• Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 6 Jul 12:50
    15079 visningar
    93 svar
    +1
    93
    15079

    Vill inte!! Vill behålla

    Anonym (Sksambo) skrev 2018-07-06 11:44:18 följande:

    Skit I din sambo!! Är ju din kropp!

    Hur ska du kunna förlåta honom efteråt? Är ju inte bara en "ångra knapp" liksom.... Och om du sen I framtiden inte lyckas plussa, kämpar år efter år....

    Nej, jag skulle tala om för den sk sambon att knulla leder till barn, ifall han är trögfattad. Han får stå sitt kast. Börjar han gnälla så tycker jag du ska strunta i honom! Han lär växa upp så småningom, kanske...

    Och läs detta ifall du funderar på abort:

    blogg.mama.nu/elaineeksvard/2017/07/05/ratt-att-gora-abort-men-ratt-att-fa-veta-de-psykiska-konsekvenserna/

    Kanske kan du få sambon att förstå?

    Lycka till!!! Styrkekram!!


    Hon blir inte tvingad till abort. Men han kan bli tvingad till att bli pappa. Hur ska han kunna förlåta henne om hon tvingar honom bli pappa till ett barn han inte vill ha? Han kanske drömmer om att en dag få en kärnfamilj i en relation där det känns rätt med barn? Han kanske hatar henne för att hon tar bort den drömmen för honom? Hatar henne för att han inte kommer få chans att vara den pappan han vill kunna vara?

    Jag hade verkligen hatat dem som tvingade mig att få barn med fel person eller i en tid i livet då jag inte var redo. Jag ville ge mina barn allt. En kärleksfull och mogen kärnfamilj med föräldrar som varit tillsammans länge. Jag ville ge dom en barndom med föräldrar som båda hade råd att vara hemma länge och mycket. Och en uppväxt på landet med skog och djur. Därför väntade jag tills jag var 30+ och kunde ge barnen detta. Jag ör så glad att ingen kunde tvinga på mig ungar som var tvingade att växa upp med mindre.

    Dom flesta vill inte ha barn med varenda person som man har samlag med. Dom flesta tror också att barnaskapande är ett gemensamt beslut.

    Enligt statistiken så ångrar mycket få personer en abort. Den vanligaste känslan efter en abort är lättnad enligt forskningen.
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 6 Jul 13:01
    #12
    +1
    Anonym (Sksambo) skrev 2018-07-06 12:54:22 följande:

    Good for you!

    Men alla får inte det exakt som de drömt om. Vissa tvingas välja mellan två ting de helst inte velat, eftersom detta är livet och inte något "perfekt".

    Hoppas du är nöjd med ditt liv.


    Precis! Man gör VAL! Ts väljer mellan abort eller behålla barnet ( och troligtvis bli ensamstående) . Det är hennes val. Hon behöver inte förlåta någon om hon för abort. Hon väljer helt själv. Dom som inte har något val är bebisen och sambon. Bebisen kan inte välja att komma till en trygg relation med två villiga föräldrar. Pappan kan inte välja om han vill ha barn eller inte.

    Ts kan få exakt det hon drömt om. Det kan nästan alla friska svenskar. Det handlar bara om hur mycket man vågar och vill. Sambon är den enda som inte kan få vad han drömmer om ifall ts väljer att behålla.

    Jag är väldigt nöjd med mina val. Jag önskar att fler barn fick komma välplanerade till familjer som är redo. Många barn lider av fattigdom, separationer och känslan av att vara oönskade.
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 6 Jul 14:01
    #16
    +1
    Anonym (J) skrev 2018-07-06 13:30:52 följande:

    Han blev inte tvingad. Han valde att ha sex och då blir det barn ibland.


    Nu skyddade sig paret aktivt mot graviditet. Någon som brukar betyda att båda är överens om att man inte vill ha barn tillsammans.
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 6 Jul 14:09
    #17
    +1
    Anonym (Sksambo) skrev 2018-07-06 13:27:58 följande:

    Jag får känslan att du aldrig behövt göra nån abort, eftersom du verkar tro att det är så "enkelt"..


    Ingenting är enkelt. Att välja det liv man vill leva är aldrig enkelt.Oavsett om det handlar om att flytta, göra abort, studera eller separera.

    Att inte höra aktiva och medvetna val är oftast enklast förvaringen. Att inte göra abort kan vara enklast för stunden. Men om man funderar några steg längre och ex gör valet : ensamstående med ett barn som eventuellt i bästa fall får en styvmamma och umgänge med pappan i framtiden eller vänta och eventuellt få en kärnfamilj med en villig och längtande pappa så bli det svårare.

    Varför tror du att människor med lågbegåvning och missbruk ofta har många barn med många olika män? Det är inte för att dom gjort medvetna och aktiva val att behålla. Det är för att dom inte har förmågan att tänka långsiktigt.

    Jag har inte gjort abort men jag har gjort fler och säkert svårare val i livet
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 6 Jul 21:59
    #27
    +1
    Anonym (Nja) skrev 2018-07-06 21:27:58 följande:

    Kan man absolut inte tänka sig att få barn under några omständigheter så får man antingen sterilisera sig eller låte bli sex. Du tycker att det är rimligare att kräva abort av kvinnan än ansvar för sina handlingar av mannen?

