• Äldre 26 Jul 11:51
    186233 visningar
    916 svar
    916
    186233

    Julibebisar 2018

    Ella är 4 veckor idag och vi sitter nu i bilen för 10 timmars resa, hoppas det går bra!

    Hon har växt från 49 cm till 54,7, trodde sköterskan mätt fel först, haha

  • Äldre 29 Jul 19:57
    #29

    Jag vet inte hur lång tid det går mellan ellas mål, jag kollar aldrig på klockan längre då det bara stressade mig att hon åt för ofta eller för glest, ammar henne istället när hon visar tecken och skiter i hur lång eller kort tid det gått. På natten liggammar jag så sover i princip igenom amningarna :)

  • Äldre 31 Jul 13:01
    #54

    Imorgon har vi första läkarkollen somr vid en månad, är lite nervös då sonen hade blåsljud som upptäcktes då, samt att han var stel i en sida så fick gå på habilitering längr..

    Undra vad hon väger nu, förra veckan vägde hon 3470 och hade gått upp 200 g på en vecka! Snart dags att ta fram strl 56 här med

    Väntar på leenden nu med, men vet inte om det dröjer eftersom hon var tidig... sonen som oxå var tidig log vid 1 mån efter bf var satt

  • Äldre 1 Aug 16:23
    #79

    Idag blev vi godkända på månadskollen av läkaren på bvc, så skönt då jag vart ganska orolig då dom hittade en del ?fel? på sonen då!

    Har/ska ni andra ge rotavaccin? Nästa gång är det dags om och jag är så kluven kring om hon ska få det eller inte..

    För övrigt så åt Ella vid 18.30 igår och sen inte förrän 00.30! Så chockad då hon bor vid bröstet i vanliga fall

  • Äldre 2 Aug 06:35
    #93

    Rotavaccinet ingår inte i nationella vaccinprogrammet än så inte alla landsting som erbjuder det!

    Mitt avslag hade uppehåll på 2 veckor, sen började det lite igen i några dar och nu borta igen. Vi bor ju vid sjön så hade gärna badat snart...

    Åh inatt fick jag sova 3.5 timme utan ella på mig för första gången på 5 veckor, sååå skönt va det!

  • Äldre 3 Aug 16:28
    jennie08 skrev 2018-08-03 14:30:32 följande:

    En annan fråga. Edward har inte direkt haft ont i magen men sen igår på fm så har han varit så orolig, knorrat och bara sovit 10-20 minuter åt gången hela dagen. Han har velat ligga vid bröstet konstant och bara varit allmänt orolig. När han väl ammas så sliter han och drar och verkar inte alls nöjd som tidigare. Han spänner sig en del också och skriker till. Dessutom så bajsar han hela tiden. Och bajset ser ut som bubbligt skum. Idag kom det bajs överallt när jag skulle byta på honom för hundrade ggn.

    Någon som upplevt att bebisens bajs är som gult skum? kommer inte ihåg om syskonens bajs var så...


    Min bajsar oxå som skum ibland, hur gammal är han? Första 2-3 veckorna bytte jag 15 bajsblöjor om dagen
  • Äldre 5 Aug 20:46

    Jag har en trikåsjal. Använt sele till de 2 andra barnen men föredrar nog sjalen. Känns mycket snällare mot min rygg och axlar och känns som Ella sitter bättre och stadigare. Lärde mig knyta genom att kolla på youtube :)

  • Äldre 5 Aug 23:42
    jennie08 skrev 2018-08-05 21:26:16 följande:

    Vilka sjalar rekommenderar ni? Kollade in på jollyroom lite snabbt men det finns ju jättemånga...


    Babylonias trikåsjal har jag
  • Äldre 7 Aug 20:00

    Hur mycket går era bebisar upp?

    Ella är 6 veckor och väger 3518 g, födelsevikt 3140.

    Hon går upp runt 30-70 g i veckan, känns lite? Läser att normalt är 150-200 g?

    Jag helammar och vill verkligen inte ge ersättning men börjar bli orolig då jag ammar fritt och hon äter/ligger vid bröstet i princip konstant så kan inte göra mycket mer än jag gör :(

  • Äldre 8 Aug 11:53
    Utvandraren2 skrev 2018-08-07 20:56:18 följande:

    Det låter kanske lite lite, om jag jämför med min bebisgrupp och mina väninnor. På fyraveckorskontrollen (när hon var 3 veckor och två dagar, vägde hon 3600 någonting. Födselvikt 3075. Men hon gick ned till 2700g de första dagarna på bb. Så har varit lite nojig med vikten, och haft ett väldigt fokus på amning stup i kvarten.

    Jag ammar bara, men överproduktion av mjölk ligger i generna.


    Iowhannah skrev 2018-08-07 21:40:50 följande:

    Det låter lite men om hon följer kurvan och mår bra så behöver du nog inte oroa dig. Kanske att hon ökar massvis om några veckor. Att hon äter så ofta kan ju förvisso innebära att hon inte blir mätt men samtidigt så är det bra för produktionen att hon äter ofta... Vad säger bvc?

