Inlägg från: Anonym (Bea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bea)

    Fråga om nyckelhålsinkontinens

    Anonym (Simone) skrev 2018-07-11 16:56:09 följande:

    Är barnmorska och uroterapeut och har svarat i en annan tråd men gör det här igen eftersom det här är något jag får många frågor om på jobbet.

    Det är för att man ofta kissar precis när man kommer hem, om det första man gör är att kissa så fort man kommer till jobbet kan man känna av det då också. Bästa sättet att träna bort det är att helt enkelt se till att inte vara så kissnödig att man behöver gå direkt på toaletten när man kommer hem, försök gärna hålla dig en stund efter att du kommit hem även om du behöver kissa. Då kommer du efter ett tag inte känna av den här reflexen lika starkt längre eftersom hjärnan inte gör samma undermedvetna koppling mellan att vrida om nyckeln i låset och gå direkt på toaletten.

    Den här reflexen är så pass vanlig att de flesta kvinnor och män känt av den någon gång, skillnaden är tyvärr att kvinnor generellt har lättare för att läcka i sådana situationer pga kortare urinrör och svagare bäckenbotten som inte klarar hålla emot det ökade trycket från blåsan lika bra. Det allra flesta klarar sig från att kissa på sig regelbundet men om du gör det så finns det hjälp att få. Väldigt många kvinnor som råkat ut för en olycka någon enstaka gång eller två däremot men det kan vara nog så jobbigt eftersom det ofta inte bara är en skvätt utan en stor mängd som läcker. Du behöver inte känna dig ensam om det har drabbat dig någon gång.

    Brukar rekommendera den här artikeln till vänner och patienter som bara har lättare besvär, har du allvarligare problem rekommenderar jag att du besöker en vårdmottagning. www.shape.com/lifestyle/mind-and-body/why-do-you-have-pee-closer-you-get-bathroom


    Tack. Intressant att läsa hur hjärnan fungerar. Jag måste alltid låtsas som att det står en viktig person innanför dörren så att hjärnan fattar att den inte kan gå på toa. Ibland är det kungen som står där.. haha.
Svar på tråden Fråga om nyckelhålsinkontinens