• Äldre 14 Mar 23:52
    29259 visningar
    354 svar
    354
    29259

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Vi fick en med kort-varsel-tid idag på fertilitetsenheten för samtal och provtagning inför IVF! Äntligen! Så till veckan börjar resan med sprutor och allt. Känns verkligen nervöst. Hoppas så innerligt på att det ska bra!

  • Mon 8 Apr 2019 14:12

    Hur går det för alla?

  • Mon 8 Apr 2019 16:26
    Kandelaber skrev 2019-04-08 16:17:59 följande:

    Börjat med dina sprutor nu? Går det?!


    Skönt att ni kommer igång! Men hoppas såklart inte mensen kommer :)

    Vi har faktiskt kommit ganska långt, så äggplocket och allt är klart. Hade risk för överstimulering, så har inte fått något tillbaka denna månad tyvärr. Insättning blir i maj förhoppningsvis! Fick reda på idag att vi fick tre Blastocyster till frysen, så det känns jätteskönt! Får hoppas att någon av dem vill fästa sig.

    Körde korta protokollet med Bemfola. Fick ut 12 ägg, 5 befruktade sig normalt och sen 3 blastisar.

    Hoppas det går bra för er!
  • Mon 8 Apr 2019 22:56
    April2 skrev 2019-04-08 17:57:09 följande:

    Äntligen kommer vi att börja med första försöket nu i april! :) Jag har försökt att fokusera på annat de senaste månaderna och kan knappt förstå att det äntligen händer efter alla turer hit och dit!


    Vad skönt att komma igång! Vet du vilket protokoll?
  • Mon 8 Apr 2019 22:59
    Kandelaber skrev 2019-04-08 19:02:02 följande:

    Oj ok. Innebär överstimulering att du inte fick en insättning utan bara uttag eller?

    Jag blev skraj nu när det är på riktigt. Främst sprutorna och få ihop jobb/resorna..

    Förnekar det lite till tills man är förbi bim!


    Ja preci, jag plockade ut äggen och min man lämnade spermaprov. Redan på mitt första VUL under behandlingen fann man cirka 20 äggblåsor, så då bestämde läkaren att vi bara körde äggplock för att undvika överstimulering. Jag svarade väldigt starkt på hormonsprutorna.

    Det är lite läskigt i början, men du kommer in i det!
  • Tue 9 Apr 2019 17:34
    Kandelaber skrev 2019-04-09 06:39:54 följande:

    Men är du inte redan förbi överstimuleringen när de redan tagit ut äggen? Jag trodde överstinuleringen skedde under sprutorna och då äggen är kvar i äggstocken? Så trist att inte få göra klart ordentligt. De kan inte göra ett tidigare äggplock eller sänka sprutdosen jätte mkt om man nu svarar så bra på sprutorna?


    Nej, det är störst risk för överstimulering efter äggplock när man stoppat tillbaka embryot vad jag förstod det som. Vissa kan bli överstimulerade sen när embryot fäst sig och graviditetshormonerna stiger. Istället för den vanliga ägglossningssprutan, som man tar innan äggplock, så fick jag en annan som gör så att processen med slemhinnans uppbyggnad osv avstannar. Mensen är redan här och brukar komma ca en vecka efter man tagit den sprutan. Efter mitt VUL sänkte de dosen och sedan plockade jag ut äggen efter några dagar.

    Det känns segt att inte fullfölja denna månad men samtidigt är jag glad för mina embryon jag fick och ganska skönt att slippa alla hormoner och vila kroppen :) Vill dock att tiden ska gå snabbt nu, så jag får vår embryo!
  • Thu 11 Apr 2019 17:27
    Kandelaber skrev 2019-04-10 07:01:56 följande:

    Ok där ser man. Bara längta på till insättning sen då!

    Jag tog just ett test bara för att veta att det inte tagit sig inför sprutstarten. Negativt så klart. Kände typ att då fan blir det sprutor snart, nästan lite hämndkänsla mot kroppen? Blir fortfarande sur för varje test som är neg . Enda trösten denna gång är väl just det att om jag får mens igen så gör man verkligen något medicinskt åt det nu.

