• Anonym (Mamma­)
    Äldre 12 Jul 18:28
    12438 visningar
    45 svar
    45
    12438

    Soc ska prata med mina barn

    Min sambo har haft ett alkoholmissbruk för några år sedan som var allvarligt. Vi separerade, han sökte hjälp och efter några månader gav vi det en till chans. Sedan dess har det gått bra, ibland 'snubblar han till' som psykologen uttryckte det, men inte alls som förr. Han dricker då öl (folköl om det har någon betydelse) på fel dag och fel tid. Då jag ser såna framsteg och vi har en bra och fungerande vardag känner jag inte oro.

    Nu har en granne anmält oss till socialen. Med en hemsk beskrivning av hur han anser att det är hemma hos oss. Använder ord som att sambon 'super', barnen springer vind för våg (vilket ju innebär att han anklagar mig för att vanvårda barnen), samt sagt rena lögner (som jag visserligen kan bevisa inte är sanna). Kanske tror han verkligen att det är som han säger, försöker att tänka att han nog vill hjälpa och inte jävlas.

    Nu till saken. Vi var på ett möte med socialen samt barnen där sambon var väldigt öppen och ärlig om hur det har varit och hur det är nu. Sedan ville de prata med mig och min äldsta dotter. Jag sa till dom att dottern inte är drabbad av missbruket, ur ett barnperspektiv, så jag vill inte att de skapar oro för henne. Ändå kommer det konstiga frågor som hon var orolig över när vi kom hem. De frågade t.ex. om hon brukar hota pappa, att om hon inte får spela tv- spel så kommer hon att skvallra för mamma att pappa druckit öl. Hon förstod inte, pappa dricker ju nästan aldrig öl, varför ska hon skvallra. Och varför tror de att hon hotar någon överhuvudtaget. Hon fick nu nya ord i sitt ordförråd, t.ex. 'pappa dricker'. Jag blir så ledsen, trodde att socialen tar bort oro, inte skapar den.

    Nu vill de ha samtal själva med barnen. Inte de vi träffade första gången, utan någon annan. Kommer de fortsätta med märkliga frågor och göra barnen ännu mer oroliga? Eller innebär det att de får komma till någon utbildad som vet hur man samtalar med barn utan att skapa oro?

    Jag är tacksam för att hjälp finns, försöker tänka att det är för barnens bästa. Men jag är så rädd för att de kommer skada barnen.

  • Svar på tråden Soc ska prata med mina barn
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 19:12
    #6
    Anonym (Ajdå) skrev 2018-07-12 18:33:28 följande:

    Det är din sambo som skapar oro hos barnen eftersom han fortsätter dricka trots ett svårt missbruk.

    Du kommer garanterat förlora dina barn om du fortsätter leva med sambon.

    Är han pappa till barnen så kommer han förlora dem helt.


    Nej, barnen kommer inte att förlora sina föräldrar. Det har de själva sagt, de är till för att hjälpa. De var mycket trevliga och förstående, jag hyser inget ägg emot dom, utan förstår mycket väl att de måste ta detta på aölvar.

    Jag är inte ute efter gissningar om hur de kommer hantera ärendet. Utan vill veta hur samtal med barn går till.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 19:27
    #8
    Anonym (Bra) skrev 2018-07-12 18:52:31 följande:

    Vad bra att soc vill prata med barnen ensamma, du verkar förminska deras oro. Barn förstår och känner av mer än vad du tror. Sluta förminska hans problem och påverkan i familjen.


    Tvärtom är jag medveten om att det kan finnas oro som vi inte själva ser. Jag vill bara förstå bättre hur de samtalar med barnen. Deras senaste samtal väckte oro hos dottern, kan det vara så att de inte var utbildade i att prata med barn? De ska väl inte göra barnen oroliga, de ska väl hjälpa?

    De sa även att drickandet på den nivån det är på idag inte är skillnad emot andra föräldrars drickande, ur ett barnperspektiv. För ett barn spelar det ingen roll om det är midsommar eller en vanlig tisdag, de blir lika oroliga oavsett när det sker. Jag vet inte många föräldrar som dricker mindre än vad min sambo gör idag, det är så jag menar. Grannens barn borde på det viset vara betydligt mer oroliga och skadade än våra barn så som deras drickande ser ut.

    Men socialen vill följa upp och se hur det ser ut, vilket jag förstår fullt ut.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 19:30
    #9
    Anonym (Neutralt) skrev 2018-07-12 19:23:53 följande:

    Jag var som ?barn? på samtal med socialtjänsten. Vi hade samtalet hemma hos oss och de frågade hur vi upplevde situationen, om Vi tyckte att våra föräldrar hade problem, vad vi gjorde på helgerna, om vi träffade vänner/bekanta. Rätt så neutrala frågor som gav en bild av hur vi har det i vår familj och om vi hade ett fungerande socialt liv. Nu var jag ca 16 år gammal men min syster som var 9 år fick samma eller liknande frågor.


    Tack snälla för ett konkret svar! Då kände du ingen oro efter samtalen kan jag tänka mig. Det är enbart det jag ville veta. Vi ska ha samtalet på socialkontoret, men förra gången hade de lekrum där och barnen verkade inte tycka att det kändes konstigt, så det fungerar lika bra.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 20:07
    #12
    -1 +1

    Vi har gått till psykolog tillsammans samt sambon enskilt, pratar fortfarande med psykologen men inte lika frekvent. Jag fick förklarat för mig att begreppet alkoholist inte används längre. Det delas in i missbruk och beroende. Beroende är det man förr kallade alkoholism. Missbruk är tillfälligt.

    Ur ett barnperspektiv (upprepar detta, men vissa verkar inte förstå) är det ingen skillnad alls när en vuxen dricker eller huruvida denne har ett missbruk eller inte. För oss vuxna är det skillnad, men inte för ett barn. För ett barn är det enbart mängden och hur ofta som är viktigt. Hur ofta det utsätts för en berusad förälder. Jag tycker att det säger sig självt, men det kanske är för att jag har haft så många samtal med proffesionella om detta som jag tycker att det är självklart.

    Jag pratade med svägerskan förut, hon drack vin. Barnen var med. Hon har inget missbruk, men barnen såg henne dricka vin och förmodligen bli salongsberusad. Det är ju inte så att barnen påverkas annorlunda beroende på om hon klassar sig som missbrukare eller inte.

    Men nu var det inte fakta om missbruk jag var ute som sagt, eller gissningar om saker och ting. Jag ville enbart veta hur ett samtal med barn går till och det fick jag ett bra svar på. Jag tyckte nämligen att det var en konstig fråga ifall min dotter brukar hota pappa. Det tyckte hon också. Hon är 7 år.

  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 22:19
    #19
    Anonym (Soc sekr) skrev 2018-07-12 20:17:19 följande:

    Om det är detta du lärt dig av professionella så är det faktiskt antingen dåliga professionella eller så har du inte förstått riktigt. Det är inte alls enbart mängden och hur ofta som är viktigt för barn. Det är direkt farligt att nöja sig med det och tro att allt är bra. Särskilt som du nu säger att han inte alls dricker ofta och bara folköl...

    Vad det handlar om är som jag skrev i mitt förra inlägg, hur pass utsatta barnen blev när han var i sitt värsta missbruk/beroende (vad det kallas är inte så viktigt) och hur det har påverkat dem både på kort och lång sikt. Ett litet återfall som att öppna en ölburk kan trigga om det så är en lättöl. Att luta sig mot att det är mängden och hur ofta är som sagt farligt och framför allt okunnigt.

    Ja, jag är också professionell. På riktigt.


    De två minsta fanns inte och den äldsta var väldigt liten. Det du beskriver är beroende, han fick diagnosen missbruk. Jag hoppas att du vet skillnaden om du jobbar med sådana här fall. Jag har själv läst socionomprogrammet i Göteborg och vet därför att man endast får några dagars utbildning i samtalsmedotik. Utbildningen kring missbruk och beroende var under all kritik, man kan alltid hoppas att de tog upp det mer ingående senare i utbildningen. Jag hoppade av och utbildade mig till specialistsjuksköterska istället så jag vet inte.

    Diagnosen missbruk hade rätt många Svenssons också fått nu i semestertider. Barnen lever bland detta. Men du menar att eftersom att föräldrarna till dessa barn inte har insikt att deras drickande klassas som missbruk så tar barnen mindre skada. Drygt en miljon svenskar lever i ett risk- eller missbruk, det betyder inte att man bli triggad av en öl. Oerhört många har en period då de missbrukar alkohol, det betyder inte att de aldrig mer kan dricka alkohol.

    Jag har inte dragit all fakta här, det kan se ut som att jag tar lätt på detta och förnekar. Men den biten har jag människor att prata med om. Det enda jag ville veta var hur samtal med barn ser ut så jag vet vad mina barn har att förvänta sig.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 22:43
    #21
    Anonym (mmm) skrev 2018-07-12 20:41:42 följande:

    Min mans barn har blivit utfrågade 2 gånger (soc-utredning + i vårdnadstvist) och då fått svara på frågor om hur det är hemma hos mamman respektive hemma hos oss. Nu handlar det inte om någon alkohol men mamman har psykisk sjukdom. Soc har inte frågat barnen om sjukdomen utan mer bett dem berätta tex "hur är det på morgonen hos mamma, innan ni ska till skolan" (med tanke på att packa skolväskor, passa tiden osv). Den typen av frågor. 


    Tack för ett till konkret svar på den faktiska frågan, då kan jag slappna av. Jag såg framför mig hur de sitter mittemot barnen med allvarlig min och ställer märkliga frågor. Får dom att känna sig illa till mods. Vet inte varför, ingen har ju varit otrevlig på något sätt hittills. Jag ringde handläggaren idag för att ändra tid och han lät väldigt empatisk, så barnen kommer absolut känna sig trygga med honom.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 23:11
    #22
    Anonym (Soc sekr) skrev 2018-07-12 22:41:28 följande:

    Syftar ditt först stycke till att konstatera att jag inte har någon utbildning angående missbruk/beroende? Baserat på mitt nick? Du har ingen aning om hur mycket kunskap jag har eller vad jag läst eller har för erfarenheter. Däremot är det smärtsamt tydligt att du inte har kunskapen.

    Du hakar väldigt mycket upp dig på etiketter som missbruk/beroende/alkoholism, det är ett misstag. Definitionerna är inte det viktiga alls nämligen och det finns dessutom olika "skolor" som tycker olika.

    Och var snäll och skriv inte vad jag menar och tycker för du är helt fel ute i dins slutsatser och tolkningar.

    Dessutom har jag aldrig skrivit att man som tidigare missbrukare aldrig kan dricka en öl mer, det var någon annan och det är inget jag håller med om. 

    Att triggas av en öl skrev jag däremot men det handlade om att BARN som levt med en missbrukande förälder och har påverkats negativt i hög grad av detta genom hur de upplevt detta och känt sig mycket väl kan triggas av en ölburk som öppnas såtillvida att de kastas tillbaka till de upplevelserna och känsla de hade då.

    Nu säger du att de minsta barnen inte ens fanns då och att den stora var väldigt liten och det är ju väldigt bra för dina barn, då har de minsta inte påverkats alls och den som nu är stor kanske inte heller så mycket. Förhoppningsvis.


    Min sambo har inte druckit framför barnen, utan den perioden stack han iväg och drack. På ett sätt han själv inte var bekväm med och som inte passade i vårt förhållande. Jag lämnade honom och rätt snart sökte han hjälp för de underliggande problemen och därefter slutade han dricka. Idag har han verktyg och vardagen fungerar bra. Ibland får han tillbaka känslan han hade under den perioden. Inte att han dricker för mycket, utan att han känner igen beteendet. Barnen har aldrig kommit i kontakt med hans drickande, därför reagerar jag på att folk anser att barnen är skadade och kommer bli omhändertagna, att öppnandet av en burk skrämmer dom.

    Jag blir även orolig över att socialen kommer att dra in barnen i hans tidigare missbruk, vilket de ju redan har gjort med den äldsta. Kommer de få höra att din pappa är en alkoholist, han är sjuk, mår du dåligt när pappa dricker o.s.v. Det om något kommer ju att skapa oro och göra dom förvirrade.

    Nu känner jag mig lugnare, har haft dagen på mig att fundera och jag förstår att socialen ju inte kan veta att det jag säger är sant. Självklart måste de kolla upp att vi är en fungerande familj och att sambon inte sitter avdäckad i soffan var och varannan dag.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 23:21
    #23
    Anonym (Ajdå) skrev 2018-07-12 20:20:38 följande:

    Din naiva och okunniga syn på din sambos beroende kommer göra att dina barn kommer få ett rent h-vete nu när soc är inblandat.

    Självklart säger dem inte att barnen kommer att omhändertas innan det väl sker. Men risken finns dock.

    Varför anmälde grannen från början? Denne måste ju sett något extremt oroande som du vägrar inse.


    Jag har redan skrivit en del som grannen påstått, mycket avfärdare socialen på en gång. Det var många anklagelser mot våra barn. De sa efter att vi varit där ett tag att de blev lite förvånade när vi klev in, det var inte alls den bilden av vår familj som de hade fått uppmålade för sig.

    Vi insåg idag att det även är grannen som ringt till sambons jobb, där han påstått att sambon supit, satt sig i bilen och traskat in på jobbet dyngrak. Det hade grannen sett med egna ögon. Sambon jobbar dock med tunga maskiner och blåser i alkolås varje dag, det var lätt att bevisa med andra ord att det var lögn. Liknande saker har grannen sagt till socialen, dels historien om jobbet, men även att sambon sitter och super i veckorna och på helgerna. Vi tänkte ta med leverproverna de måste ta på hans arbete, som alltid varit bra. Hade han supit hade de varit förhöjda.

    Vi hår försökt få tag på grannen för ett samtal, vill få en förklaring öga mot öga, men denne svarar inte. Häromdagen såg vi att han körde in på parkeringen samtidigt som oss, men krånglade sig ut igen och åkte iväg. Så vi har inte haft möjlighet att fråga honom om hur han ser på saken.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 23:56
    #25
    Anonym (...) skrev 2018-07-12 23:40:18 följande:

    Varför tror du att grannen hittar på att din sambo dricker, och att han lyckats hålla sitt drickande utanför hemmet låter häpnadsväckande. Ibland tror jag att alla trådar här skrivs av samma person, för de ser ut på samma sätt:

    - berättar om ett problem

    - försvarar problemet

    - historien ändras, problemet är inte längre ett problem

    - ändrar historien ännu mer

    - blir arg och hotar lämna tråden för att det skrivs inlägg om att ts har ett problem

    - stannar kvar i tråden och förnekar att det någonsin funnits ett problem


    Min fråga var hur samtal med barn går till. På vilket sätt anser du att jag har ändrat mig i den frågan?
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 13 Jul 00:24
    #28
    Anonym (J) skrev 2018-07-13 00:10:34 följande:

    Det beror ju på hur gamla barnen är. För min del var den stora skadan på mig oron etc för min förälder, inte direkt fylla i sig.

    Vi äldre syskon hade samtal på soc kontoret. Inga direkt konstiga frågor som jag minns, men en känsla av att de inte trodde oss. Men det var länge sen.


    Den känslan fick jag med, att de inte tror på en. Iaf den äldre kvinnan, det var även hon som ställde de märkliga frågorna. Den yngre fick vi bättre kontakt med. Det var lite good cop/bad cop- känsla : ) Men jag tänker att hon varit med ett tag och har en massa skit i bagaget. Fick inte den känslan med mannen (yngre) som jag pratade med idag.

    Det spelar ju inte så stor roll om det känns konstigt för barnen, eller om de upplever som du säger att de inte blir trodda. Såna känslor kommer de få stöta på fler gånger. Men jag skulle bli förkrossad om socialen skulle göra dom oroliga, eller säga något som gör dom riktigt ledsna..
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 13 Jul 00:32
    #29
    Anonym (Verkligen) skrev 2018-07-13 00:11:09 följande:

    Intressant.

    Förövrigt så behöver det i inte va den visuella delen som triggar ångest eller pts utan faktumet vid öppnade av t ex en burk att personen utsöndrar känslor, ljud, vibrationer, kroppspråk - ändring av personlighet som är kopplat till tidigare negativa händelser. Vid en traumatisk fostran så kan barn bli högkänsliga, få svårare att fokusera eller rent av stänga av vid eller i en omgivning där andra utsöndrar samma negativa känsla. Man ska definitivt inte underskatta vår förmåga att lära och anpassa oss oavsett ålder även om man inte förstår varför eller skillnader ung som gammal, viktigaste är ju att deras hälsa hamnar i fokus och de som inkräktar på den får sin egna hjälp.

