Inlägg från: Anonym (Nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nej)

    Vill inte!! Vill behålla

    Snart dags för abort! Jag vill inte! Jag gråter och går in och ser hur utvecklingen är vecka för vecka. Just nu ska den vara stor som ett äpple.

    Jag vill inte!!!!!!! Jag är så ledsen!! Det känns som jag dödar!!

    Min sambo vill inte just nu.

    Jag känner många som inte kan få barn och det gör ont i mig. Jag frågade om jag fick föda fram barnet och adoptera bort om det var friskt men sambon ville inte. Varför ta bort ett liv!!! Många kan inte ens få och här ska jag ta bort!!

    Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle se ut, jag tror starkt på att det är en flicka, jag har känt det bara.

    Jag hoppas jag kan övertala sambon. Om han inte vill får jag respektera och tänka att det inye är rätt nu. Jag är så rädd att bli ensamstående och skaffa barn med någon jag sedan ångrar .

    (Vi använde kondom. Mina p-piller hade tagit slut och ville testa nytt så där emellan använde vi kondom. Men ena gången så åkte den ut i mig kondomen och andra gången sprack den. Så behöver ni inte fråga om hur det hick till! )

  • Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla
  • Anonym (Nej)
    Corneliass skrev 2018-07-06 10:38:23 följande:

    Åh gud.. Vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att jag beklagar för hur det kommer att sluta. Jag tycker verkligen att du ska prata med någon slags utav professionell person, kurator eller liknande. 

    Var stark!


    Tack snälla. Jag hoppas att dessa dagar jag kan ändra min sambos tankar.
  • Anonym (Nej)
    OlgaElvira skrev 2018-07-06 11:09:28 följande:

    Om du känner så stark fundera ett varv till. Be om en samtalskontakt för att reda ut dina tankar och känslor.

    Din sambo vill inte ha detta barn och det är därför du överväger en abort då du inte kan tänka dig att bli ensamstående förälder. Säger din sambo att relationen är över om du behåller?

    Hur känner du för att fortsätta relation med någon som du känner pressar dig till en abort?

    Ibland måste man ta svåra beslut. Beslut som man måste leva med och det är bara du som kan ta det.


    Han har inte sagt det att det är över. Men min känsla känns så. Jag tror inte han skulle palla. Det skrämmer mig. Jag vill inte bli ensamstående men jag har ju min familj som hjälper mig. Jag måste fundera dessa få dagar.

    Jag kommer hata min sambo för att ha tvingat mig till abort. Men sen kanske det är så att han inte är den rätta? Att det inte är meningen med honom. Så försöker jag också tänka.

    Jag måste verkligen tänka men tiden rinner iväg. På måndag ör det dags så jag måste även få tid att prata med sambon.

    Jag försökte visa bilder hur bebis ser ut nu och hur utvecklingen är. I hopp om att han skulle ändra sig,
  • Anonym (Nej)

    Jag har läst era svar men inte vetat vad jag ska svara. Men tog tabletten igår på sjukhuset mifogyen eller va den heter. Och i morgon är det dags. I mitt tankspridda huvud Skrev jag fel dag men är i morgon och inte idag.

    Det har varit väldigt ledsamt och bara funderat men efter jag tog tabletten igår så känns det bättre. Det tog emot att svälja den men efter det att jag svalt den så kändes det som att det inte finns något alternativ kvar.

    Nu finns det bara en väg. Efter jag pratat med läkaren i samband med tabletten ang att jag druckit och rökt det sista så sa hon att risken är stor att fostret tagit skada och det kändes lite tryggare att höra än de att folk säger att det inte påverkas vilket jag helt inte går på. Men det var ju inte det som var avgörande, bara kändes lite lugnare för mig och ja kan nu intala mig att det kunde blivit skaderisk på fostret. Blir lättare för mig att tänk så.

    Jag och sambon har pratat en massa och han ska följa med mig för abort.

  • Anonym (Nej)

    Tog smärtstillande och cytotec nu. Mår illa och försöker att inte spy.

    Nu väntar jag och är beredd för smärta från helvete.

    Jag är rädd, mest nu för att det ska göra ont!

    Nu vill jag bara att allt ska vara över. Strax åka in till sjukhuset.

  • Anonym (Nej)
    Fågel Flax skrev 2018-07-09 20:45:26 följande:

    Bra att du pratade igenom det med en läkare och känner dig säkrare nu.

    Bra också att du inte är ensam imorgon. Och att du och din sambo kunnat prata igenom det här.

    Jag förstår att det är en ledsam situation för dig oavsett, men att det ändå kan vara skönt att ha kommit till ett beslut.

    Stor kram.


    Tack så myckEt. Ja det känns bättre för nu finns bara en väg. Det var inte min tur denna gång men det kommer. Kram
  • Anonym (Nej)

    Var inne 8.00 på sjukhuset. Vid 9.00 fick jag 2 tabletter till att föra upp och jag och sambon började promenera. Klockan 10.00 började jag spy och fick så ont. Kändes som jag ville bajsa så satte mig på toa flera gånger och spydde samtidigt av smärtan.

    11.00 fick jag 2 till att föra upp. Jag försökte gå men hade så ont!! Fick oxynorm men kände inget av den och spydde en stund senare.

    Vid 13.00 hade jag suttit på toa största delen och då lossna det! Men tyvärr så satt det fast jag ställde mig upp och då såg jag att den hängde i navelsträngen. Det var en extremt jobbig syn så jag fick panik och skrek på barnmorskan som fick låsa upp dörren utifrån. Hon kapade navelsträngen och sen fick jag en spruta på rumpan som skulle hjälpa moderkakan att komma ut. Den kom en halvtimma senare.

    Det hela var smärtsamt och utdraget, sjuksköterskan och barnmorskan varna mig på morgonen att det kommer kännas som en förlossning då det blir som att föda fram barnet då det är så långt gånget. Jag har gjort en abort förut som jag inte ville ha och var då o vecka 6.

    Jag ör så glad att sambon fanns där vid min sida hela tiden.

    Men nu sitter jag här efter att ha sovit hela kvällen tom. Det fattas något och jag är ledsen.

    Jag ska sätta in spiral men vågar inte! Jag vill få barn inom snar framtid! Om jag sätter in spiral så tar jag ut den sen när vi är redo och då kanske kroppen tar ett år på sig för att bli gravid?? Då kanske det blir om 2 år!!

    3 år? 4 år? Jag vill ju bara bli en mamma.

    Jag ångrar att jag tog bort!! Hade jag behållt så hade det fötts i januari och tills dess hade man hunnit ordna massa!! Gud vet när man blir gravid nästa gång.

    Det känns fel detta. Men det beror på att jag såg fostret!!!

    Jag såg allt! Den var lång och man såg tydligt allt, små armar och ben och man såg tydligt nu att det var en. Inte bara en klump. Armarna var böjda upppt och benen var ?vikta?. Den synen..... de hade varnat mig men jag var inte beredd på den synen.

    Jag kommer drömma mardrömmar,

  • Anonym (Nej)
    Mytilio skrev 2018-07-11 09:06:00 följande:

    Vad tråkigt att höra att det blev en så jobbig upplevelse. Du måste vara snäll mot dig själv nu och överväg att få prata med någon om det du precis upplevt och de bilder som finns kvar på din näthinna. Det finns hjälp att få! Plåga inte dig själv i onödan.

    Du behöver inte sätta in en spiral!! Det är ditt val och gör det inte om det känns fel. Jag fortsatte med p-piller efter min abort och det gav mig bara ännu mer ångest, att veta att jag själv förhindrade något (återigen) mot min egen vilja. 

    Jag slutade med p-piller efter några månader och la över ansvaret för preventivmedel på min kille. Jag fick ju hela ansvaret i knäet för att jag blev gravid trots att han inte gjorde ett skit för att ta sitt ansvar att skydda sig. 

    Känner med dig av hela mitt hjärta och önskar att du inte behövt genomlida detta!


    Tack snälla. Jag funderar om jag är lika ledsen här om några dagar att skaffa hjälp.

    Ja tänker att med p-piller kan jag avbryta när jag vill. Med spiral måste jag boka tid och åka in för att ta ut.

    Jag känner så med som du gjorde. Tråkigt verkligen att du kände så.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Ninah) skrev 2018-07-11 09:06:14 följande:

    Vilken vecka var du i?Önskar dig all styrka i din beslut.


    Jag var i vecka 15. Jag har efter min p-stav aldrig fått tillbaks min regelbundna mens. Små blödningar som är i en dag bara är inget ovanligt. Så därför märkte jag inte av det. Jag har gått upp i vikt och fått större bröst men trodde det berodde på all godis jag vräker i mig (är sockerberoende och äter efter kvällsjobb så blir sent). Hade ont i magen och mådde illa men efter besök hos VC så sa det att jag hade magkatarr. Jag trodde då det var så. Kunde ju inte äta utan att få ont och må illa.
  • Anonym (Nej)
    Fågel Flax skrev 2018-07-11 10:32:21 följande:

    Vad fina svar du fått!

    Jag tycker samma, och skrev till dig inatt, ett långt inlägg. Men plötsligt uppdaterades sidan och inlägget bara försvann.

    Hursomhelst så ska du veta att mycket av det du känner just nu är en chock- och sorgereaktion. Det kommer att gå över, men du får härda ut, och var snäll med dig själv.

    Med snäll med dig själv menar jag att gå inte för djupt in i det nattsvarta, avbryt dig själv om du börjar få panik och sådant. Panik är ett otäckt ställe att vara på och hjälper en inte ett dugg, utan bara stjälper. Du behöver inte vara på ett sådant ställe, som redan gått igenom så mycket och är försvagad till kropp och själ just nu.

    Sätt då hellre på en actionrulle eller vad som helst som kan distrahera en stund.

