• Äldre 23 Jun 21:22
    2600 visningar
    2 svar
    2
    2600

    Utbildning slut på CSN

    Min dotter har slut på CSN. Hon är ensamstående mamma.  Hon arbetar tillfälligt men finns det någon möjlighet ni känner till att få ytterligare hjälp så att hon kan slutföra sin utbildning? Jag uppskattar att det handlar om en termin.
    OM det inte finns sådana möjligheter, finns det andra utbildningar för sådana som inte har CSN, någon utbildning som är kort, där man får visst ekonomiskt stöd och där det finns en säkerhet att få arbete efter avslutad utbildning?

    Vänliga hälsningar,
    Malin

  • Svar på tråden Utbildning slut på CSN
  • Äldre 24 Jun 04:46
    #1

    På högskolenivå eller? Har hon inte tagit ut CSN för gymnasienivå finns ju den möjligheten - dvs läsa på komvux samtidigt. Förslagsvis de lättaste kurserna hon kan hitta. Problemet kan bli att få kommunen att godkänna detta, när det inte gäller behörighetsgivande studier eller studier mot en gymnasieexamen.

  • Äldre 24 Jun 06:02
    #2

    CSN ger ju 240 veckor för eftergymnasiala studier, det är sex år på heltid. Har hon redan läst sex år på heltid och bara har en termin till examen känns det ju dumt att byta bana helt nu.

    Fler veckor kan ges om synnerliga skäl finns (t ex för att erhålla examen när komplicerande omständigheter man inte kan rå över funnits). Begär fler veckor? Läs på CSNs hemsida hur. Annars kanske hon kan studera på deltid och arbeta på deltid för att ta examen?

Svar på tråden Utbildning slut på CSN