• Äldre 26 Jul 19:34
    238720 visningar
    3881 svar
    +1
    3881
    238720

    IVF sommar/höst 2018

    Nu startar vi snart vår 5:e IVF-behandling.

    Häng gärna på i tråden, så hjälps vi åt att stötta varandra!


  • Svar på tråden IVF sommar/höst 2018
  • Äldre 30 Jul 22:18
    #71
    jaktenpaflow skrev 2018-07-30 22:05:35 följande:

    Tycker du det? Hoppas verkligen att det var bra

    Ägg, är orolig att jag fått för låg dos eftersom vi var oroliga för överstimulering. Jag hade många blåsor det var därför läkaren blev lite chokad över att det var ?få? ägg... Jag har inte tagit något blodprov under hela behandlingen...

    Ja så trist att de lätt glöms bort i processen. Vi hade över en timme att åka så vi vågade inte sköta det hemma innan...

    Mår helt ok ikväll, ont i livmodern och försöker tänka positivt på de små äggen som förhoppningsvis ligger och blir befruktade haha. Bara så rädd att de är omogna, men ska tänka positivt:) Så skönt att få pepp från den här gruppen!:)


    Ja. Det är som någon skrev ovan: kvalitet före kvantitet. Har de gjort någon notering i din journal där det går att utläsa orsak till att det blev färre ägg än vad ultraljudet indikerade?

    Tänker att det är svårt för männen då de inte kan göra eller påverka så mycket. Därför blir det ju väldigt viktigt att de respekteras och bemöts på ett bra sätt i den del av processen som är deras.

    Skönt att du känner dig ok! När får ni besked om hur det gått? Hoppas också på de små äggen!
  • Äldre 30 Jul 22:23
    #72
    Längtanefterplus skrev 2018-07-30 22:07:00 följande:

    Nej vi har inget vidare stöd .. är ett bra tag sedan vi var på kliniken. Vi har bara berättat för några enstaka vänner inte för våra familjer. Min sambo har lite svårt för att prata om det med. Han säger mest att allt kommer bli bra..

    Provsvaret på amh provet har kommit in på 1177 nu, Vad jag kunde utläsa hade jag ett värde på 2.0 eller något sådant. Vilket jag förstått är i undre kant? Men reagerade på en sak. Jag tog mitt amh prov (äggreservsprov) på dag 23 i cykeln och när jag läser runt på nätet så står det att det skall tas dag 3 i cykeln ??? Blev lite förvirrad. Såg att rmc i malmö mottagit våran remiss 23 juli och att vi ställs i kö. Tror inte dom har någon kö så förhoppningsvis så får vi kanske komma dit snart.


    Ofta finns det kuratorer kopplade till mottagningarna. Skulle det kunna vara något att kolla upp? Tänker också att man kan söka samtalsstöd själva. Det är ju inga enkla grejer, det här med IVF. Så otroligt många olika känslor som kan väckas.

    Ni kanske ska kolla med kliniken att testerna har tagits enligt rutin och även be att få provsvaren förklarade för er?
  • Äldre 31 Jul 11:58
    #73

    Dem ringde nyss från kliniken, hela 6 av 7 ägg blev befruktade och alla ser jättefina ut!!! Odling tills på lördag då det förhoppningsvis finns någon att sätta tillbaka! Blev så otroligt glad och tacksam! Tack alla för ert stöd och pepp, nu är det bara att hoppas på det bästa! <3

  • LLW
    Äldre 31 Jul 12:01
    #74
    Jooosen skrev 2018-07-30 22:02:16 följande:

    Å skönt att ni redan ska på första mötet!! Hoppas du får börja snart :)


    Känns så skönt! Nu är det snart ett år sen jag tog första kontakten så det här är verkligen efterlängtat :) livrädd på samma gång dock. Hoppas hoppas hoppas att jag får börja direkt, skulle bli till helgen isåfall! Galet!
  • Äldre 31 Jul 12:03
    #75
    jaktenpaflow skrev 2018-07-31 11:58:07 följande:

    Dem ringde nyss från kliniken, hela 6 av 7 ägg blev befruktade och alla ser jättefina ut!!! Odling tills på lördag då det förhoppningsvis finns någon att sätta tillbaka! Blev så otroligt glad och tacksam! Tack alla för ert stöd och pepp, nu är det bara att hoppas på det bästa! <3


    Men Åå underbart!! Du ska se att det kommer gå bra :D
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 31 Jul 12:03
    #76
    LLW skrev 2018-07-31 12:01:55 följande:

    Känns så skönt! Nu är det snart ett år sen jag tog första kontakten så det här är verkligen efterlängtat :) livrädd på samma gång dock. Hoppas hoppas hoppas att jag får börja direkt, skulle bli till helgen isåfall! Galet!


    J herregud va nervöst o pirrigt! När skulle du få mens?
    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
  • Äldre 31 Jul 12:06
    #77
    Längtanefterplus skrev 2018-07-30 20:28:26 följande:

    Hej allihop!

    Jag hoppar in här.

    Jag är 27 år och min sambo är 28 år. Vi har försökt bli gravida under 5 års tid. Tog lång tid innan jag kände mig redo för att söka hjälp, vilket jag ångrar idag för då hade nog ivf varit påbörjad för längesen. För 1.5 år sedan började vi göra en utredning. Dom tog prover på både mig och min sambo. Utredningen tog 8 månader innan den var klar, såhär i efterhand har jag förstått att en utredning inte skall ta så lång tid! Vi fick genom utredningen reda på att min sambo har mycket lägre antal spermier än normalt men att dom är pigga och fina. Dom misstänkte att jag inte ägglossa av mig själv och eventuellt har en släng av pcos men jag fick aldrig något riktigt svar på det. Dom gjorde heller ingen spolning på mig vilket jag förstått nästan alltid görs vid en utredning? Men till mig sa dom att dom visste att vi kommer behöva ivf pga sambons lägre spermieavtal och då var spolning onödig?!

    Remiss skickades från privat klinik där utredningen gjorts till sjukhuset som våran kommun tillhör. Min sambo fick gå och lämna ytterligare ett spermieprov. Sedan skickade dom remissen vidare till sahlgrenska. Sahlgrenska tog emot remissen den 8 februari så nu har vi stått i kö i 5 månader. Efter 3 månader började jag höra mig för om hur det funkar med vårdgarantin. Tog reda på att rmc i malmö inte hade någon väntetid och bestämde oss för att vi ville att remiss skulle skickas dit. Jag kontaktade sjukhuset här igen och bad dom skicka remiss dit. Dom sa att dom eventuellt behövde kompletterande uppgifter men att dom skulle höra av sig isf. Det gick ett antal veckor men vi hörde inget ifrån rmc. Jag ringde och då säger hon att remissen skickats tillbaka för att det saknades provsvar på mig och att mitt tsh var för högt. Dom har en gräns på 2.5 och jag hade strax över. Bröt ihop rejält och allt kändes hopplöst! Jag ringde lite smått förtvivlad till sjukhuset där jag bor igen och undrade vad som skulle hända nu och om detta skulle ta lång tid. Var en snorkig tant jag pratade med och fick inte mycket till svar och kände mig ännu mera ledsen. En vecka senare fick jag hemskickat remiss för provtagning. Såg nu häromdagen att mitt tsh var 1.09 denna gången så det är ju bra men dom tog också ett prov för att kolla äggreserven och det har jag inte sett något resultat på. Nu vet jag inte vad som händer. Jag hoppas dom skickar remissen på nytt med nya provsvar till rmc och att vi får komma dit snart. Vi står kvar i kö på sahlgrenska tills vi vet att remissen mottagits och godkänts av rmc. denn aeviga väntan och undran äter upp mig. Har senaste tiden mått riktigt dåligt. Så mycket frågor och tankar utan svar. Kände att den här gruppen var perfekt för mig så jag kan få ventilera mig och skriva med andra som är i samma situation då vi förmodligen kommer dra igång ivf i höst.

    Blev ett väldigt långt inlägg....

    Hoppas att vi alla här inne snart har turen att bli gravida<3


    Hej och välkommen! Fy vilken skumpig resa ni har haft... Så irriterande att man själv ska behöva kämpa så mycket och trippelkolla saker när man redan mår så dåligt. Du är otroligt stark som kämpar på och jag hoppas verkligen att du får belöning för mödan snart! Tror också det är viktigt att du får stöd och hjälp med att ta itu med alla tankar. Jag blev själv deprimerad och utmattad i vintras. Har sen dess gått i kbt med inrikting på Mindfulness. Viktigt att man inte glömmer bort sig själv och sin partner i allt detta. Vet era närmsta om er resa? Kan du och din partner stötta varandra?
  • Äldre 31 Jul 12:07
    #78
    Akira Öken skrev 2018-07-30 20:59:27 följande:

    Ingen fara. Det som hände var att vi efter en månads behandling fick ut 12 ägg. Sedan skedde en miss på labbet som resulterade i att samtliga ägg dog. Jag var rätt ledsen och bitter ett tag efteråt.


    Nämen fy fan! Vilken sjuk mardröm!! Har ni fått någon kompensation för detta?
  • Äldre 31 Jul 12:13
    #79
    Akira Öken skrev 2018-07-30 19:13:07 följande:

    Jag känner mig redo och rätt starkt! Samtidigt är jag orolig för hur suprefact, som i mitt fall används för att få en kraftigare nedreglering, kommer att påverka mig.

    Jag är även lite frustrerad över att jag fortfarande inte har fått kopia på den anmälan som kliniken lovade att göra efter "missödet" vid förra försöket. Jag tror inte de har gjort någon anmälan och kommer själv att anmäla till IVO om det visar sig att mina farhågor stämmer.


    Låter bra att du anmäler om det blir så. Verkligen inte okej. Det är ju en kris man går igenom som det är och det blir ju knappast bättre av det som hände er. Hoppas verkligen att det är sista försöket för er nu och att det resulterar i en liten bebis!

    Är det sprutor, suprefact? Tar man dem en gång om dagen? Hur länge ska du nedregleras? Jag saknade hör och häpna sprutorna när vi gjorde långa protokollet. Tyckte att man aldrig fick vila i tankarna pga nässprayen tre ggr per dag. Hade hellre tagit en spruta som vid korta protokollet. Men biverkningarna vill man ju så klart slippa...
  • Äldre 31 Jul 12:39
    #80

    Jag har ju eventuellt problem med tunn slemhinna (egen diagnos pga så kass utredning). Men vet någon av er om den görs tjockare på något vis vid ivf? Vad ja läst verkar d svårt att påverka tunn livmoderslemhinna :(... äter man något då så den blir ok?


    Ofrivilligt barnlös. Väntar på kallelse för första ivf-försöket
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018