    De andra tankarna och känslorna som är mindre extrema kan du låta komma, bit för bit. Psyket kommer att låta sorg och annat bubbla upp till ytan med jämna mellanrum, för att det ska bearbetas. Först bubblar det mycket, och sedan alltmera sällan. Så du får härda ut.

    Du kommer kanske alltid att få någon bubbla upp till ytan då och då, och då bara tar man sig tid till bubblan en liten stund, och låter den sedan gå. Blir lite ledsen när det är så, lite ånger när det är så, lite förnuft när det är så...

    Och vet du, om du var så långt gången så hade läkaren absolut rätt... det är faktiskt stor risk att fostret var skadat. Det hade varit ännu värre än den här aborten, om barnet fötts skadat på grund av alkohol och tobak ju.

    Mardrömmar, var inte rädd för dem. Det är bara som man tänker i sömnen, och i bilder. Vaknar du och haft en sådan mardröm så gör en kopp te eller något sådant, och lugna ner känslorna igen. Som sagt, det är bara att ta sig igenom det, så går det över för den gången.

    Efter en abort vill läkarna gärna sätta in en spiral. Det verkar vara deras favorit. Antagligen tänker de att du varit gravid två gånger och kondomen sprack. Men jag tycker ändå likadant, att du måste inte välja just spiral, om du inte vill det.

    Vi kvinnor har i regel många ägg, och vi förlorar flera stycken av dem vid varje ägglossning. En gång i månaden blir vi av med kanske 5-30 chanser till att det kunde blivit en graviditet. Och då sörjer vi inte de äggen. Vi tänker inte på det ens.

    Hemskt förfärlig och smärtsam upplevelse du fick. Men det var troligen ödet på något sätt, och hoppas att du pö och pö kan lägga det bakom dig, kanske i små små steg först, där du bara tillåter dig själv att vara ledsen och inse att det var ett trauma du gick igenom igår.

    Det har inte gått lång tid.

    Jag tycker att du så småningom när du orkar det kan börja planera för barn i framtiden. Det blir en helt annan sak när de är planerade, man kan ha saker och sig själv i ordning. Nu vet du att du VÄLDIGT gärna vill ha barn, och det är en bra upplysning att ha om sig själv.

    Ha i huvudet att en majoritet av kvinnor börjar få aningen försämrad fertilitet vid 25, vid 30 dalar den mer, och vid 35 så sluttar fertiliteten neråt ännu kraftigare. Efter 40 år är det en lodrät vägg neråt, där fertiliteten försämras månad för månad. Vid 42-43 års ålder är det 1% chans att bli gravid.

    För några kvinnor stämmer inte dessa fakta, utan deras läge att få barn är bättre eller sämre.

    Jag vet inte din ålder och din kropp, och det spelar också roll att du vill ha barn så fort som möjligt.

    Nu har du gjort det här mycket för din sambos skull. Så när ni gått igenom den här sorgen och chocken, alltså inte nu men sedan, så får ni sätta er ner och prata. Jag tycker gott att nu får han göra någonting för din skull, nämligen att gå med på att vara med och planera för barn inom en rimlig tid. Tänk också på att ni ska hinna få syskon till barnet om ni vill det.

    Jag vet inte vad som är rimlig tid, vad ni har för ålder och vad ni har för saker att ordna upp. Det får ni diskutera.

    Samtidigt låter det ju inte som att du vill vänta 3-4 år iallafall, så kanske om 2 år?

    Om han inte kan göra det, och vara med på det, så har ni kanske inte samma syn på frågan, och då blir det ett problem, för barnlängtan ska man ta på allvar.

    Men nu kära TS, du ska bara just nu ta han om dig, vara snäll med dig, ta hjälp av alla du vill omkring dig, och glöm inte att det finns jourhavande präst och andra att prata igenom händelsen med, om du behöver det.

    Du låter som en tuff tjej, och det var jättestarkt av dig alltihopa, och vi klarar mer än vi tror också.

    Jag önskar dig ALLT gott nu, och jättestor kram


    Tack så otroligt mycket <3. Önskar detsamma till dig.

    Det undermedvetna är mina mardrömmar. Att jag inte ville. Jag är faktiskt rätt gammal 32 år så min biologiska klocka tickar. Jag är rädd att bli ensam.

    Som du skriver så kan det bli svårare ju äldre man blir. Men sambon och jag prata om att vi kan försöka om 1-2 år om det ser bra ut för oss med allt omkring.

    Jag ska samla mig nu och tänka att det var Det bästa just nu, det var inte tid för det nu. Som du skriver så är det så att det kan ha blivit skador. Jag var ju i vecka 15.5 och drack för bara 2 veckor sen en hel helg. Detta var bästa nu. Tack snälla ska tänka på allt du skrev om. Det känns bättre nu att ha läst alla. Självklart kommer jag vara ledsen men det får jag. Som tur är har min sambo förståelse och han kan jag prata med också.
Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla