• Anonym (mhm)

    kan man ändra en person?

    jag lever och har levt i ett jobbigt förhållande, och med jobbigt menar jag att jag fått bo i ett skyddat boende en period. vill inte bli för personlig
    jag undrar bara kan man ändra en man som man älskar, men hatar när han blir som han blir?   jag har ju hört att man blir hjärntvättad i såna här förhållanden men jag behöver få svar lite tankar från andra jag vill inte ringa kvnnofridslinjen för då börjar jag bara gråta och vill inte gråta inför människor. 

  • Svar på tråden kan man ändra en person?
  • Anonym (Näpp!)
    Anonym (mhm) skrev 2018-07-12 22:10:53 följande:
    hur är ett normalt förhållande? eller är det normalt att någon säger att man sugit kuk bara för att man är rufsig i håret?  och putta en  och slita av trosorna?
    Men snälla nån- låter det verkligen normalt?! Självklart INTE!! Men jag misstänker tyvärr att vad vi än svarar kommer du att förbli hjärntvättad. Det är så de gör de där idioterna. Bryter ner kvinnor så de helt tappar tron på sig själva och börjar tro att vansinnet de lever i är normalt. Du förtjänar bättre! Skit i den där idioten, flytta långt bort, kapa alla band. Lev ensam länge, bygg upp dig själv.
  • Fiona M
    Anonym (mhm) skrev 2018-07-12 22:14:33 följande:

    jag vet inte,   jag vet att jag lever i ett dåligt förhållande, men när det är bra så är det så bra.         jag vågar inte lämna för jag vet att då kommer han döda mig


    Oavsett hur bra det är emellanåt, kan det någonsin väga upp rädslan att han ska döda dig..?

    Vad skulle du råda en vän i liknande siguation?
  • Anonym (Kim)

    Problemet här är att din hjärna spelar dig ett spratt. Du har fått för dig att du älskar honom och för dig är det en sanning men det gör du inte i egentligen. Du älskar att älska, du älskar att vara någons, du älskar den du önskar att han vore, du älskar den han är när han inte är elak.

    Problemet är att den han är när han är elak är precis lika mycket han som den när han är snäll, faktiskt t o m mer. Alltihop är en del i hans manipulation av dig, inget är äkta av det. Han älskar inte dig. Han är inte kapabel att älska. Han har valt dig för att du har en svaghet. Sådana män som han är experter på att fina dessa "offer" där de kan manipulera och kuva för att själv känna sig bättre.

    En så utstuderad människa vill du väl inte vara med? En sådan människa älskar du väl inte egentligen?

    Nej, han kan inte ändras, i hans ögon är det inget fel på honom. Faktum är att ni nog egentligen har samma grundproblem, men som yttrar sig på helt olika vis - låg självkänsla....

  • Anonym (mhm)
    Fiona M skrev 2018-07-12 22:16:19 följande:
    Oavsett hur bra det är emellanåt, kan det någonsin väga upp rädslan att han ska döda dig..?

    Vad skulle du råda en vän i liknande siguation?
    jag vet inte vad jag skulle säga till en vän, antagligen alltså...det är livsfarligt att lämna, alla som inte förstår det och bara säger "lämna honom", ja men då är det risk att man blir dödad.   men ja jag skulle råda en vän att lämna honom. men det handlar också om att jag inte vill vara ensam/singel   för min egen skull jag gillar inte ensamheten, lider av den.
  • AndreaBD

    Det är just det man inte kan! Och det är det som är den fällan som så många människor går i - de tror om det finns oaceptabla sidor hos partnern så kan man ändra dem. Men det går inte. Man måste hitta en partner som passar så som hen är.

  • Anonym (mhm)
    Fiona M skrev 2018-07-12 22:24:40 följande:

    Har ni barn eller vill du ha det? Är ni de förebilder du vill ge dem?


    vi har INTE barn.  då han blev fysisk om han inte fick sex när han ville,så blev jag därför gravid och jag tog bort barnet.   så ingen behöver oroa sig för nåt barn
  • Anonym (??? kärlek?)

    Det är kanske inte alls kärlek? För i så fall är man en självplågate, om ma är med någon som är odräglig mot en. Nej man kan inte ända någon, men person kan ändra på sig, fast det är ytterst tveksamt.

  • Anonym (bbbb)
    Anonym (mhm) skrev 2018-07-12 22:14:33 följande:

    jag vet inte,   jag vet att jag lever i ett dåligt förhållande, men när det är bra så är det så bra.         jag vågar inte lämna för jag vet att då kommer han döda mig


    Hur kan det vara bra emellan?
Svar på tråden kan man ändra en person?