Inlägg från: Meej |Visa alla inlägg
  • Meej

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Hoppar in här också då!

    Lite olika enligt olika appar, men är beräknad precis i början av mars. Det blir vårt tredje barn och är lite av en sladdas då yngsta kommer vara sju när liten kommer. Båda de föregående är födda lite tidigt, men inom fullgången tid, så det är möjligt att det blir en februaribebis också. Men bara för att jag tänker så kommer jag säkert gå över två veckor med den här..!

    Mina symtom har klingat av ganska mycket. Är väldigt trött och har ett lätt illamående hela tiden, vilket också blir värre när jag inte ätit på länge. Uppblåst som en ballong, men det kan jag vara emellanåt ändå. Är inte så stor, så minsta fis i tarmarna syns på mig.. Tungan ute

  • Meej
    VP88 skrev 2018-07-03 14:02:17 följande:
    Hej!

    Grattis till plusset!

    Har nu äntligen plussat igen efter 1,5 års väntan för att se om kroppen funkar efter mitt utomhavandeskap jag fick i februari förra året. De var då tvungna att plocka min vänstra äggledare :(

    Innan dess hade jag 2 MF 2016 och 2 MF 2015.

    Nu håller jag tummarna att detta går vägen! Är idag på 4+4 och har fått tid för VUL 23/7 och hoppas jag äntligen får positiva besked!
    Tufft! Hoppas verkligen att det går vägen den här gången!
  • Meej
    Frallanz skrev 2018-07-03 20:59:53 följande:
    Vad mysigt med en "sladdis" :D då har du hjälpredo sen då hihi. Jag är jättesugen på o se hur vår kille är som storebror, han är ju jättemysig o älskar bebisar så ska bli spännande o hoppas det håller i sig tills dess haha.
    sussovich skrev 2018-07-03 13:31:58 följande:

    Hej :).

    27år, Jag är beräknad 3/3 enligt appen och detta blir mitt första barn. Helt otroligt att man är gravid, tog sig på första försöket så har haft otroligt tur! Nu hoppas jag att lillen vill stanna kvar där inne :). Första besöket till BM blir nästa vecka på fredag (6+6).

    Symtom jag haft är, illamående som kommer o går, mycket molvärk i vänster sidan mest, extremt trött, hungrig, humörsvängningar, känslig, lite glömsk till o från, brösten har växt, mycket svullen mage (kan inte knäppa jobb byxorna längre.. haha)..


    Välkommen! Och GRATTIS!
    Haha, ja, det är samma med vår äldsta - hon bara pratar om bebisar just nu. Hoppas att hon är lika entusiastisk när det kommer en hit..! Mina döttrar är ganska nära varandra i ålder, så jag har aldrig upplevt det där med att de är medvetna om att de ska bli syskon. Men jag kan tänka mig att det är en ganska mysig tid när ett storasyskon myser och pratar med magen och undrar vem som är därinne också.. :)
  • Meej

    Godmorgon! Var på inskrivning på barnmorskemottagningen igår. Kändes bra och alla värden låg bra, men bm lät skeptisk till nipt och verkade föredra kub. Någon annan som har några tankar?

    Fick tid för VUL i v 8. Tydligen ska de införa det som standard för alla här. Bra grej tycker jag!

  • Meej
    Lillasyster82 skrev 2018-07-06 11:24:08 följande:

    Jo, det tror jag också är viktigt att prata om det innan. Men jag och min man har inte hunnit prata om det än hur vi ska berätta, när, var, hur?! Vi får se hur vi gör men tycker det är intressant att höra hur andra tänker.


    Vi har en åttaåring och en sexåring. Vi tänker nog att vi berättar efter det tidiga ultraljudet 9/8 om allt ser bra ut. Framförallt för att de ska få en förklaring till varför jag är så trött och inte riktigt som jag brukar. Men vill ändå vänta till dess dels för att de ska slippa besvikelsen om något går fel och för att de ska slippa hålla det hemligt..
  • Meej
    Lillasyster82 skrev 2018-07-07 11:59:07 följande:

    Åhh, tycker inte jag känner några symptom idag... Vill ju känna lite så jag vet att det finns något. Har svårt att förstå, tänker att jag bara hittat på allt... Så tänkte jag i och för sig med sonen även efter både vul och rul.

