• Anonym (Slut..)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Jag orkar inte..

    Har haft så enormt intensivt på jobbet och äntligen flera veckors semester men so far är det fruktansvärt..

    Jag tar nästan allt ansvar för hem och barn, planering och hittar på aktiviteter för dem. Hans fokus är fotboll och ?vila upp sig?.

    Att vara ledig med barn är ingen semester men ändå verkar han tro att det är hans rätt. Vilket blir på bekostnad av mig.

    Det värsta är ändå inte allt ?jobb? utan det faktum att hans fokus ligger på hans eget bästa.. och inte på värt bästa.

    Vad gör jag? Han hävdar att han visst ?hjälper till?. Men han SKA INTE HJÄLPA TILL. Han ska göra sin andel av hem och hushåll och sin del av föräldraskapet.

    Terapi?

    Ja det har varit lite så här innan men nu har det eskalerat och jag mäktar inte med. Han lyssnar ju inte... tycker jag ?gnäller?. ska jag tolka det som att han tappat känslor för mig eller behandlar man sin livspartner på detta vis?

  • Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar
  • Anonym (Lina)
    Anonym (**) skrev 2018-07-12 18:40:04 följande:

    Så här skrev du:

    Du måste vara husmodern jag talade om eftersom du tror att man inte kan laga kvalitetsmat och lägga ner lite tid på den.

    Jag lagar i huvudsak mat från grunden och är väldigt bra på det. Det går snabbt och gott blir det.

    När du sedan ska ge ett exempel på det så skriver du varmrökt lax. Du har alltså köpt färdig lax i affären, och sedan kallar du det för att laga mat från grunden på  3 minuter?


    Nu skall vi inte vara för hårda mot misslyckad man på semester! Det kan ju sluta med att hans fru/sambo inte ens får den årliga semesterkvällen från middagslagning om vi fortsätter att pressa honom.

    Eftersom jämställdhet är en utopi enligt honom så har han nog sträckt sig väldigt långt när han nu ställer sig och förstör färdig lax från butiken.
  • Anonym (**)
    Anonym (Lina) skrev 2018-07-12 18:54:25 följande:
    Nu skall vi inte vara för hårda mot misslyckad man på semester! Det kan ju sluta med att hans fru/sambo inte ens får den årliga semesterkvällen från middagslagning om vi fortsätter att pressa honom.

    Eftersom jämställdhet är en utopi enligt honom så har han nog sträckt sig väldigt långt när han nu ställer sig och förstör färdig lax från butiken.
    Du har rätt Glad 
  • Anonym (Trams)
    Anonym (S) skrev 2018-07-12 16:46:33 följande:

    Du kan inte ändra din make, men du kan ändra dig själv, så...

    C H I L LA!!!!!

    Behöver barnen en nanny? Ordna det, ni betalar för att ha ledighet du ska inte fortsätta prestera prestera prestera och behandla din familj som projekt "DO IT!"

    Nu släpper du disktrasan och mobilen, du säger åt barnen att nu vill mamma få vila ut, du tar p dig mjukisar/ shorts, häller upp ett glas vin, målar tånaglarna , och myser med din man i tvsoffan.

    Dina barn vill inte ha en stressad frustrerad morsa som klämmer in de på aktiviteter som det sen blir bråk om hemma med mannen. Din man vill inte göra ett skit när du är en tickande slut bomb i närheten.

    Så. Andas ut andras förväntningar. Andas in kravlöshet.


    Och som en äkta klassiker så lägger du skulden hos kvinnan. Hon har för höga krav, gör för mycket, kan inte slappna av! Hon måste chilla för sjutton! För om hon gör det, och mannen gör det så vips blir maten gjord av sig själv, disken diskar sig på egen hand, de självbytande blöjorna uppenbarar sig.

    Och kvinnan borde heller inte ha några som helst förväntningar på sin ledighet som krockar med mannens! Han vill sitta i soffan och kolla fotboll, hon vill sola på en strand! Men chilla kvinna, ha inte så höga krav! Innesittande hela sommaren, det är grejen!

    Och om hon tycker att barnen kan få nåt mer än föräldrar i soffan i en dammig lägenhet så har hon återigen alldeles för höga krav och förväntningar.

    Chilla! Andas ut dina egna förväntningar om att din relation bedtår av ett team i livet. Andas ut dina förväntningar om att både du och pappan är föräldrar till era barn. Andas ut alla dina jävla krav på mat, disk, tvätt, ungar som får gå ut lite. Chilla i soffan!
  • GGN
    Anonym (Slut..) skrev 2018-07-12 16:50:26 följande:

    Det klart du har rätt i det du säger men hur tvingar jag honom? Sluta laga mat? Sexstrejka? Dra iväg? Ge mig gärna tips för du är inne på en smärtsam sanning..tyvärr

    Och stora hållhaken är såklart mitt dåliga samvete för barnen.

