Inlägg från: Loppan84 |Visa alla inlägg
  • Loppan84

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Är det nån mer som ska jobba för viktnedgång som vill följas åt?

    Skriver typ en ?mall? här som andra också kan följa om ni vill vara med.

    Bakgrund:

    Jag har en son på 20 mån. Rätt efter förlossningen gick jag ner nästan hela gravidvikten och låg där tills jag slutade amma. Sen dess (sista 8 mån) har jag sakta men säkert gått upp 8 kg. Jag började nämligen äta väldigt mkt socker när jag ammade då amningen triggade ett sjukt sötsug som jag tyvärr har fortsatt underhålla. Så det är dags att ta tag i detta.

    Vikt/mått

    Väger 66 kg till mina 164 cm. Midjemått 85 cm, höftmått 100 cm.

    Mål:

    57 kg. Midjemått 75 cm, höftmått 95 cm.

    Kost:

    Prövar äta sockerfritt. Ska ligga på nettokalorier på ca 1400 per dag enligt appen Lifesum som jag använder.

    Träning:

    - högintensiv träning (löpning, spinning etc här måste jag prova mig fram pga det var längesen jag gjorde detta) 1 gång/vecka minst.

    - ashtangayoga (intensiv styrkeyoga som jag är van vid och motiverar mig) 2-3 ggr per vecka.

    - snabba promenader/cykling till och från jobb (ca 2 km per väg) 2 dagar per vecka

  • Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?
  • Loppan84
    asdfgh skrev 2018-07-29 23:02:38 följande:

    Hänger med även om jag inte tänkte vara så ambitiös.

    Nu: 175cm och ca 70kg. Höftmått drygt 100cm, midjemått 85-90

    Mål: Ca 65kg men äger ingen våg så är inte så petig. Har siktet inställt på ett par skalbyxor med midjemått 82cm och vid rumpan 99cm. Ska då få plats med ett par byxor under

    Hur: Skippa socker och ta snabba promenader i spåret.

    Utöver detta tränar jag redan kampsport 2ggr/v

    Jag vill ha byxorna till nästa vår så har 6-8 mån på mig 


    Kläder som passar är det bästa måttet faktiskt ???? Lycka till!
  • Loppan84
    ermaaz skrev 2018-07-31 10:37:30 följande:

    Började i Juli men hoppas de är okej ändå haha!

    Redan gått ner 8kg hittills och har mycket kvar!


    Wow bra jobbat! Otroligt inspirerande. Vad har du gjort för att gå ner så mkt på så kort tid? Vad är ditt mål och när räknar du med att nå det?

    Mitt midjemått har gått från 85 cm till 80 cm på det smalaste stället redan. Är ju inte fett som försvunnit ännu men var nog sjukt svullen av allt socker, tänker väga mig en gång i veckan så får vänta lite men förväntar ingen snabb viktnedgång.

    Tar denna veckan som en mjukstart då det är min sista semestervecka. Blir mkt yoga och nyttig mat, absolut inte socker, men tillåter mig en del frukt och så. Men ingen hård träning. Åt otroligt mkt socker varje dag fram till förra veckan, och bara att rensa kosten och komma ner till halva kcal förbruket gör mig otroligt trött och sliten märker jag, så lika bra att ta det lite lugnt med träningen.
  • Loppan84

    Hur har det gått för er? Vägde mig idag och ner 0,8 kg första veckan, och 8 cm runt midjan. Det känns ok även om det som sagt förmodligen mest är vätska.

    Vet inte om ni är tjejer eller killar? Men jag fick mensen idag och det känns som ett potentialt backlash då jag får enorm hunger och stort energibehov (blir megatrött och somnar typ stående första två dagarna utan karbs). Antingen får jag gå upp till nästan normal kost (kanske runt 2000 kcal per dag) eller får jag försöka ligga kvar på denna kost men typ sova bort dagen/ligga på soffan och chilla. Jag har semester och är molnigt här idag så kanske kan funka :D

    vad tänker ni? Cheat day eller vilodag?

