• Percafluviatilis

    IVF sommar/höst 2018

    Hoppar gärna in här :)

    Vi ska göra vår fjärde IVF i september-oktober. Det blir korta protokollet på Sahlgrenska. Det är vårt andra landstingsfinansierade försök. Har sen tidigare även gjort två privata försök med korta protokollet som gett oss sex mogna ägg varav fem blev fina embryon. Tre av dessa finns i frysen och vi tänker använda dem först efter landstingsförsöken är slut eftersom det kostar 15000 per återföring på den privata kliniken.

    I våras försökte vid med långa protokollet på Sahlgrenska för att se om det gav bättre effekt på mina slöa äggstockar. Tyvärr gav det bara två dåliga ägg och embryona slutade utvecklas någon timma innan återföring. Så nu är vi tillbaka till korta protokollet igen! Min kille har även få och slöa spermier och min ena äggledare är paj.

    Håller tummarna för dig nu Akira Öken! Nu är det verkligen er tur! <3

  • Percafluviatilis
    Jooosen skrev 2018-07-26 19:38:32 följande:

    Hej!

    Inget bestämt försök ännu men vår remiss blev just godkänd så ska bara välja klinik! Sedan hoppas på att det inte är så lång kötid. Var gör ni erat försök? Har ni någon känd fertilitetsfaktor som gör att ni har svårt? Inget hittat fel på någon av oss, dock var min slemhinna väldigt tunn när ja skulle spola äggledare! Kram


    Kommer ihåg dig från bim-trådarna i slutet på våren förra året. Så tråkigt att vi ska återse varandra i en tråd som handlar om IVF :( Hoppas det löser sig snabbt för er!
  • Percafluviatilis
    Jooosen skrev 2018-07-27 09:33:45 följande:

    Ja vet tänk va hoppfull man va då. Nu skulle jag aldrig orka vara med i såna trådar... känner igen dig oxå o ja hoppas SÅ att denna ivf är lyckoivfen!!


    Nej, verkligen inte! :')

    Ja, denna gång ska det nog gå vägen efter flera månaders vila och något som vi vet är ett vinnande koncept behandlingsmässigt! Det kommer det säkerligen göra för er också! Har ni kommit fram till vilken klinik ni ska välja?
  • Percafluviatilis
    jaktenpaflow skrev 2018-07-28 21:11:14 följande:

    Hej tjejer! Har lite panik just nu, ska ta ägglossningsspruta Ovitrelle men dosen injecerades inte! Det finns ju bara en nål också! Hur ska jag göra nu?


    Åh, nej! Löste det sig? Fy vilken panikkänsla!
  • Percafluviatilis

    Är så himla taggad på att starta nu men vi kommer inte börja förrän tidigast på mensen i september, kanske tom oktober. Pausat sen i början på maj och det var skönt fram till mitten på juli men nu är jag taggad igen. Sjukt hur hjärnan återhämtar sig efter kriser.

  • Percafluviatilis
    jaktenpaflow skrev 2018-07-29 22:07:03 följande:

    Ja tillslut gick jag hjälp av 1177(två timmars kö innan) vilken panik jag fick haha! Hade kry, 1177 och försökte ringa ivf kliniken och sa åt min man att åka till ett apotek samtidigt haha. I min värld gick bara hela behandlingen åt skogen. Men sen lugnade jag ner mig rätt snabbt:)


    Skönt att det löste sig!!
  • Percafluviatilis
    jaktenpaflow skrev 2018-07-30 11:01:23 följande:

    Äggplock färdigt och vi fick ut 7 ägg... Känner mig tacksam över att vi fick ut några men ändå besviken då kliniken själva hade trott på fler med tanke på många fina blåsor. Hoppas verkligen verkligen att några blir befruktade! Någon med liknande erfarenheter som kan peppa mig lite?:)

    Sen blev jag otroligt irriterad när min kan fick lämna spermaprov i en liten burk inne på en toalett???! Den som alla fick gå på... Sen var det ingen som kom och tog emot hans prov utan fick gå runt och leta efter någon. Är det normalt?


    Under första försöket fick vi ut 4 ägg varav 2 bra (ett av de fyra var omoget och ett slutade dela sig), andra försöket fick vi ut 3 ägg varav alla tre toppägg och sista fick vi ut 2, båda tyvärr dåliga men berodde på andra mediciner och annat protokoll. Så jag skulle inte säga att sju är en dålig siffra! :) Det är bättre med kvalitet än kvantitet.
  • Percafluviatilis
    jaktenpaflow skrev 2018-07-30 12:56:00 följande:

    Har du fått göra återföring på några av dina försök? Ja det är så jag försöker tänka också. Jag riskerade att bli överstimulerad därför har jag fått en rätt låg dos av Gonal-f så är orolig att sen var för låg och att inga ägg blev tillräckligt mogna:( Men bara att vänta och se <3


    Jag har gjort två återföringar, ett 2-dagars i december och ett 3-dagars i februari. Resterande tre finns i frysen men hos en privat klinik och därför har vi inte testat med dem ännu eftersom det kostar 15 000 per återföring. Så nu inväntar vi försök nr två på Sahlgrenska med samma behandlingsform som de första två försöken på privata kliniken. Senast gjorde vi långa protokollet vilket som sagt bara gav två dåliga ägg. Så den behandlingen passade inte äggstockarna alls.

    Jag tror inte du behöver oroa dig! Jag tror det kommer att blir flera fina embryon av dina ägg :)
  • Percafluviatilis
    Akira Öken skrev 2018-07-29 18:48:35 följande:

    Härligt! Hoppas att du kan hålla kvar den känslan och vara ännu starkare när det väl är dags!


    Ja, verkligen! Hur känns det för dig nu?
  • Percafluviatilis
    jaktenpaflow skrev 2018-07-30 19:15:27 följande:

    Åh tack snälla för dina ord, känns fint att någon annan hoppas för ens skull!

    Okej och ni skulle börja nu efter sommaren? Hur känns det och hur mår du i hela processen?


    Så klart :)

    Ja, vi kör fjärde försöket vi september-oktober. Jag mådde väldigt dåligt under senaste behandlingen. Tålde inte suprecur-sprayen så bra och fick ta sprutor länge utan jättebra resultat och sedan ringde de några timmar innan återföring och sa att embryona inte levde. Tog nästan tre månader för mig att känna hopp igen men nu känns det mycket bättre! Korta protokollet har fungerat innan så då gör det säkert det denna gång också :)
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018