• jaktenpaflow

    IVF sommar/höst 2018

    Hejsan, hoppar gärna in jag med! Är mitt i en IVF behandling och äggplock på måndag... Förväntansfull och nervös! Så mycket tankar, tänk om det inte finns några ägg, eller om de inte är tillräckligt mogna eller i te blir befruktade... Blir matt av alla tankar haha. Vet ni varför ni har svårt att bli gravida?

  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2018-07-27 01:54:50 följande:

    Hej! Oj vad spännande! Hur har det sett ut på ultraljudet? Helt sjukt vad många olika saker man kan oroa sig för under processen! Är det första försöket för er?

    Manlig faktor i vårt fall. Få och slöa spermier.


    Ja väldigt spännande! Sista sprutorna ikväll och imorgon endast ägglossningspruta. Första försöket, vår tvååring kom på naturlig väg. Börjar bli lite nervös inför äggplock. Någon hör som vill dela med sig av sina erfarenheter?:)

    Ultraljudet såg väldigt bra ut, många jämnstora blåsor och några stycken som hon tyckte såg riktigt bra ut. Hon var väldigt positiv och tyckte det såg ?perfekt ut?. Så får hålla tummarna! Såg att ni är på omgång 5, har du gjort 5 äggplock eller 5 insättningar?
  • jaktenpaflow

    Hej tjejer! Har lite panik just nu, ska ta ägglossningsspruta Ovitrelle men dosen injecerades inte! Det finns ju bara en nål också! Hur ska jag göra nu?

  • jaktenpaflow
    Bunny on speed skrev 2018-07-28 08:03:58 följande:

    Försök slappna av. Och be dem vänta tills du känner att den smärtlindring de sprutar in har börjat verka (andra gången började de för tidigt på mig och det var hemskt. Låt dem veta så fort du har ont så du får mer.


    Bör man fasta innan? Får man endast smärtlindring som en spruta där nere eller hur går det till?
  • jaktenpaflow
    Hontmail skrev 2018-07-29 17:19:07 följande:

    Ovitrellen är en jävla skit spruta! Man måste trycka HÅRT för att få in dosen. Hade samma problem som dig och fick sticka ytterligare en gång med samma nål och sen trycka hårt.


    Ja verklihen!! Fick ju panik när det stod att man inte skulle sticka igen om något blivit fel utan kontakta sjukvården. Var två timmars kö till sjukvårdsupplysningen(men måste blivit fel för ringde upp tio minuter senare och då fick jag hjälp.) Så till slut löste det sig:)
  • jaktenpaflow
    Percafluviatilis skrev 2018-07-29 10:50:47 följande:

    Åh, nej! Löste det sig? Fy vilken panikkänsla!


    Ja tillslut gick jag hjälp av 1177(två timmars kö innan) vilken panik jag fick haha! Hade kry, 1177 och försökte ringa ivf kliniken och sa åt min man att åka till ett apotek samtidigt haha. I min värld gick bara hela behandlingen åt skogen. Men sen lugnade jag ner mig rätt snabbt:)
  • jaktenpaflow
    Saner skrev 2018-07-29 20:22:42 följande:

    Hej tjejer. 

    Får jag följa med er på resan trots ja verkar va lite längre fram i processen. Så skönt ha folk bolla tankar med. Här är lite om vår resa:

    Jag och min man började IVF resan i våras. Går på SU Gbg och har både hypotyreos och pco. Fick ut 10 ägg varav alla befruktades. När vi åkte och skulle sätta in embryo då hade 5 st blivit blacocyster var av en sattes in och 4 till frysen. Gjorde gravtest 2 dagar innan min möhippa (på en torsd) och då stod det gravid vecka 1-2....Va detta sant tänkte vi.? Det blev missfall måndagen efter tyvärr så ont och grät floder. Nu har man väntat en menscykel och det va lite skönt och försöka slappna av mm under semester. Äter nu Letrozole för få igång ÄL så vi kan sätta in en blasocyst i aug. Hoppas de klarar upptining (ytterligare en sak va orolig för...inte konstigt vi IVf:are har mkt tankar mm). 

    Jag tyckte inte äggplock gjorde så jätte ont....de va så duktiga på smärtlindra och pratade med mig hela tiden så man fokuserade på annat.

    //S


    Välkommen! Vilka fantastiska resultat med äggplock och bedruktningen! Förstår att det måste varit supertufft med missfall:( Men super med så många blastocyster till frysen och förhoppningsvis inte behöva göra om hela processen igen på ett tag(eller aldrig)!:) Är det första barnet?
  • jaktenpaflow

    Äggplock färdigt och vi fick ut 7 ägg... Känner mig tacksam över att vi fick ut några men ändå besviken då kliniken själva hade trott på fler med tanke på många fina blåsor. Hoppas verkligen verkligen att några blir befruktade! Någon med liknande erfarenheter som kan peppa mig lite?:)

    Sen blev jag otroligt irriterad när min kan fick lämna spermaprov i en liten burk inne på en toalett???! Den som alla fick gå på... Sen var det ingen som kom och tog emot hans prov utan fick gå runt och leta efter någon. Är det normalt?

  • jaktenpaflow
    Percafluviatilis skrev 2018-07-30 11:16:38 följande:

    Under första försöket fick vi ut 4 ägg varav 2 bra (ett av de fyra var omoget och ett slutade dela sig), andra försöket fick vi ut 3 ägg varav alla tre toppägg och sista fick vi ut 2, båda tyvärr dåliga men berodde på andra mediciner och annat protokoll. Så jag skulle inte säga att sju är en dålig siffra! :) Det är bättre med kvalitet än kvantitet.


    Har du fått göra återföring på några av dina försök? Ja det är så jag försöker tänka också. Jag riskerade att bli överstimulerad därför har jag fått en rätt låg dos av Gonal-f så är orolig att sen var för låg och att inga ägg blev tillräckligt mogna:( Men bara att vänta och se <3
  • jaktenpaflow
    Percafluviatilis skrev 2018-07-30 15:15:43 följande:

    Jag har gjort två återföringar, ett 2-dagars i december och ett 3-dagars i februari. Resterande tre finns i frysen men hos en privat klinik och därför har vi inte testat med dem ännu eftersom det kostar 15 000 per återföring. Så nu inväntar vi försök nr två på Sahlgrenska med samma behandlingsform som de första två försöken på privata kliniken. Senast gjorde vi långa protokollet vilket som sagt bara gav två dåliga ägg. Så den behandlingen passade inte äggstockarna alls.

    Jag tror inte du behöver oroa dig! Jag tror det kommer att blir flera fina embryon av dina ägg :)


    Åh tack snälla för dina ord, känns fint att någon annan hoppas för ens skull!

    Okej och ni skulle börja nu efter sommaren? Hur känns det och hur mår du i hela processen?
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018