  • Loppan84
    asdfgh skrev 2018-08-04 23:15:11 följande:

    Tjej. Jag går istället upp precis innan mens och är som smalast precis efter. Skulle nog valt cheat day(s) och sagt att 1a och 2a dagen under mensen äter jag annorlunda men inte under resten av tiden.

    Mitt delmål just nu är ett par snickarbyxor som jag tidigare behövde bälte för att hålla uppe. Just nu sitter de tight så delmålet är att de ska sitta löst/bekvämt. Har även det icke-viktrelaterade målet att ta mig runt motionsspåret med en genomsnittshastighet på minst 8km/h. Rekordet (från igår ) just nu ligger på 7.75. Då sprang jag i alla uppförsbackar och gick snabbt resten av vägen.

    Hur går det för er?

    Jag har försökt gå eller gå/springa i spåret (2,5km) på kvällarna, träna 20 min mönster (en serie rörelser på ca 1,5 min där man kör all out) men håller fortfarande på att träna in mönstret så tillbringar just nu 1/3 av tiden med att kolla upp vad jag borde ha gjort. Fortsätter med armhävningar (20st) varje kväll förutom torsdagar men det har jag gjort hela sommaren och varken de eller mönstret har egentligen så mycket med min vikt att göra utan snarare att jag inte vill behöva skämmas när jag kommer tillbaka till träningen efter sommaren...


    Ja jag åt lite mer dag 1 och 2, men inte full cheat day utan lite mittemellan

    Kul med träningen. Har du en länk till dessa mönster?

    Nja inte direkt tränat nått särskilt än. Jag har som sagt haft en vecka med smygstart då jag behövde lite tid att anpassa mig till den reducerade kosten, har ätit runt 1300 kcal alla dagar utom 2 då låg jag runt 1800 så fortfarande mindre än vanligt de dagarna också. Tror snarare jag låg runt 2500 innan. Ibland mer. Så var ganska trött och har bara kört yogan (90 min Ashtanga varannan dag) och snabba promenader med barnvagn, men börjar känna mig piggare och pepp för annan träning. Tänkte köra body pump på gymmet idag.
  • Loppan84

    Angående vikten - vägt mig varje morgon och har gått upp lite från startvikten cilket är ner ca 0,5 kg. Helt ok och enligt planen med ett halvkilo i veckan men ändå lite besviken pga jag kört såna här race innan och då legat på otroliga nedgångar på flera kilo per vecka bara av att ändra kosten men är ju äldre nu och har varit gravid så var förberedd på mer ?normal? nedgång men hoppades såklart på mer hehe

  • Loppan84
    ermaaz skrev 2018-08-05 10:25:52 följande:

    Är nere på -9kg nu, lite under men har börjat lägga på lite mer kolhydrater.


    Heja!! Har du inte ätit kolhydrater alls i början?

    Jag vägdem mig igen pga vi har två vågar och sambon sa att de visar lite olika. På den vågen jag ?vägde in mg? för en vecka sen har jag faktiskt gått ner 1 kg! Hurra
  • Loppan84
    Myrali skrev 2018-08-05 18:30:55 följande:

    Jag hakar gärna på, börjar idag :P

    Idag väger jag 78 kg till mina 164 cm.

    Midjemåttet 82 cm, Höftmått 102 cm.

    Mitt mål är väl framförallt att må bättre, bli piggare och att komma i mina gamla kläder igen.

    Låt säga att mitt mål är ett midjemått på 75 cm och att vågen ska stanna under 70 kg :)

    Planen är att räkna kalorier och äta enligt 16/8.

    Jag brukade gå ca 1 mil om dagen och jogga runt 5-6 km 2-3 gånger i veckan. Men det var vart lite sisådär med det de senaste månaderna pga värmen då hunden inte pallar följa med.. så jag ska börja med att återuppta dom rutinerna igen:)


    Heja och lycka till! Hur räknar du kalorier? App? Vad är 16/8?

    Gud vad bra med långa promenader.

    Jag har börjat cykla till jobbet - bor i Norge halvvägs upp på en topp så blir ganska bra stigning hemåt (och rulla hela vägen dit hehe). Och ska träna med PT idag för att komma igång med styrketräning.
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?