    Men jag har ändå svårt att förstå hur man kan älska någon och samtidigt inte bry sig att hon mår dåligt. Man är ju ett team. Men känner mig som en singelspelare


    Han älskar inte dig.
  • Anonym (Martin)

    Prata med honom. Förklara att ni båda behöver få lite tid att vila upp. Föreslå att ni tar någon heldag i var med barnen gärna borta från hemmet så får den andra vara hemma en heldag och bara vara, ta ett bad se på TV osv. Sedan tar ni någon heldag alla tillsammans. Finns massor att hitta på.

    Om han tar en heldag själv kommer han kanske börja göra mer med barnen sen. Hur var det när han var föräldraledig? Vad gjorde han då?

  • Godisbuske

    Två fel mååånga kvinnor gör.

    1. Tramsar och gullar för mycket i början på ett förhållande, curlar mannen och vill visa att dom är en god och fin kvinna, som kan ta han om sin "man" . Sedan blir han så bortskämmd att han inte ens vet vilken låda hans kalsonger ligger i. 
    Han blir handikappad & lat i hemmet.

    2. Dom särar på benen för stolpskott när den biologiska klockan tickar högt. Nu vill jag ha barn. Hjärnan är blockerad.

  • Anonym (Man77)

    Kvinnor krånglar till allt. Det är väl bara att packa allt för att åka o bada tar 3 timmar när det tar 1 minut för en man att ta handukar, badbrallor och hoppa in i bilen. Och nej, mariekex och saft är inte ett måste för livskvalitet.

  • Anonym (Martin)

    Om du lagar all mat, så laga till honom varannan gång. Varannan gång kanske han då undrar varför du inte lagade till honom. Då kan du säga att det var hans tur att laga till dig och barnen, men när det inte hände så lagade du till slut mat till dig och barnen.

    Om du tvättar hans tvätt, sluta omedelbart med det. OM det finns platser som mest han nyttjar, om t.ex hans sida av sängen är längst in i sovrummet så sluta städa där. Det borde inte störa dig så mycket eftersom du inte behöver gå förbi där. Diska inte efter honom, lämna hans disk. Till slut kommer det väl bli så att ni måste diska varje gång ni behöver något rent, men det kommer ju gälla honom också.

    Prata om att ta barnen varannan dag som sagt. OM han vägrar så dra iväg med barnen ena dagen och lämna honom med dem nästa. Jag antar att du skaffat barn med en man du kan lämna barnen med... Jag vet att det inte gäller alla, men då borde du kanske överväga att skilja dig.

    Sådana här situationer uppstår sällan i jämställda förhållanden där man t.ex delat lika på föräldraledigheten.

  • Anonym (Martin)
    Anonym (Slut..) skrev 2018-07-12 16:44:35 följande:
    Kan inte göra så mot barnen. Hade det bara varit vi så inga problem. Men jag vill att de får en bra sommar nu när vi jobbat så mycket och haft så lite tid med varandra .. umgås som en familj och ha det mysigt tillsammans
    Dra iväg med barnen. Han gör ju inget så om du ställer in dig på det kommer det psykiskt bli lättare för dig. Han kanske vaknar upp och om han inte gör det så kommer du få det lättare helt ensam. Då slipper du plocka och städa och tvätta efter honom också!
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Man77) skrev 2018-07-12 20:53:48 följande:

    Kvinnor krånglar till allt. Det är väl bara att packa allt för att åka o bada tar 3 timmar när det tar 1 minut för en man att ta handukar, badbrallor och hoppa in i bilen. Och nej, mariekex och saft är inte ett måste för livskvalitet.


    Då kan ju mannen packa allt så kan kvinnan på 1 minut ta sin bikini och hoppa in i bilen.

    Eller så kan kvinnan åka själv till stranden och mannen ärvha med barnen och har maten klar när kvinnan kommer hem. Och givetvis tar gan hand om disken, tvätten och matinköpen medan hon solar och har det skönt på stranden. På kvällen mattar han barnen medan kvinnan tar ett glas vin på balkongen. Nästa dag får hon sovmorgon och mannen går upp med barnen, ger dem frukost och ser till att de inte stör kvinnan som sover.

    Plättlätt, vilken man som helst kan klara det!
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar