Gjort 2 hysteroskopi och missfallsutredning men inget visar på något ?fel?, har en del sammanväxningar sen snittet men inget annat. Ruvar just nu på 2 embryon men känns som det inte tagit sig är på ruvardag 10.

    Kul att följas åt


    Lång och tuff resa förstår jag. Hoppas verkligen ett av embryona vill fastna nu! Eller båda två vore väl inte fel såklart. Då har ni gjort alla 9 IVF privat eller?
  • Äldre 7 Feb 11:07

    Har läst lite kring det här med bara en fungerande äggledare. Det verkar som att man har samma chans till graviditet som om man hade två helt normala. Men i mitt fall så har jag ju kvar den blockerade äggledaren och den är endast blockerad och inte helt täppt. Därmed så borde väl ägget från den högra äggstocken fångas upp av den högra blockerade äggledaren? Då har jag ju inte samma chans. Eller vad tänker ni?

    På ett sätt hoppas jag att det är det som gör att jag inte blir gravid, för då har man ju funnit orsaken...

  • Äldre 28 Feb 16:34
    Luno skrev 2019-02-27 17:34:04 följande:

    Men  GRATTIS BARNLÄNGTAN! Efter min PCOS-diagnos så fick vi remiss till IVF i Umeå, observera att det är för hela norra och delar av mellansverige och vi fick komma in efter två månader!! Så misströsta inte :D

     

    Vi började med letrozolen och på första kontrollen visade att inte ett dyft hänt och jag bara.. gick sönder kan man väl kalla det. Gav upp officiellt, tyckte inte det var kul eller spännande längre det här med barn.

    I samma veva får vi svar från IVF-kliniken. Kände mig mycket kluven och googlade på att inte vara glad för IVF och det gjorde mig mycket lugnare. Verkar vara en vanlig reaktion. Vi var på infomöte och kom fram till att ge letrozolen någon chans innan IVF, för vill ju helst undvika hela proceduren.

     

    Förra veckans kontroll på letro visade ett fint ägg på 18 mm!!!! "När som helst nu" sa dom. ÄL-testen har visat negativt sen dess. Vissa verkar få ovitrelle i samband med letrozol men min läkare brukar inte skriva ut det. Blev så irriterad när jag för första gången på 2 år får ett ägg så vill de inte att jag tar ovitrellen som mer eller mindre garanterat äggloss och började planera att höja dosen inför nästa kur istället.

    Är nu på dag 17 ( de sa att jag borde ha haft ÄL på dag 14) och fick just vad jag gissar på är en ÄL-flytning??? Var det sjukaste! Har någon av er sådana?

    Så förhoppningsvis kanske det kommer en ägglossning ändå. Hoppas så så så!


    Hoppas verkligen det går för er! Vore ju skönt att slippa IVF.

    Ja, det känns skönt att äntligen få ställa sig i en kö för landstingsfinanserad IVF. Kan nog dröja några månader innan det startar igång dock. Men hoppas på april!

    Stort lycka till nu när du troligtvis har ÄL!
  • Äldre 28 Feb 16:39
    Kandelaber skrev 2019-02-28 15:10:45 följande:

    Hur går det för dig TS, kommit igång med utredning (har ej följt tråden förr)?

    Vi har gjort utredning utan hittade fel så remiss har åkt till ivf. Har försökt i 22 månader, ett missfall i v8 efter 16mån försök. Känns omöjligt att plussa igen och om jag skulle göra det skulle jag bara vänta på nästa missfall gör det är enda erfarenheten jag har.

    Är så jävla trött på tillvaron och den här skiten när alla andra bara får barn efter barn. svårt att inte tänka "varför är XX värd det men inte jag". Har tappat självkänslan jättemycket iom det här. Mycket bittra och svarta känslor..


    Hej!

    Jo, inget plus än... Känns såå tufft. Som du säger får ALLA barn runt omkring...

    Efter lång väntan har vi äntligen fått en remiss skickad för IVF. Har inte funnit några fel på oss förutom att jag har en blockerad äggledare och det är inte alls säkert att det är det som är orsaken. Känns såå jobbigt att inte veta varför det inte går. Och rädslan att inte bli gravid är så stor. Men hoppet måste finnas där... annars går man ju under.

    Tuff resa för er! Stort lycka till med allt!

    Vet ni förresten när IVF kan tänkas bli för er?
  • Äldre 3 Mar 10:59
    Dontgiveup skrev 2019-03-02 17:25:02 följande:

    min läkare sa också att spolning inte gör någon skillnad, är det stopp så är det stopp. min läkare sa att det är helt onödigt att göra en spolning och istället skicka remissen direkt för IVF. jag tog upp det då jag ville spola. hon sa att spola är en risk också för infektion.


    Det positiva för oss med att vi fick spola var att vi fick en remiss för IVF redan nu. Annars hade vi fått vänta ytterligare och få den skickad i höst. Så det känns positivt. Nu väntar dock en ganska tuff period med allt vad IVF innebär.

