• Anonym (H)

    Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?

    Min svärmor som jibbat i låglöneyrke, har haft det jättebra under hela sin ålderdom. Bra boende och bra behandling, hon är snart 90 år.

  • Anonym (H)
    Anonym (N) skrev 2018-07-12 23:37:26 följande:
    Oavsett var blodtrycksmätaren nu skulle kosta (om den nu går på 1800, med tanke på att folk här är medvetna om att den inte kostar så mycket), så fungerar högkostnadsskyddet så att en inte direkt betalar de 1800 kronorna vid första uttaget. Jag tar själv mediciner för flera tusen per år och betalar inte de 2200 i ett svep innan jag får de på högkostnadsskyddet utan rabatterna går i flera steg från 50%-->fribelopp.

    En hade kunnat tro att folk var lite mer kunniga och kritiska till hur saker och ting fungerar men det är visst lättare att bara börja svära och skrika rakt ut utan att veta i vilken riktning en står.
    Bra skrivet.
  • Anonym (H)
    SWO skrev 2018-07-14 10:08:23 följande:
    Känner att jag redan svarat på den frågan, men vi försöker igen: Sverige TAR hand om sin befolkning. Jag räknade upp en massa saker som folk får av staten. Förklarade även att olika grupper får olika stöd då de är i olika situationer.

    Sluta med att ställa grupper mot varandra, när, de facto, staten gör en bra jobb med att göra saker jämlikt. Ta dig lite tid att titta på vad myndigheterna faktiskt gör och vilka regler de går efter när det gäller pengar mm till olika grupper (läs inte om detta från polotiska organisationer eller partiska sidor då dessa vrider siffror tills man kan spela twister med dem).

    SWO
    Väl talat
  • Anonym (H)
    Anonym (Bjussig) skrev 2018-07-14 12:10:20 följande:

    Om det finns en smärtgräns så är vi låååååångt långt långt ifrån den. Alla domedagsprofeter har tydligen missat hur bra det går för Sverige just nu, ingen systemkollaps så långt ögat kan nå. Problemet med vår välfärd är inte att vi tar emot asylsökande problemet med Sveriges välfärd är att dom områden som omfattas av välfärden är dåligt styrda samt är arbetsplatser där ingen verkar vilja jobba på grund av den fruktansvärda arbetsmiljön och låga lönen. Löser vi t.ex. sjuksköterskebristen genom att stänga våra gränser? Svar: Nej. Löser vi sjuksköterskebristen genom att erbjuda en attraktiv arbetsmiljö och värdig lön för arbetet? Svar: Kanske, mest troligt är det en viktig pusselbit. Detsamma gäller skolan, äldreomsorgen, socialtjänsten etc. Vården och skolan fungerade dåligt långt innan vi tog emot den stora flyktingströmmen 2015. 


    Just nu så tar vi knappt emot några asylsökande och det är extremt få som får permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd så jag fattar inte varför folk håller på och gapar om minskad invandring. 


    Håller med
  • Anonym (H)
    SWO skrev 2018-07-14 10:18:50 följande:
    De sakerna du tar upp (ww3 samt klimatflyktingar) är stora problem. Dock är lösningarna "enkla".

    Man skapar fred genom att INTE beskylla andra grupper för fel i samhället. Samarbetar man istället så tycker de flesta att man ska vara vänner.

    Man fixar klimatet genom att faktiskt göra något åt det. Sluta överkonsumera, sluta med olja, sluta äta mer än vad du behöver samt sluta slänga allt som blir "gammalt".

    Båda dessa är något som vissa partier är bättre på och vissa partier är sämre. Om någon börjar med "Sverige är så litet... vi kan inget göra" så ber jag er tänka om. Det är ofta de små som börjar visa vägen. Titta på historien, finns många exempel. Många bäckar små!

    Sedan känner jag lite att "men de beter sig illa då får jag med göra det" är lite förskolåldern och passar inte när vuxna ska bestämma om framtiden för våra barn.

    SWO
    Som alltid ett klokt inlägg av dig.
Svar på tråden Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?