• Äldre 26 Jul 19:38
    238235 visningar
    3881 svar
    3881
    238235

    IVF sommar/höst 2018

    Hej!

    Inget bestämt försök ännu men vår remiss blev just godkänd så ska bara välja klinik! Sedan hoppas på att det inte är så lång kötid. Var gör ni erat försök? Har ni någon känd fertilitetsfaktor som gör att ni har svårt? Inget hittat fel på någon av oss, dock var min slemhinna väldigt tunn när ja skulle spola äggledare! Kram


    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 26 Jul 21:03
    #3
    Akira Öken skrev 2018-07-26 20:30:59 följande:

    Hej!

    Vad spännande! Hur länge har ni försökt? Vilket landsting tillhör ni?

    Vi går på reproduktionscentrum i Huddinge och har även gjort de 4 tidigare försöken där. I vårt fall är det manlig faktor som är problemet. Vi har försökt bli gravida sedan 2015 och gjorde första IVF-behandlingen hösten 2016.

    Kram


    Ja det är verkligen skräckblandad förtjusning! Vi har försökt cirka 15 månader. Vi tillhör Stockholm! Så remissen är just godkänd från Huddinge :) så fick 4 olika kliniker att välja bland. Funderar på Sophiahemmet! Fick ni aldrig välja på olika kliniker? Utan Huddinge direkt eller? Hur gamla är ni? Har ni fått någon ny bestämd tid? Oj 100 frågor :p
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 26 Jul 23:25
    #5
    Akira Öken skrev 2018-07-26 23:02:43 följande:

    Förstår det! Tror ni kan förvänta er en omvälvande resa.

    Jag minns inte att vi fick välja, utan det var Huddinge som erbjöds. Vi är båda mellan 35 och 40 år. Vi kommer att påbörja behandlingen nästa vecka och första ultraljudet är bokat till två veckor efter behandlingsstart. Vi gör det som kallas "långa protokollet" där man inleder med nedreglering, vilket gör att man försätts i något som liknar ett tillfälligt klimakterie.

    Du får fråga hur mycket du vill. :)


    Ah okej. Har läst en del o förstår som att det finns två olika - långa o korta. Har du gjort båda varianter? Tycker det är svårt med jobbet. Ska man berätta för chef eller ej? Känns som det kan vara ganska mycket frånvaro då o då... hur gjorde du?
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 27 Jul 06:52
    #11
    jaktenpaflow skrev 2018-07-27 00:51:44 följande:

    Hejsan, hoppar gärna in jag med! Är mitt i en IVF behandling och äggplock på måndag... Förväntansfull och nervös! Så mycket tankar, tänk om det inte finns några ägg, eller om de inte är tillräckligt mogna eller i te blir befruktade... Blir matt av alla tankar haha. Vet ni varför ni har svårt att bli gravida?


    Spännande! Är det er första? Inget fel hittat hos någon av oss! Men gyn sa vid spolning av äggledare att ja har väldigt tunn slemhinna för att vara så nära äl. Så misstänker att d kan vara vårat problem... utan att det är helt bekräftat. Ägget har ingenstans att fästa helt enkelt. Har de hittat nå vajsing hos er?
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 27 Jul 09:33
    #14
    Percafluviatilis skrev 2018-07-27 08:06:35 följande:

    Kommer ihåg dig från bim-trådarna i slutet på våren förra året. Så tråkigt att vi ska återse varandra i en tråd som handlar om IVF :( Hoppas det löser sig snabbt för er!


    Ja vet tänk va hoppfull man va då. Nu skulle jag aldrig orka vara med i såna trådar... känner igen dig oxå o ja hoppas SÅ att denna ivf är lyckoivfen!!
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 27 Jul 09:38
    #16
    Akira Öken skrev 2018-07-27 00:36:22 följande:

    Det stämmer. Och sen kan man göra båda varianterna på lite olika sätt, med olika läkemedel. Behandlingen anpassas efter vad som verkar fungera bäst för patientens kropp och förutsättningar.

    Jag har gjort två långa och två korta. Långa fungerar bäst på mig.

    Precis som du skriver, blir det en del läkarbesök och frånvaro från arbetet. Under behandlingsperioden kan det vara svårt att planera livet, då de olika stegen planeras efter hand betoende på hur kroppen reagerar. Om man ska berätta för chefen eller inte kanske beror på vilken arbetssituation man har och hur ens förhållande till chefen ser ut. Jag berättade för mina närmaste kollegor och för min chef när vi började med behandlingsomgång 2.


    Ja jag funderar på att säga till chefen. Blir så jobbigt o typ ljuga varje gång man e borta.. när sa du att du Börjar med nässprayen? Hoppas detta är en riktig lyckotråd nu :)
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 27 Jul 11:27
    #18
    Akira Öken skrev 2018-07-27 11:12:04 följande:

    Låter som en bra idé.

    Jag kommer inte att använda spray för nedreglering den här gången, utan sprutor (suprefact) morgon och kväll. Tyvärr har jag redan hämtat ut läkemedlet som nu behöver kasseras, då det inte tål temperaturer över 25 grader. Lite stress över att inte få tag på nytt innan tisdag, då behandlingen startar. Verkar vara få apotek som har det hemma och vi är bortresta och har därför inte kunnat beställa.


    Aj då vad drygt!! Hoppas det löser sig! Vad kostar alla läkemedel osv under en behandling på ett ungefär?
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 27 Jul 19:42
    #20
    Akira Öken skrev 2018-07-27 19:25:36 följande:

    Det här löst sig under dagen, vi har reserverat läkemedel i närmaste stad, sex mil bort, och har beställt ytterligare läkemedel till ett närliggande apotek som vi kan hämta nästa vecka.

    Har inte räknat på det, men det handlar om många tusen och man når snabbt upp till högkostnadsskyddet.


    Va skönt att du löste det. Mycket man ska tönka på som ja inte ens tänkt på.. typ såna saker. Att läkemedel måste finnas på apotek osv... ha en fin fredagkväll!
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 29 Jul 00:14
    #30
    jaktenpaflow skrev 2018-07-28 21:11:14 följande:

    Hej tjejer! Har lite panik just nu, ska ta ägglossningsspruta Ovitrelle men dosen injecerades inte! Det finns ju bara en nål också! Hur ska jag göra nu?


    Men kan sånt hända?! Stackars. Har inget bra svar men hoppas d kan lösa sig!
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 30 Jul 22:02
    #68
    LLW skrev 2018-07-30 18:53:19 följande:

    Hej allihopa! Ny i tråden, ska på första besöket på ivf kliniken på torsdag. Vi har försökt aktivt i över 1 1/2 år, men slutade med preventilmedel 4 månader innan det. Många tuffa misslyckanden. Tyngre för varje månad.

    Utredningen visade att min man har få och trötta spermier och jag har hjärtformad livmoder som ger en ökad risk för missfall. Känns riktigt tungt, kommer ha svårt att kunna glädjas om vi ens lyckas bli gravida.

    Min mens är beräknad på fredag, är det dumt att hoppas på att kunna få börja behandling redan på den mensen? Hur snabbt har ni andra fått börja efter första besöket?


    Å skönt att ni redan ska på första mötet!! Hoppas du får börja snart :)
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018