    Ta hand om er och ha en bra helg! ?


    Jag förstår vad du menar. Är alldeles överdrivet orolig just nu för att jag kanske känner av för lite. Mår lätt illa och har lite känningar i mage och bröst till och från, men jag är alldeles för pigg. Var jättemycket tröttare vid mina tidigare graviditeter.. Betyder det att något är fel..? Fasen att en aldrig kan få känna sig nöjd och till ro.. Ser fram emot ul i aug, men det känns som en evighet dit!
  • Meej
    Sosarora skrev 2018-07-09 18:47:54 följande:

    någon i tråden som är ifrån Göteborg? jag har ju gjort ivf och ska eg inte skriva in mig på mvc förrän efter första ultraljudet på IVF kliniken. det görs i regel vecka 7+. men nu är det semesterstängt när jag är i den veckan o öppnar inte förrän augusti och jag har fått ultraljud när jag är i 9+4. Därför tyckte kliniken jag skulle skriva in mig på MVC innan jag gjort ultraljudet. De tyckte jag skulle ringa med en gång, vilket jag inte gjort än.....


    Därför undrar jag, hur har ni tänkt och tänker när det kommer till att välja mvc? tar ni den närmsta? eller en med bra betyg? kanske privat? kollat lite på barnmorskegruppen som verkar vara både privat och statligt finansierad. 


    Någon som har ngn bra att rekommendera i GBG?


    Jag går hos en av de närmsta barnmorskemottagningarna (Närhälsan Krokslätt). Har gått där mina två tidigare graviditeter och varit jättenöjd, så jag ser ingen anledning att byta. Men jag har hört gott om barnmorskegruppen också, så ligger de bra till för er så är det säkert ett bra val! Jag tänker att det handlar mycket om personkemi med den barnmorska ni möter oavsett var det är, och det är svårt att veta innan. Lite som hur det ska fungera med grannar när man flyttar..! Men testa, och trivs ni inte av någon anledning så byt tänker jag : ) Det ska man inte vara rädd för att göra om personkemin inte fungerar!
  • Meej
    LittleSunshine84 skrev 2018-07-10 20:12:33 följande:

    Verkar vara många som redan mår illa!

    De som är äldst i tråden är i vecka 6?

    Jag hade gravidarium hyperemesis sista graviditeten och hoppas slippa det igen :)


    Ush då. Då blev du inlagd med dropp och hela baletten? Inget kul! Tycker mitt illamående räcker alldeles utmärkt.

    Ja, v 6+x, eller sjunde veckan nu, borde ju vara längst gånget för att hamna i mars.
  • Meej
    YKY skrev 2018-07-11 08:40:38 följande:

    Vad roligt, där har jag bokat in mig! Det är min första graviditet, så allt är nytt för mig. Vi har första besöket imorgon (då är jag 6+6, så det är tidigt). Vilken/vilka barnmorskor har du gått hos där?


    Vi har redan varit på inskrivning, så vi var där ännu tidigare. Tror de brukar köra med tidig inskrivning och sedan uppföljning efter kanske sex veckor. De informerade oss också om att de börjar med tidigt ultraljud för alla nu efter sommaren, så det var en glad överraskning! Vi går hos Åse och gjorde det första grav också. Minns inte vem vi gick hos andra grav faktiskt.. Men det var ju några år sedan och jag är dålig på namn.. Vem ska ni träffa? Bor ni i Mölndal?
  • Meej

    BF-LISTA;  

    Meej - 6/3

    Frallanz - 7/3  

    Janesan - 7/3 

    Långväntanefterdig - 9/3

    LittleSunshine 18/3

    Aleakim90 - 19/3

  • Meej

    Sätter 6/3 trots oklart datum. En del appar visar 7/3 och en del 5/3, baserat på trolig äl, men jag har väldigt oregelbunden mens, så det är inte helt lätt att räkna ut. Får se vad de säger för datum efter vul och ändra då!

Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL