• Anonym (Ajdå)

    Soc ska prata med mina barn

    Det är din sambo som skapar oro hos barnen eftersom han fortsätter dricka trots ett svårt missbruk.
    Du kommer garanterat förlora dina barn om du fortsätter leva med sambon.
    Är han pappa till barnen så kommer han förlora dem helt.

  • Anonym (Ajdå)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-07-12 20:07:11 följande:

    Vi har gått till psykolog tillsammans samt sambon enskilt, pratar fortfarande med psykologen men inte lika frekvent. Jag fick förklarat för mig att begreppet alkoholist inte används längre. Det delas in i missbruk och beroende. Beroende är det man förr kallade alkoholism. Missbruk är tillfälligt.

    Ur ett barnperspektiv (upprepar detta, men vissa verkar inte förstå) är det ingen skillnad alls när en vuxen dricker eller huruvida denne har ett missbruk eller inte. För oss vuxna är det skillnad, men inte för ett barn. För ett barn är det enbart mängden och hur ofta som är viktigt. Hur ofta det utsätts för en berusad förälder. Jag tycker att det säger sig självt, men det kanske är för att jag har haft så många samtal med proffesionella om detta som jag tycker att det är självklart.

    Jag pratade med svägerskan förut, hon drack vin. Barnen var med. Hon har inget missbruk, men barnen såg henne dricka vin och förmodligen bli salongsberusad. Det är ju inte så att barnen påverkas annorlunda beroende på om hon klassar sig som missbrukare eller inte.

    Men nu var det inte fakta om missbruk jag var ute som sagt, eller gissningar om saker och ting. Jag ville enbart veta hur ett samtal med barn går till och det fick jag ett bra svar på. Jag tyckte nämligen att det var en konstig fråga ifall min dotter brukar hota pappa. Det tyckte hon också. Hon är 7 år.


    Din naiva och okunniga syn på din sambos beroende kommer göra att dina barn kommer få ett rent h-vete nu när soc är inblandat.
    Självklart säger dem inte att barnen kommer att omhändertas innan det väl sker. Men risken finns dock.
    Varför anmälde grannen från början? Denne måste ju sett något extremt oroande som du vägrar inse.
Svar på tråden Soc ska prata med mina barn