Inlägg från: Anonym (Nykter alkoholist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nykter alkoholist)

    Soc ska prata med mina barn

    Anonym (Mamma) skrev 2018-07-12 19:27:39 följande:
    Tvärtom är jag medveten om att det kan finnas oro som vi inte själva ser. Jag vill bara förstå bättre hur de samtalar med barnen. Deras senaste samtal väckte oro hos dottern, kan det vara så att de inte var utbildade i att prata med barn? De ska väl inte göra barnen oroliga, de ska väl hjälpa?

    De sa även att drickandet på den nivån det är på idag inte är skillnad emot andra föräldrars drickande, ur ett barnperspektiv. För ett barn spelar det ingen roll om det är midsommar eller en vanlig tisdag, de blir lika oroliga oavsett när det sker. Jag vet inte många föräldrar som dricker mindre än vad min sambo gör idag, det är så jag menar. Grannens barn borde på det viset vara betydligt mer oroliga och skadade än våra barn så som deras drickande ser ut.

    Men socialen vill följa upp och se hur det ser ut, vilket jag förstår fullt ut.
    Men det är en skillnad. Din sambo är en alkoholist, då kan man inte dricka alls. Man förblir alkoholist när man slutar dricka, man blir en nykter alkoholist. 

    Har man en gång drabbats av sjukdomen, så kan man inte dricka alls längre.

    En annan som inte är alkoholist kan dricka nu som då utan bekymmer. Men en fd alkoholist kan inte det. Det är ett återfall alla gånger han öppnar en öl. Och förr eller senare faller han rejält. 
    En nykter alkoholist kan inte dricka alls.
    Och det här är ju det som soc vet, du förnekar och som dom anser inte bra för barnen.
Svar på tråden Soc ska prata med mina barn