    Och här har du en människa av kött och blod som ångrat sin abort i sex år. Vet flera andra i samma situation.


    Jag har väl aldrig skrivit att någon bör kräva abort??

    Jag har tvärt om skrivit att ingen kan tvinga ts till någonting! Ts står för hela valet. Det är bara ts som kan tvinga sin sambo till saker.

    Det är däremot fullt naturligt om relationen tar slut. Ts kan inte tvinga mannen att stanna med henne. Jag antar att hon inte vill att han ska stanna även om han känner sig överkörd, lurad och tappar all kärlek och tillit.

    Du ångrade ditt val. Men det var fortfarande ditt val. Du gjorde abort fullt frivilligt och medvetet. Visst finns det dom som ångrar sina val. Men forskningen är solklar. De allra flesta är nöjda med sitt val.

    Jag ångrar hellre en abort än ett barn. Och jag gör hellre abort 100gånger om än att utsätta ett barn för en dålig barndom.
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 7 Jul 10:26
    #33
    Anonym (Nja) skrev 2018-07-07 08:48:01 följande:

    Du är väldigt tydlig med att hans önskan bör väga tyngre än hennes. Menar du inte det så har du formulerat det knasigt. Det är inte mannen som behöver göra en aktiv handling för att avbryta livet som redan växer av och hänger ihop med mammans kropp.

    Tveksamt om forskningen tar hänsyn till hur det känns även för dem som inte ångrar det. Man kan må dåligt ändå. Pratas om att det bara är en cellklump men oftast har hjärtat börjat slå. Ögonen börjar bildas osv. Det är inte så okpmplicerat för alla.

    Det är väl för övrigt brukligt att hänvisa till något mer specifikt än ?forskningen?.


    Jag refererar till nåt så luddigt som forskningen eftersom att västerländsk forskning är rätt överens på området. Statistiken som gjorts visar också på tydliga siffror som inte kan tolkas annorlunda. Men jag kan referera till en godkänd forskningsartikel bland hundratals : Abort?en tabubelagd rättighet

    Anneli Kero

    Läkartidningen 102 (48), 3677-80, 2005
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 7 Jul 11:19
    #35
    +1
    Limajo skrev 2018-07-07 10:44:19 följande:

    Men bara för att flertalet inte ångrar abort betyder det inte att ts skulle göra det. Bland alla aborter i de studier du hänvisar till finns ett mycket stort antal kvinnor som inte vill ha barn av olika orsaker. Ts vill ju behålla men tvingas överväga abort av sin sambo. Jag tror knappast du hittar nån forskning som särredovisar den gruppen. Därför är din hänvisning irrelevant.


    Hon tvingas inte till någonting!
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 7 Jul 14:02
    #37
    Limajo skrev 2018-07-07 12:42:35 följande:

    Nähä, så att säga åt sin sambo sedan flera år att hon måste göra abort är inte att tvinga henne att _överväga_ det?


    Var har hon skrivit att att han sagt att hon måste göra abort?
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 7 Jul 14:27
    #39
    Limajo skrev 2018-07-07 14:12:21 följande:

    Nej det står inte bokstavligen att han sagt att hon måste göra abort men jag förståe inte hur man kan tolka detta på något annat vis. Om man inte tar väldigt lättvindigt både på aborter och relationer...


    Så att säga att man inte vill ha barnet är amma som att tvinga någon till en abort?

    Vad ska en man göra då för att inte bli anklagad för att tvinga någon? Låtsas vilja ha barnet och sedan dumpa henne när bebisen är född? Hålla tyst om dina känslor och må skit och leva olyckligt som en martyr i förhållandet resten av sitt liv?

    Är det inte bäst när mannen är ärlig?
  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 7 Jul 17:57
    #42
    Limajo skrev 2018-07-07 15:25:24 följande:

    För tredje gången så skriver jag tvinga till att _överväga_ inte att göra. Förstår du inte skillnaden?

    Det är en sak att säga att man helst inte vill ha barn nu, en annan att stå fast vid den åsikten trots att det uppenbarligen inte är vad mamman vill med tanke på vilka konsekvenser det medför. Sen är det helt självvalt av mannen om han vill må skit och leka martyr för att han blivit pappa. En mogen man tar ansvar för situationen som han varit med och skapat. Om tanken på barn var så främmande för honom hade han kunnat låta bli att ligga med henne.


    Du kan tänka dig få barn med alla du någonsin legat med. Trevligt för dig. Men jag tror att majoriteten av vuxna bara vill ha barn med en person och bara vill ha barn med den bästa möjliga medföräldern. Många anser att man kan ha sex tidigare i ett förhållande och inte behöver hålla på sig i 5-10 år in i förhållandet.

    Att tvingas överväga något är inget tvång. Det är ett förslag. Och det är inte så svinnigt att framföra dina känslor som du vill få det att låta som. Bra att han är rak och ärlig så ts kan ta sitt beslut med öppna ögon. Hur skulle sambon kunna framfört sina känslor så att ts inte kände sig tvingad att överväga abort?

    Hur fungerar ditt förhållande? Vill du ha en partner som är rak och ärlig? Vill du veta hur din partner känner innan stora beslut? Hade du velat ha barn med alla du haft sexuellt umgänge med? HAR du kanske väldigt många medföräldrar till dina barn?
Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla