• Anonym (A)

    Värmeböljan - hur gör ni för att klara er ?

    Det har varit otroligt het torr sommar och både hundar och människor har haft stora problem med hettan, jag undrar hur man gör för att inte få solsting eller bli allvarligt överhettad? Och hur gör man för att orka gå ut och göra någonting? De flesta stannar inne och säger det är för varmt.

    / A

  • Svar på tråden Värmeböljan - hur gör ni för att klara er ?
  • Anonym (Älskar vintern)

    Jag och hundarna avskyr denna värme!
    Vi går långpromenad tidig morgon och sen kväll, däremellan korta kisspauser. 
    Håller mig helst inomhus under dagen. 
    Resorb är toppen och det finns i många olika smaker. 

  • Anonym (l)

    Där vi bor är det varmare än på många många år. Min 85 åriga morfar säger att han aldrig varit med om liknande ihållande värme. Vi har haft 2 dagar med lite regn och moln. I övrigt har det varit sol och 25-30 grader hela tiden från mitten av maj. Då tycker inte jag det är konstigt att det finns dom som har svårt att klara av värmen..

    Plus att torkan har orsakat flera svåra bränder, djuren har inte mat. Bönder kan tvingas slakta sina djur.. Älgkalvarna är mindre än vanligt hos oss och kommer kanske inte klara en vinter.. Bristen av regn i kombination med värmen orsakar detta. Struntprat att det bara är skönt!!

  • Celaena

    Så himla löjligt av alla som bara "det är inga onormala sommartemperaturer". Nej, det är inga extrema temperaturer. Men en normal sommar brukar vi ha ganska växlande väder och temperaturer. Nu har vi haft relativt höga temperaturer och skinande sol så gott som varje dag i flera veckor. För de som är värmekänsliga så är det jobbigt som fasen. 
    Jag märker definitivt av effekten på mina djur. Katter, hundar och hästar är alla påverkade av värmen. 


    Jag tål kyla mycket bättre men jag går inte runt och säger till att som har svårt med kylan att herreguuud det är faktiskt HELT NORMALT med -20 i Sverige, det har inte varit onormalt kallt!

  • Pope Joan II
    EnAnonumius skrev 2018-07-13 09:56:57 följande:
    Tja, Fjärilkär tipsade ju om vätskeersättning, d.v.s Resorb. Jag själv har det hemma.
    Kan du ge mig en hållbar anledning till varför man skall köpa på Pressbyrån och betala 2½ gånger mer för färdig vätskeersättning 50cl flaska, än att köpa Resorb och blanda själv på 50cl?

    Jag ser inte vitsen. Att betala dyrt, när man kan göra det billigare hemma och ta med sig ut i flaska?

    Men jag är villig att lyssna om du kan ge en bra anledning på varför man skall betala dyrt för vätskeersättning, än att blanda egen vätskeersättning för c:a 2½ gånger lägre pris.
    Varför ska någon ge dig en hållbar anledning till det? Du gör väl som du vill, blanda egen för all del. Det var ett tips från den medlemmen och inte en uppmaning som just du måste följa. 

    Du är villig att lyssna? Gode värld vilket pompöst pekoral du lyckas få till i varje märkligt inlägg du skriver. 
  • Anonym (lilla lilla gumman)

    Jag gör som jag gör varje sommar: allt som står i min makt för att slippa den djävulska migrän som värme och sol ofelbart för med sig.

  • Anonym (Dock tort)

    Definitivt inget fel på värmen däremot så kan det gärna få komma regn! Det är brist på grundvatten i vissa kommuner och djuren har lite med mat. Mer regn säger jag!

  • EnAnonumius
    Pope Joan II skrev 2018-07-13 11:30:16 följande:
    Varför ska någon ge dig en hållbar anledning till det? Du gör väl som du vill, blanda egen för all del. Det var ett tips från den medlemmen och inte en uppmaning som just du måste följa. 

    Du är villig att lyssna? Gode värld vilket pompöst pekoral du lyckas få till i varje märkligt inlägg du skriver. 
    Okey, läst, och avfärdar ditt svar.
    Avfärdar för att du som vanligt skiter i att läsa kontexten som fans, för det har man lärt sig att det skiter du i, som vanligt. Det viktigaste är att du får ösa galla mot andra.

    Jag gode värld. Försöker du låta bildad eller vad med den slutklämmen? Drömmer
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kloker)

    Skåne hade tydligen haft 78 soldagar utan en droppe regn. Själv tog jag precis en kall dusch och har alla rullgardiner nerdragna. Säkert 30 grader inomhus om solen ligger på. Puh!

  • Anonym (Kloker)

    Skulle ta en svalkande promenad men var ju varmare ute!

Svar på tråden Värmeböljan - hur gör ni för att klara er ?