• Tecum

    Kan du tänka dig att sola toppless?

    Bröst är mer sexualiserade idag än på 70-talet. Antar att kvinnor vill ha det så?

  • Tecum
    Bibbidi skrev 2018-07-26 16:37:41 följande:
    Nej faktiskt inte. 

    Bara man byter om på en strand med en handduk om sig så är det alltid någon som vrålstirrar (nu menar jag inte tittar lite grann utan verkligen vrålstirrar i hop om att man ska råka visa något (var så mycket igår att min syster kommentarade det när hon bytte om)). Och att byta om med handduk är ju egentligen ganska oskyldigt.... så att sola topless, nej aldrig. Vill inte bli vrålstirrad på.
    Men hur fånigt är det på en skala att vi är så skrattretande försiktiga när vi byter om på stranden? Skulle man råka visa något är det bara några sekunder. Jag skulle gärna byta om utan att skyla mig det minsta men då blir jag som man arresterad för förargelseväckande beteende eller sexuella trakasserier. Men jag tror att om flera eller de flesta inte var så försiktiga skulle det hela avdramatiseras. Nu menar jag inte när det är packat  och man nästan står i knät på andra, men på en mer ödslig strand där man har t ex tio meter eller mer till närmaste person? Vore det så farligt? Man måste ju inte titta om man inte tål nakenhet.
  • Tecum
    Lasse 781 skrev 2018-07-26 17:20:57 följande:
    Ärligt talat: Hur ofta har det hänt? Är det inte rena, rama inbillningen från oss killars sida?
    Nja, risken är väl inte stor, men betydligt större nu än före metoo. Överkänsliga personer kan finnas överallt. Men att göra som Clark73 tycker jag är helt okej, tramsandet med handdukar ser bara löjligt ut.
  • Tecum
    Lasse 781 skrev 2018-07-27 08:06:21 följande:
    Ursäkta, men på vilket sätt var kvinnobrösten MINDRE sexualiserade då?
    Därför att då såg man nakna bröst överallt, inte bara på stränderna. Plus att många kvinnor gick utan BH. Det var ingen stor sak, däremot var det mer känsligt att prata om sex och använda ord som kuk och fitta.
  • Tecum
    pyssel skrev 2018-07-26 18:00:14 följande:
    Jag undrar vad för vittnesmål under metoo som du har läst. Har inte läst ett enda om detta du verkar så bekymrad över. Snoppar vid ombyte ser vi också här på stränderna. Kanske folk tänker "äh det är tyskar", eftersom inget anmäls heller. Moralblicken faller mer på oss kvinnor som solar topless här i söder.
    Vad menar du med att moralblicken faller mer på kvinnor? Från andra kvinnor då?
  • Tecum
    Anonym (Sexyc) skrev 2019-09-11 16:45:50 följande:
    Om jag ska sola topless så är det bara utomlands och det ska vara andra kvinnor som gör det samma.

    Ja jag känner att brösten är sexualiserade och ser hur män spanar in en även med bikini.
    Varför hellre utomlands?

    Tror du att bröst är mer sexualiserade nu än under toplesstiden på 80-talet?

    Är det verkligen något dåligt att bröst är sexualiserade? Jag vill påstå att om män inte längre vill titta på bröst är den mänskliga rasens överlevnad hotad...
  • Tecum
    Anonym (Sexyc) skrev 2019-09-11 21:56:27 följande:
    Därför att jag inte vill sola topless där det finns risk att jag skulle känna någon. Jag arbetar inom barnomsorgen och vill helst inte stöta på några föräldrar som ser mina bröst.

    För mig är mina bröst sexuella och killar kommer aldrig att tröttna på bröst. Är det inte mer sexigt när msn har bikini på sig och att man lämnar något till fantasin?
    Förståelig inställning för dig, vi lever i moralpanikens tidevarv.

    Visst är bröst i bikini sexiga då de lämnar en del till fantasin, samtidigt är nakna bröst bland det vackraste som finns. Så det är kluvet...
Svar på tråden Kan du tänka dig att sola toppless?