    Vad gäller kompetent personal så är jag skeptisk. Träffat x antal läkare, ett par psykologer och en kbt. De hade inget att komma med förutom att följa en manual. Iaf inte till mig som är högkänslig. Kan dock tänka mig att det finns yngre bättre bildade idag, även om de finns de som inte har något att göra i den här yrkeskategori. Så det är bra att du följer upp. Man ska inte underskatta sin magkänsla eller moderinstinkt, intuition.

    Hoppas ni får bra med hjälp och fråga mycket och försök håll dig till frågeställningar. Ett litet tips är om du hamnar i ett försvarsläge beskriva till mottagaren hur det påverkar dig i känslor och invänta respons än att stå på dig. Finns människor med ego och går på klockan i alla yrkeskategorier. Man kommer långt med mot frågor, frågor och beskriva dina känslor. Så psykologen eller vem du möter bemöter allas känslor och inte bara barnens, för alla är inblandade. Hade det varit mig och jag hade haft barn hade jag gärna bandat sessionen bara för att skydda mina barn. Hade definitivt inte gjort det men har blivit så illa behandlad av vården så tilliten är borta, tyvärr.


    Jag har haft funderingar på att spela in alla samtal. Jag kan ju inte spela in barnens samtal dock och de lär ju inte berätta något heller. De berättar knappt vad de ätit på förskolan. De kommer dock hålla låda där inne, har väldigt pratglada barn i övrigt, personen som förhör dom kommer sova gott den natten, haha! Men handläggaren jag pratade med idag var så empatisk och trevlig så jag fick ett bra förtroende för honom.

    Jag vet ju att de är till för att hjälpa och som jag skrev i ett annat inlägg så måste de självklart följa upp oss. Jag förstår det. Det är nog bara bra att de får prata med barnen själva så att de verkligen får se att de inte mår dåligt.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 13 Jul 01:38
    #34
    Anonym (Wtf?) skrev 2018-07-13 01:15:20 följande:

    Prata med barnen och bw dem att spela in samtalen så att de kan vara trygga med att det de säger verkligen uppfattas korrekt. Om de är gamla nog att förstå vad som nenas med det.


    Jag förstår hur du tänker, men det hade gjort dom oroliga. Jag tänker bara prata gott om samtalet och personen de ska prata med.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 13 Jul 01:41
    #35
    Anonym (Wtf?) skrev 2018-07-13 01:21:58 följande:

    Ts, jag tycker att du ska skriva till socialtjänsten och begära att den som ska ha samtal med era barn ska ha speciell utbildning för just barnsamtal och att du vill ha svar på detta så snart som möjligt. De är skyldiga att svara på brev inom några dagar. Det ska gå att få information om den som samtalar med barnen verkligen har korrekt utbildning eller ej. Tyvärr har de sällan varken utbildning eller erfarenhet för de samtalen. Landets socialtjänsten har fått många rapp på fingrarna av socialstyrelsen för att de låter outbildade, nyexaminerade, inkompetenta och okunniga tjänstemän hantera barnvårdsärenden.


    Det var min känsla till en början. Men ska de bara prata om deras rutiner, vardag, intressen och hur de mår så känner jag att det kvittar. Hellre en nyutexaminerad, ung och fräsch handläggare än en gammal bitter person med förutfattade meningar :)
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 14 Jul 15:42
    #39
    Anonym (Well..) skrev 2018-07-14 05:31:53 följande:

    Okej.. jag vet, det var inte det som var frågan. Men.. jag blir så ledsen bara över att höra att du går tillbaka till en människa som kommer sabba det för din familj.

    En alkis är alltid en alkis. Varit i samma sits, vet.

    Problemen försvinner ALDRIG. Barnen blir bara äldre och fattar mer och mer. Det spelar ingen roll om han inte gör det hemma. Istället kommet barnen säga, ibland sticker farsan och super. Det är samma jävla skit.

    Vill bara skaka om dig. Be a mama! Ge dina barn värden, och visa att man inte ska behöva leva med det.

    Sorry.. men blir bara så tagen.


    Jag går inte tillbaks till en som super. Jag gick tillbaka för flera år sen och det har inte varit några problem sen dess. Farsan sticker inte och super ibland, det var en period för flera år sen, innan de två minsta fanns.

    Jag är ledsen att du behövt uppleva det som du upplevt.
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 14 Jul 15:46
    #40
    Anonym (1234) skrev 2018-07-13 08:08:45 följande:

    Jag tror du kan vara lugn! Det var nog helt enkelt så att anmälan var så pass allvarlig att de måste köra igenom hela listan med rutiner innan de kan lägga ner. De har trots allt en plikt att utreda ordentligt och just samtal med inblandade är så klart standard. De kontaktar troligtvis även barnens förskola / skola för ett utlåtande innan de känner att de har fått en bra bild och kan avskriva det hela.


    Jag har kommit fram till det jag med, lugnade mig rätt snabbt. Hade inte den ena kvinnan som pratade med äldsta dottern ställt så konstiga frågor hade jag inte oroat mig överhuvudtaget.

    Kontakta förskolan, berättar de då om min sambos tidogare problem eller frågar de rent allmänt där också hur barnen mår? Så jag vet vad jag har att vänta mig när jag lämnar efter semestern..
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 16 Jul 11:37
    #44
    Smilla75 skrev 2018-07-14 21:14:27 följande:

    Jag har själv inte någon egen erfarenhet av samtal med socialtjänsten. Däremot har jag mycket erfarenhet genom mitt arbete med barn som far eller riskerar att fara illa. Där tror jag inte du har något att oroa dig för. Merparten har stor barnkompetens och barn mår normalt sett bra av att bli sedda.

    Jag skriver för att jag har egen erfarenhet av att växa upp med en alkoholiserad mor, dock med en nykter och på alla sätt utmärkt far. Det var förstås traumatiskt men min erfarenhet är att en god förälder räcker långt. För mig var det tacksamt att min mor dog av sitt missbruk, men hon lyckades ju aldrig vända skutan utan gick ned sig allt mer. Många missbrukare kan leva ett nyktert liv, vissa kan till och med dricka normalt igen även om jag tror man ska vara försiktig med att tro att man kan ha ett normalt förhållande till alkohol igen. För de flesta missbrukare är det clean cut som gäller. Klarar inte din man det, så kommer du att få stå för mycket av stabiliteten i familjen. Det betyder inte att det kommer att gå illa för dina barn. Såvitt de inte far illa i familjen riskerar de inte ett omhändertagande för att en förälder missbrukar. 

    Lycka till!  


    Jag känner ingen oro längre, det var den dagen som jag fick panik. Vi har även pratat med grannen nu, som bad om ursäkt. Medgav att han dragit på för mycket och missuppfattat situationen. Det är skönt att ha rett ut det, även om jag kommer hålla både mig och barnen borta därifrån i fortsättningen.

    Sambon har levt i 35 år utan alkoholproblem, drack sedan alldeles för mycket en period efter en sak som hände, det varade i 3-4 månader ungefär. Jag lämnade honom och han tog tag i det, har inte slutat dricka helt men har respekt. Han har varit helt ärlig mot grannen med allt detta och på något vis har grannen misstolkat det hela och sedan sett massa tecken på att sambon super. Nu har de pratat ut och jag antar att socialen kommer komma fram till att vi är en helt vanlig familj.

    Tack för svar!
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 25 Jul 15:23
    #45

    Nu har vi varit på samtal och det gick bra. Jag och barnen fick sitta tillsammans och det var bara helt vanliga frågor till dom. Till mig kom frågor som 'hur är det med barnens hygien', 'borstar de tänderna', 'lagar du mat till dom', 'har de kläder', 'leker de' o.s.v. Kan inte rå för att jag kände mig så jädrans anklagad för att vara en dålig mamma! Men allt lades ner direkt iaf. Grannen har sms'at och bett om ursäkt för att han överdrev och hittade på saker. Står numer och vinkar glatt varje gång vi ses. Idiot!

    Kan dessutom tillägga att äldsta dottern häromdagen efter att ha fått frågan soc 'brukar du hota pappa att berätta för mamma att han druckit öl om du inte får som du vill'? just gjorde det. Hotade pappa att säga till tanterna just det. Tack för den! Hur kan man ens trycka in såna ord i ett barn!

Svar på tråden Soc ska prata med mina barn