    Hoppas det kommer gå för er nu när du ska börja med Ovitrelle. Stort lycka till!
  • Äldre 3 Mar 11:06
    Kandelaber skrev 2019-03-03 10:56:17 följande:

    Ok och det borde ändå ha gett NÅT plus längs vägen med tanke på att vissa bara har en Äggledare o lyckas ändå?! Jag tycker själv att vårt enda plus på nästan 2 år inte känns så jättefertilt men de hittar ju inga fel??

    Remissen skickades från en vanlig gyn/fertmottagning till ivf klinik som ligger i annat län. Och vi har inte fått någon återkoppling från ivf att de fått det. Så vi måste ringa o kolla om de hör av sig först när kön gått framåt eller om de iaf kan meddela Hur mkt de har kommande månader och hur lång kö det kan tänkas vara! Vet inte hur det brukar funka, om de hör av sig oavsett om kön är jättelång när de får remissen?

    Har nu exakt 1v till bim och tyckte vi verkligen nailade ÄL och dagarna innan o efter. Har såklart symtom som vanligt men vet ju av bitter erfarenhet att det betyder INGENTING. vill bara pausa livet tills jag får veta om jag får nyckeln till lyckan eller ännu mer bitterhet nästa sön. Usch vad jag hatar det här barnlöshetslivet! Livet är i 2v cykler om och om igen... aldrig varit med om nåt som sliter så mkt på självkänslan och livslusten.


    Ja, jag tänker också att vi borde fått nått plus. Men jaaa, svårt att veta.

    Så segt att vänta och inte veta när det kommer bli av. Jag hoppas på april, men vill inte ha för höga förhoppningar. Så jag kanske bör ställa in mig på maj. Men men, vänta är något man fått lära sig att göra vid det här laget.

    Usch, veckan innan BIM är så jobbig. Jag brukar alltid får beiga flytningar då typ och sedan spotting några dagar innan. Så mitt hopp brukar svika ganska snabbt efter äl tyvärr. Dock har jag läst att flera ändå varit gravida trots att de fick sina vanliga spottings den månaden. Jag fick positivt ÄL-test idag, så nu blir det att köra på! Hehe. Kan ju alltid hoppas att det går!

    Hoppas din mens uteblir nu då! Stort lycka till!
  • Äldre 3 Mar 11:10
    Kandelaber skrev 2019-03-03 11:00:14 följande:

    Man fick ju en tablett mot infektion efter spolningen men läkaren som gjorde det på mig sa att hon inte sett ett enda fall av infektion efter spolningen så måste vara SJUKT ovanligt..


    Jag fick inte ens någon tablett mot infektion. Konstigt att det är så olika!
  • Äldre 5 Mar 14:28
    Dontgiveup skrev 2019-03-04 20:02:34 följande:

    okey, jag ska nog ta upp att jag vill prova att spola ändå. för som du säger man vill ju försöka allt. gjorde det ont att spola? och hur kändes det efteråt?


    Det är väldigt olika hur ont det gör. På mig gjorde det väldigt ont, det spände liksom på ett sätt jag aldrig varit med om förut. Jag skulle ta en värktablett en timme innan men fick ont ändå. Men som sagt, det är olika!

    Förstår om du vill få en koll. För min del var det ju bra för att annars skulle jag inte få någon remiss för IVF på ett bra tag.
  • Äldre 5 Mar 15:40
    Kandelaber skrev 2019-03-05 15:21:39 följande:

    5 dagar till bim, haft molvärk hur länge som helst. Jätteont igår. Sååå jobbigt att vänta, alltså det är sån uppladdning nu så Är så rädd att bli besviken och ledsen igen :( Känns som att ALLT hänger på dessa dagar och kommer avgöra så mycket att få mens eller inte....det är så jobbigt att vänta....


    Ja fy, det är så jobbigt med att hela tiden leva i hopp och förtvivlan. Hoppas att det är nu det händer för er!

    Har precis haft äl, så nu väntar en tid med förhoppningar men även känslor av hopplöshet.
  • Äldre 8 Mar 12:18
    Dontgiveup skrev 2019-03-06 20:29:37 följande:

    ja det var ju bra att du gjorde den så ni slapp väta så länge på IVF. har ni fått veta när det kommer bli av?

    jag kommer säkert få vänta länge, är så trött på all väntan hela tiden. man vet att man endast kan bli gravid en gång i månaden, och kanske har den dagen blivit den bästa just nu i allt.

    I morgon ska jag börja en ny omgång med Letrozol.


    Ja verkligen! Nej, utan nu är det bara att vänta! Pust. Kommer inte bli nu i mars i alla fall, så hoppas innerligt på april. Men får väl rikta in mig på att det bli i maj i alla fall. Det sega är att om det bli i maj, så kommer jag nog endast få ett försök innan sommaren. De har nämligen sommarstängt hos oss i två månader... Jaja, mycket framtidsoro för min del.

    Vilken resa vi här inne är med om. Blir så trött på när folk säger ?skaffa barn?. 15% av befolkningen kan faktiskt inte bara ?skaffa barn?. Vi måste kämpa för att få barn.
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...