    Alice var nästan uppe i födelsevikt redan efter en vecka (150 gram på tre dagar), vilket imponerade på mig eftersom sonen tog tre veckor på sig att komma dit (men så var han en kräkis också, det är inte Alice). Nästa besök är på torsdag så då får vi se hur hon ligger till (sambon glömde ta med journalen förra gången).


    Twoblirthree skrev 2018-08-07 22:03:47 följande:

    Håller med om att det låter lite lite men som nån annan skrev att följer hon sin kurva o verkar må bra så är det ju ingen fara. Ett tips annars är ju att testa o pumpa lite efter att hon ammat (om hon slutar amma nån gång). O sedan även om du dricker bra så drick lite till och ät lite mer snacks så du har energi att producera o så vila när det går. Blev visst fler tips. Hoppas att det känns bättre snart.


    Bvc säger att sålänge hon går upp något så är det bra men tycker det är konstigt att hon inte går upp mer med tanke på allt sugande. Hon blir korrigerad i sin kurva då hon var tidig så jag har lite svårt att utläsa den, men sist låg hon på näst understa kurvan på väg ner till understa..

    Har i 2 dar försökt amma utan amningsnappen och hon har lättare att få tag nu med lite hjälp av mig, ska till bvc på fredag så får se hur det ser ut då
  • Äldre 10 Aug 19:44
    LissaE skrev 2018-08-10 19:28:26 följande:

    Hej på er! Jag behöver pepp! Nu har vår bebis blivit två veckor, var på BVC igår och då hade han gått upp från födelsevikten 4490 till 5275. Igår kändes allt okej men idag känner jag mig totalt låst. Det är vårt första barn ska nämnas såklart. Han är ljuvlig och galet efterlängtad. Men hur gör ni för att få ihop allt?

    Han vill vara hos mig och med tillgång till bröstet 24/7. När han sover så är det på mig eller bredvid mig på natten. Övriga nätter så har han vaknat varannan timme ungefär men inatt har det varit 20-40 minuter mellan matningarna (kanske därför jag är nere och känner mig extra låst idag..). I två veckor har vi i princip suttit i soffan och kollat serier men nu vill jag inget annat än att komma ut i stallet en stund och ta hand om den delen också. Jag helammar, vilket jag gärna gör. Vi har pratat om att komplettera med flaska för att min man ska kunna mata men har då en oro för att han skulle dissa bröstet och välja flaskan vilket skulle bli lite merarbete känns det som. Kan ni peppa mig lite så jag vet att vi inte kommer sitta här ett år iaf? Jag har provat med bärsjal men då skriker han i panik. Vagnen kan vi gå en timme på fm men när den stannar så vaknar han. Min man gör verkligen sitt bästa för att ta honom men han duger inte riktigt.

    Sorry för långt inlägg.


    Har haft/har det precis likadant med min, började när hon var 2 veckor. Jag försökte tänka att det antagligen var för att hon ökar produktionen hon gjorde så, då äter de oftare för att kunna fortsätta växa. I mitt fall var det även amningsnappen som ställde till det, jag kunde inte ens lämna ifrån mig henne för att duscha utan panikskrik.

    Det är verkligen skitjobbigt när man är mitt i det, i mitt fall är det tredje barnet så jag vet att det inte kommer va såhär för evigt, men jag skulle kunna he allt för 3 timmars sömn utan bebis klistrad vid mig!!
  • Äldre 11 Aug 10:58
    LissaE skrev 2018-08-11 09:54:16 följande:

    Ja det blir frustrerande, ännu mer för att han vill ha bröstet men då äter han för mycket och kräks hur mkt som helst. Dock blir han ju nöjd sen för då får det plats med mer i magen sen. Han är så glupsk! Varför ställde amningsnappen till det? Vet inte ens vad en amningsnapp är så ska googla????

    Ska jobba på att få honom att ta napp plus bärsjal då kanske livet blir lättare. Och jag kan komma ut och göra lite nytta som jag längtat efter i många månader. En barnmorska (inte vår) tipsade om lite messmör på nappen. Nån som testat?


    Hon svalde luft med den och matningen tog lång tid och mjölken rann inte som den skulle riktigt... så hon var konstant missnöjd och skrek så fort jag gav henne till nån annan.. hon äter fortfarande jätteofta men nu kan hon sova själv ibland och pappan kan hålla henne. Jag var sååå nära att ge upp amningen pga att jag inte ens kunde gå på toa och har ju 2 barn till... nu har hon hunnit bli 6 veckor och trots att hon fortfarande är krävande så känns det bättre nu!

    Hoppas det bara är en tillväxtfas så du får det lättare snart!
  • Äldre 17 Aug 11:14

    Hur går det för alla bebisar?

    Här får det aldrig va lugnt känns det som...:(

    Ella fick rotavaccinet och som jag misstänkte fick hon ont i magen av den, hon har redan känslig mage.

    I samma veva fick jag sår och fick använda amningsnapp igen, även den ger henne ont i magen och hon blir konstant missnöjd..

    I tisdags skrek hon hysterisk i 4 timmar så tillslut åkte vi till akuten. Hon lugnade ner sig lite tillslut men läkaren säger att de misstänker att hon har en missbildning i kraniet som ev måste opereras... så orolig :(

    Så nu ska vi på kontroll på onsdag för att se om läkaren har rätt. Det är inget farligt i sig om det behandlas, men att dom kanske ska operera hennes lilla huvud gör att jag går sönder av oro..

    Annars växer hon fint, 7 veckor igår och 3.9 kg! <3

  • Äldre 17 Aug 17:30
    Åttionio89 skrev 2018-08-17 13:41:55 följande:

    Jag vet inte alls hur jag ska göra med rotavaccinet..är för dåligt insatt än sålänge men ska få mer info på nästa koll nästa vecka. Men första känslan är att nackdelarna (biverkningarna) väger över fördelarna. Det stod att i princip alla barn i femårsåldern någon gång har haft rotaviruset och då känns det ju som att det inte är så farligt!? Eller? Hur tänker ni?


    Vi har haft det rätt jobbigt med biverkningarna, bvc sa att de kan hålla i sig upp till 2 veckor. Jag är ändå glad att vi tog det, speciellt om vi nu måste ligga på sjukhus i höst/vinter. Andra omgången är vid 3 mån och då har ju förhoppningsvis magen stabiliserat sig. Risken att syskon drar hem rota är ju oxå ganska stor
  • Äldre 22 Aug 12:45

    Äntligen börjar magen bli bättre på min tjej! Sån skillnad, får massa leenden nu och denna veckan har hon börjat försöka jollra :D vägde 4200 idag så börjar bli stor tjej nu! 8 veckor imorgon redan..

    Rutiner har vi inte börjat tänka på, jag följer henne. Hon brukar dock vakna runt 8tiden och sen va vaken 2-3 timmar. När hon vill äta på kvällen runt 19-21 tiden liggammar jag henne i min säng så hon somnar, sen går jag upp tills hon vill äta igen runt 23-01. Mellan 01-04 äter hon ofta, sen brukar det va en gång melllan 04-07. Hon och jag sover mage mot mage i en dubbelsäng så störs inte så mkt av henne mer än när hon har magont och sparkar i sömnen eller när jag legat i samma ställning för länge, haha. Vet inte om jag någonsin vill sova utan min bebis igen <3

  • Äldre 26 Aug 09:23

    Jag har fått lite preventivmedelsångest här, haha

    Har bokat spiralinsättning på efterkontrollen men börjar tveka. Hade det innan graviditeten och va jättenöjd, så skönt att slippa mens liksom. Men det gör så ont att sätta in den och jag är jättenojig för det nu... har typ aldrig sex heller så känns som lite onödigt lidande, om man bortser från att man slipper mensen...

    P-piller får jag inte äta, pstav funkar inte, bara blöder..

    Vad ska ni andra ha?

    Vad tycker ni funkar?

    Jag funderar lite på att skita i att ha nåt alls

  • Äldre 26 Aug 12:31
    Iowhannah skrev 2018-08-26 12:18:27 följande:

    Jag ska inte ha nåt alls. Jag är alldeles för hormonkänslig för hormonella p-medel och kopparspiral har jag hört lite för mycket tråkigt om. Det skulle vara pessar då men nu kör vi kondom tills sambon har steriliserat sig. Vi vill ändå inte ha fler barn (och jag vill definitivt inte gå igenom en till graviditet) så det känns som bästa lösningen.


    Har försökt få min man att göra det med men han vägrar... Lutar åt inget alls här med!
  • Äldre 26 Aug 19:01
    jennie08 skrev 2018-08-26 15:49:36 följande:

    Jag ska sätta in en hormonspiral igen. Jag mår så mycket bättre av att ha den. Ingen mens, hormonerna är mer stabila och jag mår betydligt bättre rent psykiskt. Dessutom blir min annars acnebenägna hy bättre med spiralen.

    Själv befinner jag mig i Spanien med familjen. Ni tycker säkert jag är helt galen som reser med en sån liten men vi har gjort det med alla barnen och det funkar så bra att resa med dem när de är små :) Vi anpassar resan efter bebisens rytm bara.


    Det är det jag haft oxå, men hade så ont sist jag satte in :( har ingen hjälp med bebisen heller så jag kan få vila och ha ont i fred efteråt

    Äsch, det är ju när dom är nyfödda man ska passa på, när dom mest sover och är smidiga :)
  • Äldre 2 Sep 17:27

    Angående mat så är min crockpot mitt livs bästa investering (och bärsjalen)!

    Slänger i lite bös på morgonen och så är middagen klar på kvällen :D

Svar på tråden Julibebisar 2018