    Men jag är så rädd för allt som inte funkar! Överstimuleringar, att inget överlever, att inget går att sätta in samt att man kommer vara den 30% som inte lyckas på 3 ivfer .

    Kanske konstigt att jag är så negativ not ivf , till o med sköterskan var mer förväntansfull! Känns som att jag vet för många som inte lyckas och är lite överrealistisk

    Typ varför kommer ivf funka när det inte funkar annars, oförklarligt dessutom.. känns som det är mycket 'lidande och logistik" för något som inte alls har 100% garanti. Man är så nedsliten mentalt i det här att det inte funkar så varför skulle man "vara värd" det här...


    Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver! Har känt exakt likadant. Vi är också oförklarligt barnlösa och funderar ju på vad som är galet! Känns skönt att ha kommit så långt i IVF-processen, men har ju fortfarande långt kvar. Embryot måste ju fästa sig och sen måste det ju gå hela vägen. Denna ovisshet är jobbig!

    För första gången på ett år börjar jag dock känna mig lite hoppfull. Försöker tänka med tvärt om, att varför skulle inte vi få barn via IVF när så många andra får det! Men om vi misslyckat med vårt första försök kommer jag hamna i den onda spiralen igen.

    Stort lycka till för er!!
  • Thu 11 Apr 2019 17:28
    April2 skrev 2019-04-10 16:47:09 följande:

    Ja, det blir korta! :) var det korta för dig med?


    Ja, det var skönt att slippa hålla på så länge!
  • Tue 16 Apr 2019 08:23
    Kandelaber skrev 2019-04-11 17:41:22 följande:

    Jo du har ju rätt. Dom flesta lyckas ju faktiskt..

    Är bara sån stress att komma igång och att få till alla besök och prover på rätt dagar, med helgdagar kommande också. Usch! Har era mottagningar öppet eller har det varit krångel med helger?


    Vår mottagning har öppet på vardagar men även på lördagar för insättning. Och om det skulle vara så att insättningen egentligen skulle skett på en söndag, så tar dom det på lördagen istället. Det har visat sig att det går lika bra att sätta in en Blastocyst en dag innan den egentliga insättningen. Så det kändes så skönt när de berättade att det var så. Har ju varit jätteorolig för att det inte skulle funka att sätta in i maj på grund av helger. Det kan ju vara så att er mottagning också har öppet på lördagar för vissa saker!? Hoppas det!

    Vill att tiden ska gå fort nu fram till slutet av maj!! Börjar bli sååå otålig! Är väldigt nervös för att det inte ska ta sig. Vill så gärna vara gravid i sommar och komma tillbaka till jobbet men en liten i magen. Men men. Får se vad det blir!
  • Wed 17 Apr 2019 15:36
    Kandelaber skrev 2019-04-16 17:46:14 följande:

    Ja det verkar vara ganska flexibelt, det löste sig här nu med alla kontroller. Sprutdag 3 idag och ska få både blodprov och ultraljud nu innan påskhelgen som tur är! Kort protokoll går ju fort ändå. Är bara såå rädd för överstimulering eller nåt sånt även om jag vet att det är ganska ovanligt. Blir skönt med UL för att kolla läget.

    Ja alltså hur underbart hade det inte varit med ett plus innan man går på semester?? Tyvärr hinner man väl inte med ett till försök innan sommaren om det inte funkar på första.


    Okey,vad bra! Vet du vad det är för blodprover? Jag tog aldrig något sånt under min sprut-period. Nej, överstimulering är inte vanligt och om det finns risk för det så gör dom ju som för mig, endast äggplock. Får hoppas du slipper det så att du får sätta in på en gång!

    Nej, precis. Man hinner ju inte med något mer innan sommarupppehållet. Vi får hoppas att det blir guldägg för oss :)
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...